Fillere i lepper:

Unge jenter strekker seg langt for å få store lepper

Seriøse aktører fortviler over unge jenter som velger å gå til uautoriserte behandlere for å få fillere i leppene, eller som i verste fall setter injeksjonene selv.

FLERE UNGE VIL HA STØRRE LEPPER: Mange tenåringsjenter blir påvirket av skjønnhetspresset, og tyr til ekstreme metoder for å fikse på utseendet sitt. FOTO: NTB Scanpix
FLERE UNGE VIL HA STØRRE LEPPER: Mange tenåringsjenter blir påvirket av skjønnhetspresset, og tyr til ekstreme metoder for å fikse på utseendet sitt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Store, fyldige lepper har lenge vært en trend, og mange har valgt å sprøyte inn fillere i leppene, for å få mer volum. Behandlingen i seg selv er i utgangspunktet ikke farlig, men valg av behandler har mye å si for resultatet.

Også unge jenter ønsker å kaste seg på «leppetrenden». Tenåringsjenter er ofte lettpåvirkelige, og bloggere og kjendiser skaper utvilsomt et stort skjønnhetspress. Men de færreste tenåringsjenter har råd til å ta fillere til 3-4000 kroner, og opprettholde dette resultatet. Det fører til at mange leter etter de billigste prisene, noe som kan gi store konsekvenser.

– Jeg har aldri sett noen offisiell aldersgrense når det gjelder fillere i leppene. Er du over 18 år kan du bestemme selv, men er du 16 år må gjerne mor være med og godkjenne. Kommer det en jente under 16 år snakker vi ikke engang om det, sier Domenico Stefania.

Stefania er spesialist i allmennmedisin, og er en av Norges fremste eksperter innen estetisk medisinsk behandling. Han mener at personer som ønsker å ta leppefillere, bør vente til de er 18 år.

– De små klinikkene er avhengige av å tjene penger for å overleve – dette fører til at det er vanskelig for dem å si nei til unge jenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer