Influensa og influensavaksine

- Veldig usikker på om vi har nok vaksiner

Snart settes startskuddet for influensavaksinene i forkant av det som helsemyndighetene advarer om kan bli en hard influensesong.

VAKSINERE DEG MOT INFLUENSA? Du kan få satt influensavaksine både hos legen og på apoteket - men det koster mer på apoteket. På bildet ser du farmasøyt Maren Lima som setter vaksine. I år er det ingen restriksjoner på hvem som kan få vaksinen, som vi opplevde i fjor. Foto: Foto: Magnus Dorati/Apotek 1
VAKSINERE DEG MOT INFLUENSA? Du kan få satt influensavaksine både hos legen og på apoteket - men det koster mer på apoteket. På bildet ser du farmasøyt Maren Lima som setter vaksine. I år er det ingen restriksjoner på hvem som kan få vaksinen, som vi opplevde i fjor. Foto: Foto: Magnus Dorati/Apotek 1 Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mens helsemyndighetene hevder at de skal ha god kapasitet på influensavaksiner for risikogruppene, er det ikke alle apotekene som er like overbevist om at de vil ha nok vaksiner til å tilfredsstille etterspørselen:

- Vi er veldig usikre på om vi har nok vaksiner til alle som ønsker det. Men vi har bestilt flere vaksiner enn tidligere år, uttaler fag- og kvalitetsdirektør Hege Willoch i Norsk Medisinaldepot AS til Vi.no.

Å kunne sette influensavaksine på apotek var noe som ble mulig først i fjor. Tidligere har du måttet be legen om en resept i forkant - men nå kan du altså få både resept og satt vaksine på apoteket, uten å måtte til legen først.

- Nok dersom vi får det vi har bestilt

Anne Margrethe Aldin Thune, farmasøyt i Boots, sier de har bestilt godt med vaksiner i år - og at de skal ha nok dersom de får alle vaksinene som de har bestilt.

- Vi har også muligheter for å bestille flere vaksiner. Det ser med andre ord foreløpig veldig bra ut med leveringen for årets sesong, uttaler Thune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.