Kyllingbacon

Velger du riktig bacon kan du spare nesten 400 kalorier!

Sunnere kyllingbacon har inntatt norske butikker, men er det like godt?

FROKOSTBACON AV KYLLING: Ernæringseksperten er positiv til det nye kyllingbaconet, men hvordan er det med smaken? Smaker det som vanlig bacon av svin?  Foto: Per Ervland
FROKOSTBACON AV KYLLING: Ernæringseksperten er positiv til det nye kyllingbaconet, men hvordan er det med smaken? Smaker det som vanlig bacon av svin? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du fryktelig glad i bacon, men tillater ikke deg selv å spise det mer enn en gang i blant da du er opptatt av å passe vekten? Da har vi en god nyhet til deg! Den stolte hane har nemlig lansert en ny og magrere Frokostbacon av kylling. 

Men hvordan i alle dager lager man bacon av kylling – det inneholder jo nesten ikke fett? Ifølge nettsidene til Den stolte hane bruker de kun hele lårstykker av kylling som tromles sammen med salt og kryddermiks, som binder kjøttet sammen. Resultatet blir et helt baconstykke, som siden røykes i røykskap på samme måte som svinebacon (ps. har du prøvd ovntrikset for å steke bacon? Helt genialt!). 

Til slutt kuttes det ferdige røkte kyllingkjøttet til tynne baconskiver, som senere kan nytes med god samvittighet. 

LES OGSÅ: 5 grunner til at du ikke blir kvitt magefettet

Inneholder kun 9 prosent fett 

Karoline Steenbuch Lied, som er fagansvarlig for kosthold og ernæring hos Grete Roede AS, synes det er gøy at det har kommet et sunnere alternativ på markedet.

- Jeg har hverken sett eller smakt kyllingbaconet, men jeg synes det høres ut som et spennende produkt. Spesielt for dem som er glad i bacon og som ønsker et sunnere og magrere alternativ. Bacon av kylling inneholder kun 9 prosent fett, mens vanlig svinebacon kan inneholde fire ganger så mye! 

Og mens vanlig bacon inneholder 540 kcal per 100 gram, inneholder kyllingbacon kun 140 kcal - det er altså hele 380 kcal som skiller dem! 

- Hvorvidt kyllingbaconet faller i smak må være opp til den enkelte. Det er jo bare å teste ut om man synes kyllingbaconet smaker godt og synes det kan erstatte svinebaconet. Noen ganger kan det ta litt tid å endre matvaner, men det er fullt mulig å få til, sier hun.  

STORE FORSKJELLER: Velger du kyllingbacon fremfor vanlig bacon sparer du deg for over 380 kalorier!  Foto: Endre Vellene
STORE FORSKJELLER: Velger du kyllingbacon fremfor vanlig bacon sparer du deg for over 380 kalorier! Foto: Endre Vellene Vis mer

LES OGSÅ: Slik får du perfekt bacon

Saltinnholdet trekker ned inntrykket 

Det eneste Steenbuch Lied ikke liker med dette produktet er at det inneholder mye salt - som vi vet at ikke er spesielt bra for helsa! 

- Produktet er tromlet sammen med salt og kryddermiks, og sluttresultatet er et produkt med svært mye salt i – hele 1,6 gram per 100 gram. Vanlig bacon har nesten ikke noe. 

- Hvis man da spiser kyllingbaconet sammen med for eksempel egg (med salt på) og brød – som man jo ofte gjør, blir det en real saltbombe. Så selv om det er et magrere produkt vil jeg ikke anbefale noen å spise dette veldig ofte. Men som med alt annet, litt av alt, men ikke for mye av det meste. 

LES OGSÅ: Dette er sannheten om bacon og lavkarbo

- Smaker helt grusomt! 

Men det hjelper imidlertid ikke at baconet er sunt, hvis ikke det smaker godt. Dagbladets matjournalist og hennes kolleger har smakt på det nye baconet – og tilbakemeldingene var dessverre ikke av det positive slaget. (Du kan lese hele testen til Dagbladet her!

«Bacon er noe jeg skal kose meg med, jeg vil ikke kose meg med den greia», «Jeg spiser heller skikkelig bacon sjelden, enn å erstatte det med kyllingbacon», «Helt grusomt!». 
Og konsistensen var heller ikke noe å skryte av.  

Det ble hverken sprøtt eller saftig, det oppleves mer som gummiaktig og tørt. Det så heller ikke spesielt bra ut. Så da testpersonene fikk spørsmålet om de ville kjøpt det igjen, var svaret et enstemmig «nei»! 

Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer