IDRETT OG TRENING i godt voksen alder

Unni (73) ga jernet for helsa - ble norgesmester

62 år gammel tok Unni Olsen (73) sitt første styrkeløft. Tre år senere satte hun norgesrekord.

Video: Linn Merete Rognø, Vi.noVis merVis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): - For noen år siden falt jeg ned fra en stol og knakk den høyre armen. Da trente jeg meg opp igjen til å løfte 80 kilo i markløft. Senere falt jeg og knakk venstre armen, men også da trente jeg meg opp igjen, sier Unni Olsen (73) fra Bergen.

Benskjørheten har ikke vært til hinder for de siste ti årene med vekttrening. Som 62-åring jobbet hun som renholder i Bergen og kjente seg i dårlig form. En sønn som maste om at moren måtte begynne å trene ble «redningen»:

- I årevis sa han at jeg måtte begynne med styrketrening. Til slutt ga jeg etter og det er jeg veldig glad for, forteller Olsen til Vi.no.

Etter noen måneder med trening i Bergen Styrkeløftklubb var formen merkbar bedre. Alt gikk mye lettere. Plutselig var ikke de store søppelsekkene like tunge å bære.

Styrketreningen har også hatt positiv effekt på benskjørheten.

- Bentettheten har faktisk økt. Det skal egentlig gå motsatt vei, så det er verdens beste motivasjon!

Skulle ikke konkurrere

For åtte år siden satte hun sin første norgesrekord på 75 kilo. Da var det bare gått tre år siden hun tok sitt første styrkeløft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer