Ferdigmat:

- Utvalget av ferdigretter har blitt større, og det finnes mange sunne alternativer å velge i

Men sjekk hvor mye tomat det er i tomatsuppa og fisk i fiskekakene.

FERDIGMAT: - Utvalget av ferdigproduserte middagsretter har blitt større de siste årene, og det finnes mange sunne alternativer å velge i. FOTO: NTB Scanpix
FERDIGMAT: - Utvalget av ferdigproduserte middagsretter har blitt større de siste årene, og det finnes mange sunne alternativer å velge i. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere var ferdigretter og posemat gjerne forbundet med mye salt og sukker og lite næring, men det er ikke alltid tilfellet. Om du får dårlig samvittighet for å velge noe i ferdighylla i butikken er det liten grunn til det, men det kan være lurt å være obs på akkurat hva du velger.

- En vanlig oppfatning er at industriprodusert mat inneholder mye salt, sukker, fett og tilsetningsstoffer. De siste årene har matvareindustrien samarbeidet med helsemyndighetene for blant annet å redusere innhold av salt i ulike produkter, forteller Kristin Sandvei, som er klinisk ernæringsfysiolog og driver Ernæringsfokus.no.

Det betyr at det er langt enklere å velge sunt i dag – også blant hyllene med ferdigmat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer