Yoghurtnyheter

Vi har testet de nye poseyoghurtene med skrukork fra Q-Meieriene

God smak og praktisk pakning, men hvordan er det med næringsinnholdet?

YOGHURTNYHETER: De nye frokostyoghurtene fra Q-Meieriene smaker godt, men hvordan er det med næringsinnholdet? Er de ok å spise til frokost eller egner de seg best som dessert?  Foto: Per Ervland
YOGHURTNYHETER: De nye frokostyoghurtene fra Q-Meieriene smaker godt, men hvordan er det med næringsinnholdet? Er de ok å spise til frokost eller egner de seg best som dessert? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er nesten alle de 1700 nye matvarene kommet på plass i butikkene, og i den anledning har vi i samarbeid med Dagbladets matjournalist testet alle yoghurtnyhetene. 

Denne uken har vi tatt for oss de to nye frokostyoghurtene fra Q-Meieriene. De inneholder 30 prosent mindre sukker, og kommer i smakene blåbær og melon & pasjon. I tillegg har de en ny og praktisk drakt - en ståpose med skrukork som du kan drikke av når du er på reisefot! 

Slik testet vi: Vi har vurdert smak, konsistens, og hvordan produktet lever opp til forventningene eller påstandene fra pakken. I tillegg har vi fått Mari Eskerud, som er klinisk ernæringsfysiolog til å ta en titt på næringsinnholdet til de to yoghurtnyheten. Nedenfor finner du resultatet! 

LES OGSÅ: En av disse inneholder nesten 3000 kalorier!

En relativt god yoghurt 

Frokostyoghurt med blåbærsmak: Denne hadde en fin og mild smak, men som med alt annet som skal smake «blåbær» ble det litt kunstig. Det smaker yoghurtblåbær, ikke ekte blåbær som er plukket i skogen hvis dere skjønner hva vi mener. Men, den er absolutt ikke verst! 

Frokostyoghurt med melon og pasjonssmak: Denne yoghurten var også god, og hadde en fin og rund fruktsmak - den var imidlertid litt i det søteste laget. Dette til tross for at den inneholder 30 prosent mindre sukker - den søte smaken kan kanskje skyldes frukten? 

Vår konklusjon: Vi kommer kanskje til å kjøpe disse yoghurtene for de smakte godt og har en passelig størrelse, men å sitte og «suge» ut innholdet på bussen vil ikke bli aktuelt for vår del. Det minner litt vel mye om babymat. 

En grei hverdagsyoghurt med lite tilsatt sukker

Klinisk ernæringsfysiolog, Mari Eskerud, forteller at næringsinnholdet til de to yoghurtene heller ikke er så galt. 

- Yoghurtene er fullfete, men inneholder kun 4 prosent tilsatt sukker, samt litt sukker fra frukten og bærene som er tilsatt. De har litt høyere proteininnhold enn vanlig yoghurt, noe som gjør dem enda mer mettende.

Hun synes også at det er kjempebra at de er laktoseredusert slik at personer med laktoseintoleranse også kan spise dem. 

- Alt i alt synes jeg det er en grei hverdagsyoghurt med lite tilsatt sukker. Når det er sagt skulle jeg helst sett at de inneholdt litt mindre fett.
 
Hva tenker du om den nye ståposen med skrukork? 

- Porsjonspakningen hindrer at man spiser for mye av gangen og posen virker mer egnet til å ha med seg rundt omkring enn yoghurtbeger som fort kan bli mye søl. Jeg kan imidlertid ikke helt se for meg at en voksen person skal sitte og suge på disse på bussen, sier hun. 

LES OGSÅ: Skyr, gresk- eller laktosefri yoghurt - hva er sunnest? 

Nedenfor ser du yoghurtenes næringsinnhold per 100 gram: 

Frokostyoghurt Blåbær

  • Energi: 318 kJ (76 kcal)
  • Protein: 4,6 gram
  • Karbohydrat: 8,2 gram
  • Fett: 2,7 gram 


Frokostyoghurt Melon og Pasjon 

  • Energi: 318 kJ (76 kcal)
  • Protein: 4,6 gram
  • Karbohydrat: 8,2 gram
  • Fett: 2,7 gram 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer