«Veganuary» tar helt av på nettet

Men vet du egentlig hva det er?

DYREVENNLIG TREND: Klar for å være veganer gjennom årets første måned? Det er i alle fall hundre tusener av andre! FOTO: NTB Scanpix
DYREVENNLIG TREND: Klar for å være veganer gjennom årets første måned? Det er i alle fall hundre tusener av andre! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det blir (heldigvis) stadig mer fokus på å leve bærekraftig – og det finnes tiltak, store og små, som passer for alle.Man kan være flink med resirkulering, be om få drikken sin uten sugerør på kafé, kjøpe brukt, begrense reising med fly, bruke kollektivtrafikk – eller sykkelen eller bena – fremfor bil... Mulighetene er så godt som uendelige.Det er viden kjent at noe av det viktigste vi kan gjøre for miljøet, er å spise mindre kjøtt.– Hvis alle nordmenn kutter ut én kjøttmiddag i uken, så tilsvarer det å fjerne utslippene fra 170.000 biler, har Anja Bakken Riise, leder for organisasjonen Framtiden i våre hender, tidligere uttalt til KK.Dét tar mange på alvor. Stadig flere velger å innføre kjøttfrie dager i hjemmet, og antall vegetarianere og veganere vokser for hvert år.

Store stjerner som «Greys Anatomy»-skuespiller Ellen Pompeo, Natalie Portman, Zac Efron, Ariana Grande, Miley Cyrus og Miley Cyrus er alle veganere.Altså er det ikke bare kjøtt de avstår fra, men all mat av animalsk opprinnelse; for eksempel egg, melk og ost.Nå går «veganuary» som som en farsott på internett. Konseptet går enkelt og greit ut på å ha et vegansk kosthold gjennom årets første måned. I skrivende stund er det nærmere 800.000 innlegg med emneknaggen #veganuary på Instagram. Under #veganuary2019 er det 47.700 innlegg og #veganuary2020 kan skilte med 14.000 – bare noen få dager inn i året.(Fikk du med deg #januhairy-kampanjen vi skrev om i fjor, hvor tusenvis av kvinner delte bilder av sine hårete legger og armhuler?)Saken fortsetter under bildene!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.