Sommer

Unngå «ferietillegg» i sommer

Slik holder du deg i form under ferien.

FERIE-EKSTRA: Det er fullt mulig å holde på de sunne vanene - også i ferien, ifølge KK-eksperten. Foto: Science Photo Library
FERIE-EKSTRA: Det er fullt mulig å holde på de sunne vanene - også i ferien, ifølge KK-eksperten. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stem her!

Kommer du til å trene i ferien?

Sommeren nærmer seg, og mange av oss kjemper nå innbitt for å komme i bikiniform. Bikiniklar på fire ukerMen når ferien endelig kommer, og resultatet etter flere måneders slit begynner å bli synlig, er det flere som «glemmer» de sunne vanene.Snarveien til flat mage, stram rumpe og lekre lårHer får du vite hvordan du kan unngå dette.

Eksperten vet råd

Ina Garthe, KKs trenings- og kostholdsekspert, gir leserne sine beste råd for å holde formen i ferien. Slik kupper du stranden i 2009Garthe er utdannet idrettsfysiolog ved Idrettshøgskolen og har hovedfag i vektregulering. Hun er nå ansatt i en stipendiatstilling ved Idrettshøgskolen og jobber i ernæringsavdelingen ved Olympiatoppen. På nettmøtet for kk.no mandag 25. mai svarte hun blant annet på hvordan du kan holde på de gode vanene i ferien.

Spørsmål fra leser:

Har du noen tips til hvordan jeg kan holde meg i god form gjennom ferietiden? Jeg har trent jevnt og trutt gjennom hele året og vil ikke at resultatene skal reduseres mer enn nødvendig. Test deg selv: Kan du få bikinimage?Har du noen forslag til øvelser eller opplegg, som krever minimalt med plass og utstyr?Dette var bare et utdrag av spørsmålet. Hele nettmøtet får du her. Strandfin på 1-2-3

Svar fra eksperten:

Du har alle muligheter for å holde deg i god form under ferie.Når det gjelder kondisen: Legg inn noen fjellturer med variert terreng – eller på et par sightseeinger med rask gange. Jogging på stranden og svømming er også en slager om sommeren. Gjør du 1-2 slike økter i uka, vil du holde formen ved like.Ikke glem kondisenNår det gjelder styrke: Her er det ingen begrensninger. Sett av 30 minutter et par dager i uka. Gjør knebøy og utfall med tung sekk på ryggen. Ta armhevinger – smale og brede – med belastning på ryggen hvis det er for lett uten. Pakker du med deg en treningsstrikk, har du også en fin mulighet til å trene rygg, nakke og biceps.Se video: Slik trener du hele kroppen med strikkNår det gjelder kosthold:Kjør på med ris, pasta, grønnsaker og rene kjøtt- og fiskeprodukter. Dette er stort sett tilgjengelig over alt. Du kan også ta med kornblandinger (porsjonspakninger) og knekkebrød slik at dere alltid har noe tilgjengelig. Her får du flere tips: Spis deg i bikiniformHele nettmøtet får du her.Er du usikker på hvilke bikinimodeller som kler deg? Her finner du bikinien til din figur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer