- Verden går ikke under selv om jeg viser at jeg er sint

- Jeg synes det er et stort tap at man ikke har lov til å være fortvilet, sint eller bitter. For dette er følelser som tilhører livet, sier Katrine Marie Guldager. Hun heier på damene 50 pluss som endelig tør ta bladet fra munnen og si ifra: - Mer makt til kvinner over 50!

LA OSS KJENNE PÅ SINNE: – Å være sint er noe som kvinner ofte ikke får være. De får heller ikke være aggressive, sure og sette klare grenser. Og det er en stor feil at det ikke er greit å føle disse tingene, sier Katrine Marie Guldager. Foto: Mathilde Schmidt
LA OSS KJENNE PÅ SINNE: – Å være sint er noe som kvinner ofte ikke får være. De får heller ikke være aggressive, sure og sette klare grenser. Og det er en stor feil at det ikke er greit å føle disse tingene, sier Katrine Marie Guldager. Foto: Mathilde Schmidt Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I mange år holdt Katrine Marie Guldager sitt sinne på avstand, fordi det føltes uvelkomment i effektivitetstyranniet som vi ifølge henne har i dag. Men nå tør forfatteren gjerne å være sint. Det er nemlig en viktig følelse, hvis man ønsker å være et helt menneske.

- Er du egentlig selv en gretten, middelaldrende kvinne?

Vi sitter på kjøkkenet til den 55 år gamle forfatteren Katrine Marie Guldager når spørsmålet flyr ut av munnen min. Guldager ser først overrasket på meg. Så lar hun blikket sakte vandre ut i hagen som for å finne svaret et sted der ute.

Jeg kjenner en nervøs rykning i venstre munnvik som jeg prøver å skjule med kaffekoppen.

Jeg kikker skrått mot forfatteren og plutselig ser jeg en endring i blikket hennes. Som om hun har kommet over et minne der ute i hagen som får øynene til å lyse opp.

Og det viser seg å nettopp være tilfelle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer