Burpees:

Vi elsker og hater burpees. Men hvor effektiv er egentlig øvelsen?

Vi har svaret!

BURPEES: En øvelse mange har et elsk-hat-forhold til. Hvor effektiv er egentlig øvelsen? FOTO: NTB scanpix
BURPEES: En øvelse mange har et elsk-hat-forhold til. Hvor effektiv er egentlig øvelsen? FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

For et par uker siden ble jeg utfordret av mine gode venn og treningspartner (som jeg liker å kalle min personlige trener) om å ta 100 burpees på tid. Først lo jeg godt: «Nå kødder han med meg?». Men det gjorde han ikke. «Både en mental og fysisk utfordring», mente han - og fort ble det en utfordring jeg ikke kunne si nei til. For hvor jævlig kan det egentlig være?

Mandag morgen klokken 06.15 møttes vi på treningsstudioet. Ja, målet var å ta 100 burpees før klokken 07.00 denne dagen. Mitt mål var å klare det på 10 minutter, 10 burpees i minuttet.

Resultatet ble 11 minutter, blodsmak i munnen, armer jeg trodde skulle løsne fra kroppen og en skjelven kropp. Men også mestringsfølelse, en skikkelig god mestringsfølelse!

LES OGSÅ: Kickstarter man forbrenningen ved å trene tidlig om morgenen?

- Gir både kondisjon og styrke

Da jeg kom på jobb denne dagen, stolt og fornøyd, tenkte jeg at jeg måtte finne ut hvorfor vi elsker - og hater denne øvelsen. For mange av oss har et ambivalent forhold til akkurat burpees, selv om vi hører at det er en av de mest effektive øvelsene vi kan gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer