Trening

Vi ga PowerStep terningkast seks

Treningen som gir styrke, økt forbrenning og bedre kondisjon.

KNALLHARD TRENING: PowerStep er en såkalt «blå» time de tilbyr på SATS-sentre rundt om i landet. Her trener du både kondisjon og styrke samtidig, noe som gir en komplett treningseffekt og økt forbrenning (bildet er hentet fra en annen anledning).
KNALLHARD TRENING: PowerStep er en såkalt «blå» time de tilbyr på SATS-sentre rundt om i landet. Her trener du både kondisjon og styrke samtidig, noe som gir en komplett treningseffekt og økt forbrenning (bildet er hentet fra en annen anledning). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
«Er dere klare for en beintøff treningsøkt? Har dere det bra? Da skal dere snart få det verre!», roper PowerStep-instruktør Anita Pedersen og smiler ut til en fullstappet sal på SATS Spektrum.
«Tja», tenker jeg, «er jeg egentlig klar for dette? Jeg som ikke har gått på en aerobic eller koordinasjonsbasert time på hvertfall ett år, og som liker best å trene styrke for meg selv?».

Ett minutt etter at timen var begynt, endret denne smånegative innstillingen seg betraktelig.

Les også: Dette er de hotteste treningsnyhetene

KK.no testet PowerStep. Les vurdering av timen lenger ned i artikkelen

ALDRI KJEDELIG: Ifølge PowerStep-instruktør Anita Pedersen er denne timen så populær fordi det er så mye variasjon og fart at det aldri rekker å bli kjedelig. Foto: Adéle C. Blystad
ALDRI KJEDELIG: Ifølge PowerStep-instruktør Anita Pedersen er denne timen så populær fordi det er så mye variasjon og fart at det aldri rekker å bli kjedelig. Foto: Adéle C. Blystad Vis mer

Beinhard kondisjon og styrke


PowerStep er en blå kondisjon- og styrketime de tilbyr på SATS-sentre rundt om i landet. Konseptet går ut på at man trener tøffe kondisjonsintervaller på stepkassen, mens man veksler med styrketrening i låtene mellom. Resultatet er en knallhard time som trener både rumpe, lår og legger, samt alle musklene i overkropp, rygg og mage.

KK.no var tilstede da instruktør Anita Pedersen ledet en PowerStep time på SATS (EKSTERN LENKE) Spektrum tirsdag denne uken. Ifølge Pedersen er dette treningskonseptet en av de mest populære timene på SATS for øyeblikket. Og det er flere grunner til det.

- Det jeg tror folk setter pris på er den store variasjonen underveis. Du starter med oppvarming over tre låter og deretter er det styrke og kondisjon annenhver låt (4 låter kondisjon og 5 styrkelåter). Dette gjør at du aldri rekker å kjede deg og treningsøkten er over før du vet ordet av det. Dette er superintensitvt og du kommer raskt i form med slik trening, sier Pedersen til KK.no.

Les også: De beste treningstipsene fra de beste instruktørene

STYRKE: I PowerStep-timen trener man bryst, rygg, sete og beina. Utover i programmet inkluderes overkroppen, herunder skulder, frem- og baksiden av overarm og mage. Foto: All Over Press
STYRKE: I PowerStep-timen trener man bryst, rygg, sete og beina. Utover i programmet inkluderes overkroppen, herunder skulder, frem- og baksiden av overarm og mage. Foto: All Over Press Vis mer

Hvilke muskler blir brukt?


I en PowerStep-time får man trent de fleste muskelgruppene gjennom styrkedelen. Timen starter med store muskelgrupper og trener bryst, rygg, sete og beina. Utover i programmet inkluderes overkroppen, herunder skulder, frem- og baksiden av overarm og så mage helt tilslutt.

Ifølge Pedersen gjør dette at du får en komplett treningsøkt og at du forbrenner flere kalorier enn mange andre treningsformer.

- Denne timen er hard om du følger anbefalningene med henhold til vekter og tar deg ut på kondisjonsdelen. Du vil forbrenne en hel mengde kalorier og du vil forbrenne mer på denne timen enn på en time av samme lengde (55 min) med lavere intensitet. Du aktiver mye store muskelgrupper både på styrke- og kondisjonsdelene, sier hun.

PASS PÅ: Vær obs på holdningen din når du trener step og styrke. Under øvelsene på stepkassen må man holde ryggen rett. Foto: 6PA/MAXPPP
PASS PÅ: Vær obs på holdningen din når du trener step og styrke. Under øvelsene på stepkassen må man holde ryggen rett. Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer

Dette kreves av formen din

PowerStep er det SATS definerer som en «blå» time. Det vil si en time hvor man bør ha trent litt før, og være vant til kondisjonstrening.

- PowerStep passer for de (av alle aldre) som liker å trene intensivt, hardt og effektivt. Du kan redusere intensiteten selv ved å legge på mindre vekter og holde stepkassen på det nederste nivået og du trenger ikke løpe/hoppe om dette er noe du ikke kan gjøre grunnet forskjellige årsaker. I forhold til koordinasjon, så er den relativt enkel, men har du ikke gjort dette før så vil det oppfattes som litt utfordrende. Er man usikker i forhold til koordinasjonen, så er det bare å konsentrere seg om beina først, armene kommer etter hvert, sier Pedersen.

Les også: Kom i form i drittværetKK.no TESTER

Utgangspunkt:
Undertegnede er veldig glad i tøff kondisjonstrening og foretrekker spinning fremfor aerobictimer. Derfor var jeg litt skeptisk til hvor mye treningseffekt man kunne få av en time hvor man kombinerer kondisjon med styrke, og tenkte at man kanskje ikke ville få like høy puls med styrke-«pausene» innimellom.

Totalinntrykk:
En utrolig morsom og krevende time med høy fart og intensitet. Step-bevegelsene var forholdsvis enkle og derfor lette å følge med på, men samtidig tøffe nok til at man fikk svettet og slitt seg ut skikkelig. Styrkedelen trente alle musklene i overkropp, og det var faktisk utrolig tungt å variere mellom hopp og sprett og styrkeløft.

Treningseffekt:
Dette var kjempehardt! Svetten silte og musklene skrek. Stølheten satt også i flere dager etter treningen, noe som bekrefter at jeg fikk brukt muskler jeg ellers ikke bruker så ofte.

Hvem passer det for:
Som instruktøren sier er dette en forholdsvis enkel time koordinasjonsmessig, og passer derfor for de fleste. Likevel må man være obs på at det er tøff kondisjon med høy intensitet, så litt treningserfaring kan være greit.

Det vil trolig være en fordel å ha vært på en del step eller aerobictimer før og være kjent med basistrinn.

Karakter:

kkkkkk (6/6)

Les også: Stripping er blitt stuereint - KK.no tester Powerstrip

VARIER TRENINGEN: I tillegg til PowerStep-timer anbefaler SATS-instruktør Anita Pedersen at man går på andre timer, slik at man får mer variasjon. Foto: colourbox.com
VARIER TRENINGEN: I tillegg til PowerStep-timer anbefaler SATS-instruktør Anita Pedersen at man går på andre timer, slik at man får mer variasjon. Foto: colourbox.com Vis mer

De vanligste feilene man gjør på PowerStep


Ifølge Pedersen er det flere ting man bør passe på under en PowerStep-time.

 • Pass på å ha hele foten på stepkassen, og at man holder seg nærme kassen
 • Tenk på god kroppsholdning og rett deg opp
 • Legg på nok vekter
 • Pass på teknikken når du løfter vektene

  Slik gjør du PowerStep-treningen optimal

  - Det er mange som glemmer å variere treningen sin. Hvis du finner deg noen favoritt-timer som man går på over en lengre periode, så blir kroppen vant til treningen. Du vet hva som kommer og kroppen jobber ikke like intenst fordi man safer. Da får du ikke progresjon og driver med vedlikeholdstrening. Jeg anbefaler derfor at man varierer og gir kroppen nye utfordringer, sier Pedersen.

  Her er hennes tips:
 • Jeg anbefaler at man balanserer den harde treningen ved å gå på for eksempel en SATS Flow-time eller body balance, hvor man jobber mer med bevegelighet og styrker holdningen.
 • Jeg opplever å få god treningseffekt av timer som PowerStep, Sats Energy, Sats Flow og Cycling. Da får jeg variasjon i treningen og jeg får litt av alt
 • Hvis jeg bare skal trene for moro og få «ristet» litt løs, tar jeg meg en tur på Zumba.

  På Elixia har de en lignende time, som heter Step & Styrke. Les mer på Elixias hjemmesider (EKSTERN LINK)


  Følg med på KK.no: Vi har også testet Shape og Parkour på SATS convention. Anmeldelse kommer snart

  Les mer om SATS-nyheter og konsepterderes hjemmesider (EKSTERN LENKE)

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer