Michelle Obama om helse:

Var sint på ektemannens trening

Michelle Obama (55) innrømmer at hun var sint på ektemannen for at han prioriterte tid til seg selv mens hun var opptatt med parets barn.

OPPTATT AV HELSE: Tidligere førstedame Michelle Obama mener kvinner må bli flinkere til å sette egen helse på prioriteringslista. Foto: NTB Scanpix
OPPTATT AV HELSE: Tidligere førstedame Michelle Obama mener kvinner må bli flinkere til å sette egen helse på prioriteringslista. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Først etter fylte femti klarte hun å prioritere seg selv på samme måten som ektemannen alltid hadde gjort. Den erfaringen tror hun at hun deler med mange kvinner.

- Vi er så opptatt med å gi og gjøre ting for andre at vi nesten får dårlig samvittighet for å bruke tid på oss selv, sa Michelle Obama under en samtale med den kjente amerikanske journalisten Gayle King, Oprah Winfreys beste venninne, under Essence Festival i New Orleans. Her snakket den tidligere presidentfruen om betydningen av at kvinner har god helse og prioriterer eget velvære, skriver amerikanske People.

Hun delte blant annet erfaringer fra årene som småbarnsmor:

Da døtrene var små klarte ikke Michelle Obama å få tid til seg selv, i motsetning til mannen, som gikk på trening hver dag.

Det var på denne tiden ekteparet Obama oppsøkte parterapi.

- Dette var et av våre problemer. Jeg ble sint på ham fordi han gjorde det han trengte å gjøre for seg selv, men det handler også om at kvinner har vansker med å sette seg selv i toppen på prioriteringslista, sa Obama.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.