Kanel:

Vet du forskjellen på ekte og «uekte» kanel?

Kanelglasset du kjøper i butikken er som oftest ikke ekte kanel.

KANEL: Det er én kanelsort som regnes som ekte kanel, men det som oftest ikke den vi finner i nærbutikken. FOTO: NTB
KANEL: Det er én kanelsort som regnes som ekte kanel, men det som oftest ikke den vi finner i nærbutikken. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Kanel er et «must» for mange nå i jula. Hva er vel julegrøten uten et dryss kanel på toppen?

Men visste du at ekte kanel er lite utbredt?

Krydderet, som skrapes av barken på trær, finnes i flere sorter. Men det er bare én av dem som faktisk kan kalles for ekte kanel.

Når du kjøper et glass med kanel i butikken, er sannsynligheten stor for at du har kjøpt «uekte» kanel - rett og slett en billigvariant av den «ekte varen».

Hva er egentlig forskjellen på de ulike kanel-typene, og spiller det noen rolle hvilken vi velger?

Ceylonkanel og cassiakanel

– Kanel er en storfavoritt blant kryddere, og kanskje spesielt nå rundt juletider, sier Karoline Steenbuch Lied til KK.

Hun er fagansvarlig for kosthold og ernæring i Roede.

Steenbuch Lied forklarer at det finnes forskjellige typer kanel i Norge. Men det er altså én type som kalles for «ekte kanel» - og som blant annet selges i helsekostbutikker: Ceylon-kanel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer