Isbilen

Vet du hvorfor isbilen spiller «Norge Rundt»-melodien?

Den spilles på alle de over 100 isbilene i Norge - til glede og frustrasjon for mange av oss.

ISBILEN: Har du noen gang lurt på hvorfor Isbilen spiller Norge Rundt-melodien? FOTO: NTB
ISBILEN: Har du noen gang lurt på hvorfor Isbilen spiller Norge Rundt-melodien? FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det én ting som minner meg om barndommen, så er det lyden av Isbilen. Jeg husker hvor glad jeg og brødrene mine ble hver gang isbilen kom klingende inn i nabolaget - «du du du dum, du du du dum, du du du du du du du dum dum» (Norge Rundt-melodien).

Vi kastet på oss skoene så fort vi kunne og løp opp til veien med en 50-lapp fra mammas lommebok i hånden - sukk, det er hva jeg kaller gode barndomsminner!

I dag, en goood del år senere, er jeg fortsatt like glad i Isbilen og klarer ikke å la være smile når jeg hører at den kommer kjørende gjennom nabolaget i helgene.

Sist jeg møtte på den undret jeg meg imidlertid fælt over en ting; hvorfor spiller egentlig Isbilen Norge Rundt-melodien?

Ville understreke at bilen var norsk

Gunnbjørg Lohne, som jobber hos Isbilen as, forteller at det er en god grunn til at valget falt på den velkjente melodien.

- Da Isbilen startet opp for 25 år siden (1996) ble Edvard Griegs «Norsk dans nr.2», som også er kjent som Norge Rundt-melodien, valgt for å understreke at bilen var norsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer