Høreapparat

Ventetid på opptil ett år

Med en stadig eldre befolkning vil flere få nedsatt hørsel. Samtidig øker ventetida for å time til tilpasning av høreapparat, og noen steder må man vente i opptil ett år

TRENGER DU HØREAPPARAT: Å få time hos audiograf for tilpasning av høreapparat, tar i snitt seks måneder, og ventetida øker. Foto: NTB
TRENGER DU HØREAPPARAT: Å få time hos audiograf for tilpasning av høreapparat, tar i snitt seks måneder, og ventetida øker. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Å ha dårlig hørsel kan både påvirke sosiale situasjoner, samtidig som en rekke studier viser sammenheng mellom nedsatt hørsel og økt risiko for demens.

Allerede i august skrev Vi.no om at det er svært lang ventetid på å få time hos audiograf for tilpasning av høreapparat.

- Det har vært krise i hørselsomsorgen i Norge i mange år, uttalte autorisert audiograf Jorid Løkken ved den private hørselsklinikken AudioPlus Norge, som og sitter i styret i Audiografforbundet, til Vi.no da.

Og den nevnte krisa ser ut til å fortsette:

- Dette er en varslet krise. Det er allerede en eldrebølge i Norge. Regjeringa må ta grep, uttaler Endre Langset, audiograf ved ØNH-avdelinga i Førde, til NRK.

Opptil ett års ventetid for tilpasning av høreapparat

I Helsenorges oversikt over ventetid til tilpasning av høreapparat, er det svært varierende ventetid avhengig av hvilket helseforetak man hører til under.

På det meste kan du måtte vente ett år på å få time, nærmere bestemt ved Sykehuset i Vestfold og Drammen Sykehus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.