Pizza

Vi har testet årets pizzanyheter

- Jeg hadde aldri ikke gjettet at dette var en frossenpizza!

PIZZANYHETER: Vi har testet åtte av årets pizzanyheter. Hvilken som vant man du lese i saken.  Foto: Elisabeth B. Dalseg
PIZZANYHETER: Vi har testet åtte av årets pizzanyheter. Hvilken som vant man du lese i saken. Foto: Elisabeth B. Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er vel alle enige i at ingenting smaker bedre enn en hjemmelaget pizza, men har du snaut med tid (eller energi) kan en pizza fra frysedisken være en god nummer to - i alle fall hvis du velger den riktige typen. For det er jo ingen hemmelighet at det finnes mange vonde frossenpizzaer på markedet. Og i løpet av året har det også kommet en god del pizzanyheter som kan se utrolig fristende ut, men som kanskje ikke smaker all verdens.

For å gjøre valget litt lettere for deg, har vi i KK.no-redaksjonen i samarbeid med Dagbladets matjournalist (du kan lese deres test her!) testet åtte av årets pizzanyheter fra Folkets Fristelser, Grandiosa, BogOne og Dr.Oetker. 

Slik testet vi: Vi har vurdert lukt, smak, utseende, og hvordan produktet lever opp til det som blir lovet på pakken. I tillegg har vi fått Beate Rosvoll, som er ernæringsveileder med bachelorgrad i ernæringsfysiologi og personlig trener hos BoostBox.no, til å ta en titt på næringsinnholdet til de to pizzaene som kom best ut i testen. Nedenfor finner du resultatet! Har du forresten fått med deg at vi også har testet høstens popcornnyheter?Resultatet finner du her! 

LES OGSÅ: Gjett hvor mye mat én Grandiosa tilsvarer

- Jeg hadde ikke gjettet at dette var en frossenpizza 

Folkets Fjellpizza med skavet reinsdyr: Det første vi la merke til var utseendet til pizzaen - den så rett og slett fryktelig digg ut der den lå med deilig kjøtt, rødløk, ost og tyttebær! Luktet godt gjorde den også. Bunnen var fin, tykk og luftig, og smaken som forventet – veldig god med et hint av tyttebær. Det eneste minuset var at den manglet litt krydder. Terningkast 5. 

Folkets Fjellpizza med skavet biffkjøtt: Denne var veldig fin å se på. Pizzaen var fargerik med jevnt fordelt fyll. «Ummm, den lukter nydelig». Bunnen var perfekt, og smakene av pepper, rødløk, tomatsaus og biff gikk som hånd i hanske. «Jeg hadde ikke gjettet at dette var en frossenpizza. Den smaker ikke slik i det hele tatt». Vi savnet litt tyggemotstand i kjøttet, ellers var den plettfri. Terningkast 5 +. 

BigOne El Taco Real: Denne så ut og luktet som en ekte frossenpizza. Den var blass i fargene, luktet som sur taco, og hvor ble det egentlig av rømmedressingen de lovet på pakningen? Smaken var ikke noe å skryte av, og som flere av oss var enige i ville vi aldri valgt denne til fordel for en ekte tacomiddag. Er du glad i taco vil du garantert bli skuffet. Det positive var at pizzaen hadde fin knas i bunnen og rikelig med fyll. Terningkast 3. 

Grandiosa Fullgod Max 600 kcal: «Oi, den så veldig trist ut!». Ja, dette var en vaskekte slankepizza, om man i det hele tatt kan kalle den en pizza. Kyllingkjøttet, som var kuttet i terninger så ut som bogskinke – det var ikke et pent syn. Pizzaen luktet vondt, og smaken kunne kinne om en grov lefse med ketsjup. Terningkast 1. 

Dr.Oetker Pizza Tradizionale Tonno: Denne var toppet med fem sorte olivenene som rett og slett så dødelige ut. Pizzaen luktet veldig tunfisk, så vi trodde den skulle smake mer enn den gjorde. De av oss som er glad i tunfisk syntes den var god, men litt våt. Terningkast 3+

Dr.Oetker Pizza Tradizionale Fungi Bianca: Denne så god ut og luktet digg. Det ble en del fukt fra soppen så bunnen var ganske våt. Likevel smakte pizzaen godt, og enkelte mente dette var en ny favoritt. Andre syntes den smakte som et hvitløksbrød med altfor mye hvitløk. Terningkast 4

Dr.Oetker Ristorante Pizza Arrabbiat: «Hva i alle dager har skjedd med pakningen? Det ser ut som om den er fra 70 tallet». Heldigvis så pizzaen langt bedre ut i virkeligheten. Den luktet godt, hadde en sterk saus og mye pepperoni. Paprikaen var god, men veldig slapp, og bunnen var som papp. Pizzaen kunne minne litt om et gammeldags ostesmørbrød. Så alt i alt en helt ok frossenpizza som vi kanskje ikke ville servert til de minste med tanke på den sterke smaken. Terningkast 4. 

Dr.Oetker Rustica Meat Supreme: Denne så ikke veldig appetittlig ut. Kjøttet var på kanten til grått, og kjøttbollene var noe av det rareste vi har sett – lignet på mauregg. Pizzaen luktet greit, men smakte ikke noe spesielt. Den var kanskje litt i det salteste laget, noe som mest sannsynlig skyldes alt kjøttet. Fin bunn, ok smak. Terningkast 3 -.  

LES OGSÅ: Pizzaoppskriftene du MÅ prøve

Begge har et ganske lavt innhold av fett 

Rosvoll forteller at har Folkets Fjellpizza med skavet biffkjøtt og Folkets Fjellpizza med skavet reinsdyr har et rimelig likt næringsinnhold. Pssst, visste du at reinsdyrkjøtt er noe av det sunneste kjøttet du kan spise? Dette kan du lese mer om her! 

- Begge inneholder i underkant av 30 gram karbohydrater per 100 gram og rundt 12 gram proteiner. Pizzaene har også et ganske lavt innhold av fett, noe som gir et lavere kaloriinnhold enn om de hadde inneholdt mer fett, forteller hun til KK.no. 

Pizzaen med skavet reinsdyr inneholder 220 kalorier per 100 gram, mens pizzaen med skavet biffkjøtt inneholder 226 kalorier per 100 gram – dette blir totalt 1188 kcal og 1220 kcal per pizza. 

- Hva tenker du om å spise en av disse alene til middag, er det greit? 

- Hvorvidt det er lurt å spise en hel pizza alene blir en vurderingssak, men en hel pizza inneholder jo godt over 1000 kalorier og for de fleste er nok det for mye å få i seg til middag. Ideelt sett ønsker man jo å dele dette utover dagen og ikke nødvendigvis avgrense så mye kalorier til ett måltid, sier hun. 

Dersom du ønsker å gjøre pizzamiddagen litt sunnere anbefaler Rosvoll deg å ha litt grønt ved siden av. 

- Lag en god salat som du kan spise ved siden av pizzaen. Salaten kan bestå av alt du liker av grønnsaker og gir måltidet et fint løft. Selv liker jeg også å ha mer grønnsaker på selve pizzaen, sier hun. 

LES OGSÅ: Slik blir pizzaen sunnere

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer