Caroline Berg Eriksen

- Usunt, uviktig og et overfladisk fokus

Blogger Suzanne Aabel og psykologspesialist raser mot Caroline Berg Eriksens kroppsfokus etter fødsel.

KRITIKK: Psykologspesialist Eva Tryti mener det er nok press i samfunnet og at vi ikke trenger mer. Hun reagerer på at Caroline Berg Eriksen, også kjent som «Fotballfrue», legger ut lettkledde bilder av seg selv få dager etter hun har født.  Foto: VG
KRITIKK: Psykologspesialist Eva Tryti mener det er nok press i samfunnet og at vi ikke trenger mer. Hun reagerer på at Caroline Berg Eriksen, også kjent som «Fotballfrue», legger ut lettkledde bilder av seg selv få dager etter hun har født. Foto: VG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges bloggdronning, Caroline Berg Eriksen (29), fikk internasjonal oppmerksomhet da hun for tre år siden la ut bilde av kroppen sin fire dager etter fødsel. Da hun og ektemann Lars-Kristian Eriksen 11. september i år ble foreldre til nok en liten jente, gjorde bloggeren det samme igjen.

Psykologspesialist Eva Tryti mener bloggeren må forstå at det er en viktig forskjell på når man velger å dele så personlige bilder på sosiale medier. 

- Dette er ikke det samme som å legge ut et annet flott bilde en annen dag. Etter fødsel er det annerledes. Det er en sårbar tid og du skal ikke legge det ut da, det er veldig feil.

Tryti synes også det er rart at hun ikke forstod hvorfor hun fikk kritikk forrige gang.

- Hun har antagelig en livmor som trekker seg raskt sammen, og det føles åpenbart bra for henne. Men det er litt trist å ikke ta så sterke signaler fra forrige gang. Det er press nok i dag, vi må ikke gjøre det enda verre. Man kan ikke bare tenke på seg selv, sier hun. 

Berg Eriksen skrev på Instagram at hun har rett til å være stolt av kroppen sin, og at hun ser seg lei av kritikk. Tryti mener derimot det er dumt at folk i det hele tatt fokuserer på kropp etter en fødsel. 

- Sannheten er at det er ganske lite av uperfekte kropper i media, selv om det har vært en trend i det siste. Folk som blogger på den måten hun gjør, ligger det noe veldig usikkert over. Jeg har litt vondt av henne. Jeg synes selvfølgelig det er dumt at folk i det hele tatt fokuserer på kropp etter fødsel, for mammakropper trenger tid til å komme seg etter en fødsel. 

KK.no har forsøkt å komme i kontakt med Eriksens management uten å lykkes.

- Våkn opp!

Berg Eriksen fikk både kritikk og støtte første gang hun la ut bilde av den ferske mammakroppen. Flere hyllet henne og flere kritiserte henne. Blant de som stod i bresjen for kritikken var blogger Suzanne Aabel. Denne gangen synes hun det er verre enn forrige gang. 

- Det jeg kjenner går meg på nervene her er at hun fremstiller seg som en slags offer? «Don't hate me cause I'm beautiful». For JA, Caroline Berg Eriksen er både vakker og veldreid. For tynn for noen, for feit for anorektikere, for høy for andre og Gud vet ikke hva. Men er det virkelig alt hun er? En psykolog-kompis av meg stilte et betimelig spørsmål: Hvorfor må vi egentlig være så stolte av kroppen vår?, sier Aabel til KK.no.

SINT: Suzanne Aabel er oppgitt over Caroline Berg Eriksens tankegang. Foto: Aftenposten
SINT: Suzanne Aabel er oppgitt over Caroline Berg Eriksens tankegang. Foto: Aftenposten Vis mer

Bloggeren legger til at hun synes det er spesielt at Eriksen er så opptatt av dette etter fødselen.

- Kvinners fokus fire dager etter fødsel er ikke dette. Jeg kan med 100 prosent sikkerhet si at ALLE jeg kjenner som har født, ikke har behov for å være verken sexy, eller stolt av noe annet enn hva innsiden av kroppen, og ikke minst vaginaen deres var prestert noen døgn før. Usunt, uviktig og overfladisk fokus. 

- Her har du en som har kropp som tilsvarer mote- og mediabransjens bilde på hvordan en perfekt kropp skal se ut, som føler seg diskriminert fordi folk med "mindre perfekte" kropper oppfordres til å være stolte av kroppen sin. Våkn opp!

LES OGSÅ: Dette heter Eriksens datter

Ser opp til kjendiser 

Psykologspesialist Eva Tryti, som jobber mye med spiseforstyrrelser, forklarer at bilder er noe av det som påvirker aller mest.

- Jeg snakker med mange ungdommer og jobber mye med spiseforstyrrelser. Jeg snakker med mange ressurssterke jenter fra 13-30, og de ser opp til de som er hot-shot og kjendiser. I noen strøk av byen vil de helst være så tynne at de mister mensen. 

- Ofte så hjelper vi dem med spiseforstyrrelse så de kommer tilbake i samfunnet, også blir de syke igjen. Det er bilder som driver det, for de klarer vi ikke å svare på samme måte.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer