Q-Meieriene Skyr & Cottage Cheese Vanilje. Foto: Per Ervland
Q-Meieriene Skyr Vanilje 350 gram. Foto: Per Ervland
Q-Meieriene Skyr Vanilje med müsl. Foto: Per Ervland
Q-Meieriene Skyr Kaffe & Vanilje. Foto: Per Ervland
Q-Meieriene Skyr Kokos. Foto: Per Ervland
Q-Meieriene Skyr Kiwi & Lime. Foto: Per Ervland
Synnøve Gresk yoghurt med skogsbær. Foto: Per Ervland
Tine Fyldig Vanilje. Foto: Per Ervland
Eldorado Frisk Kvarg med pære. Foto: Per Ervland

Yoghurt

Vi har testet yoghurt-, skyr og kvargnyhetene med smak

Sjekk hvilke som er sunnest og hvilke som er best på smak.

I samarbeid med Dagbladet har KK.no testet yoghurt-, skyr- og kvargnyheter. I to tidligere artikler har vi testet de nye poseyoghurtene med skrukork fra Q-meieriene og de nye naturelletypene. I denne artikkelen har vi testet og sett på nyhetene med smak – og her var det mye rart!

Slik testet vi: I tillegg til å ha vurdert smak og konsistens, har vi fått Beate Rosvoll, som er ernæringsfysiolog og personlig trener, til å ta en titt på næringsinnholdet til de ni yoghurtnyheten. Nedenfor ser du resultatet! 

LES OGSÅ: Skyr, gresk- eller laktosefri yoghurt - hva er sunnest?

Smak: - Denne smaker som agurkvann 

Q-Meieriene Skyr & Cottage Cheese Vanilje: Denne hadde en fin vaniljesmak og en spennende konsistens. Skyr og Cottage Cheese passer ypperlig sammen. Den startet fantastisk, men så slo smaken av søtningsstoffer inn – det ble en litt for «kjemisk» ettersmak. Terningkast: 3. 

Q-Meieriene Skyr Vanilje 350 gram: Denne hadde en skikkelig tjukk konsistens. God vaniljesmak (man kan faktisk se vaniljekornene), men kanskje litt i det søteste laget? Ble nesten litt dessertaktig. Terningkast: 4. 

Q-Meieriene Skyr Vanilje med müsli: Denne var veldig søt med en litt påtrengende smak av søtningsstoffer. Den har en fin konsistens og god smak av vanilje, men egner seg nok ikke som frokost da den er altfor søt. Terningkast: 3. 

Q-Meieriene Skyr Kaffe & Vanilje: Den fine fargen er det første vi legger merke til, den ser innbydende ut – nesten som prim eller karamell. Den smaker godt til å begynne med, men så kommer ettersmaken av bitter iskaffe. Konklusjonen vår er at du ville blitt skuffet dersom du er glad i kaffe. Er du derimot sånn middels glad i kaffe, er det mye mulig at den faller i smak. Terningkast 4. 

Q-Meieriene Skyr Kokos: Den ser fin ut, og lukter utrolig godt. Syrlig og god med en litt tam kokossmak – men som kokoselskere er vi ikke skuffet. Denne kunne vi definitivt kjøpt igjen. Terningkast: 4. 

Q-Meieriene Skyr Kiwi & Lime: Den har en spenstig lys mintgrønn farge som gjør at vi nesten forventer at den skal smake litt mynte. Men den smaker hverken mynte, kiwi eller lime, den smaker agurkvann- æsj! Mens noen av oss syntes den smakte grusomt, var det andre som likte den svært godt, så dette er nok en yoghurt folk vil ha et elsk-hat forhold til. Smaken ble bedre jo lengre ned i begeret vi kom. Terningkast: 4/5. 

Synnøve Gresk yoghurt med skogsbær: Tjukk og god konsistens med en klassisk smak av skogsbær – minner nesten litt om godterier «Maoam». Den er litt for søt, men vi ville definitivt valg denne til fordel for skogsbæryoghurten til Tine. Terningkast: 5. 

Tine Fyldig Vanilje: Fin konsistens og god vaniljesmak, denne var ikke for søt. Terningkast: 5. 

Eldorado Frisk Kvarg med pære: Fin og tykk konsistens, og en utrolig god pæresmak – nesten som overmodne pærer. Den smaker så godt at man skulle tro den var usunn. Denne kunne vi definitivt kjøpt igjen! Terningkast: 5. 

LES OGSÅ: Velger du riktig yoghurt?

Nedenfor ser du næringsinnholdet til alle nyhetene: 
    

NÆRINGSINNHOLD: Q-Meieriene Skyr & Cottage Cheese Vanilje. Foto: Per Ervland
NÆRINGSINNHOLD: Q-Meieriene Skyr Vanilje 350 gram. Foto: Per Ervland
NÆRINGSINNHOLD: Q-Meieriene Skyr Vanilje med müsli. Foto: Per Ervland
NÆRINGSINNHOLD: Q-Meieriene Skyr Kaffe & Vanilje. Foto: Per Ervland
NÆRINGSINNHOLD: Q-Meieriene Skyr Kokos. Foto: Per Ervland
NÆRINGSINNHOLD: Q-Meieriene Skyr Kiwi & Lime. Foto: Per Ervland
NÆRINGSINNHOLD: Synnøve Gresk yoghurt med skogsbær. Foto: Per Ervland
NÆRINGSINNHOLD: Tine Fyldig Vanilje. Foto: Per Ervland
NÆRINGSINNHOLD: Eldorado Frisk Kvarg med pære. Foto: Per Ervland

Næringsinnhold: - En skiller seg ut fra mengden 

Rosvoll forteller at alle disse produktene er gode mellommåltider, men at noen bedre enn andre. 

EKSPERTEN: Beate Rosvoll.  Foto: Privat
EKSPERTEN: Beate Rosvoll. Foto: Privat Vis mer

- Om jeg skal rangere produktene etter sunnhet, legger jeg vekt på proteininnhold, karbohydratinnhold og kaloriinnhold. Siden de fleste produktene inneholder like mye proteiner, er det karbohydratinnhold og kaloriinnhold som er mest avgjørende. 

- Produktet som havner på siste plass er Synnøve Gresk yoghurt med skogsbær. Det inneholder for mye sukker, noe som går på bekostning av proteiner. 5 gram er i minste laget i et slikt meieriprodukt. Med et kaloriinnhold på 84 er det absolutt ikke høyest av de i testen, men det er i overkant mye tilsatt sukker i produktet. 

Videre forteller hun at Eldorado Frisk Kvarg med pære, scorer litt bedre enn den greske yoghurten, men den har høyest kaloriinnhold, og litt mindre proteiner enn de andre produktene. Q-Meieriene Skyr med kiwi og lime havner likt som Eldorado Frisk Kvarg med pære. De har likt kaloriinnhold, mens Skyren inneholder kostfiber på grunn av müslien.
 
- Produktet som scorer absolutt best på testen er Q-Meieriene Skyr og Cottage Cheese Vanilje. Her finner vi 64 kalorier per 100 gram, og bare 4 gram karbohydrater. Det er desidert minst av alle i denne testen. I tillegg inneholder den 10 gram proteiner.

- Alle de resterende produktene kommer på delt plass da de er så like at her er det bare smak og behag som skiller dem fra hverandre, sier hun. 

Delta i konkurranse:

Saker spesielt utvalgt for deg: