Influensa og covid-19

- Vær beredt på mer sykdom og flere innleggelser

Epidemiene av covid-19, influensa og RS-virusinfeksjoner fortsatte å øke i uke 51 og 52. Antall nye sykehusinnleggelser med luftveisinfeksjoner er høyt og øker fortsatt, slår FHI fast i sin ferske ukesrapport.

TRE EPIDEMIER: Vi er inne i en kraftig sykdomsperiode preget av både influensa, covid-19 og smitte av RS-virus, ifølge FHI. Illustrasjonsfoto: NTB
TRE EPIDEMIER: Vi er inne i en kraftig sykdomsperiode preget av både influensa, covid-19 og smitte av RS-virus, ifølge FHI. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Flere land, inkludert de nordiske, opplever samtidige epidemier av influensa, covid-19 og RSV-infeksjon med betydelig belastning i sykehusene, skriver FHI i sin ferske ukesrapport.

Samtidig er det nå flere innleggelser med influensa enn med covid-19.

Høy belastning på sykehusene

FHI skriver at i Norge er belastningen på sykehusene som skyldes luftveisinfeksjoner større enn alle år før pandemien

De tre epidemiene ventes å nå toppen om noen uker, men vil fortsette gjennom vinteren. Sykehusene og kommunene må derfor være beredt på mer sykdom, større sykefravær, flere innleggelser og flere utbrudd i sykehjem og sykehus, påpeker FHI.

Fagdirektør Preben Aavitsland i FHI uttalte denne uka til Romerikes Blad at influensaepidemien vi er inne i antakelig blir større enn på mange år.

I ukesrapporten skriver de at forekomsten av influensa økte svært raskt frem mot jul, men ikke like raskt i romjulen, og at det har vært en kraftig økning i influensainnleggelser de siste ukene til et meget høyt nivå. Det er influensavirus A(H1N1) som dominerer på landsbasis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.