Livet etter kreften:

- Uttrykket «alt som ikkje tar livet av deg, gjer deg sterkare», kan du skrive på ein lapp og tørke deg bak med

Elin Madsen har brukt år på å finne ut kven ho skal vera når ho ikkje lenger er ei sånn som er i jobb.

Elin Madsen (57) har vært journalist og redaktør i over 30 år. Denne kommentaren er skrevet for Vi.no. Foto: Privat
Elin Madsen (57) har vært journalist og redaktør i over 30 år. Denne kommentaren er skrevet for Vi.no. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Kommentar, Vi.no): Du kan le kvar dag gjennom ei heftig kreftbehandling. Men alt godt humør i verda, veg ikkje opp for sorga over å mista seg sjølv.

Eg er eit skrivande menneske. Eller; eg var. I meir enn 30 år var eg journalist og seinare redaktør. Eg var, og blei år for år, endå meir av det eg ville vera. Eg brukte livet på å bli den beste redaktøren eg kunne vera. Ein redaktørkollega sa ein gong at han var gift med jobben, og dreiv hor med kona si. Eg forstår kva han meinte. Eg elska jobben min, og eg brukte svært mykje tid på han.

Noko av det vanskelegaste, og mest fantastiske, med å vera journalist og redaktør, er å skriva. Det blir aldri lett. Har du gjort det tusen gonger før, er det likevel ein ny dag, ei ny sak og ei ny formulering di treng. Før deadline. Men Fader kor deilig det er når teksten står der. Når du kjenner at du er innafor, og samtidig har klart å spissa ei sak slik at ho står! Då er det deilig å senda avisa i trykken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer