BRUGER SOM SMAKER MENNESKEKJØTT: I forbindelse med den nye sesongen av «The Walking Dead» fikk KK.no-redaksjonen smake på en burger som skal smake som menneskekjøtt.  Foto: KK.no
BRUGER SOM SMAKER MENNESKEKJØTT: I forbindelse med den nye sesongen av «The Walking Dead» fikk KK.no-redaksjonen smake på en burger som skal smake som menneskekjøtt. Foto: KK.no Vis mer

Mat

Vi smakte på den omtalte burgeren: - Saftig, mør og dødsgod!

I forbindelse med premiere av sesong syv av «The Walking Dead» fikk jeg en smaksopplevelse litt utenom det vanlige.

Publisert

«Alltid lurt på hvordan menneskekjøtt smaker?»

«For å feire premieren av sesong syv av kultserien «The Walking Dead» har en britisk matkunstner og en norsk kokk latt seg inspirere av historier om kannibalisme, og utviklet en hamburger som smaker menneskekjøtt». 

Ja, du leste riktig! Dette var invitasjonen fra underholdningskanalen Fox i forbindelse med premieren av syvende sesong av «The Walking Dead». Og selv om de fleste i KK.no-redaksjonen halvveis brakk seg og fikk frysninger langt oppover ryggen - tenkte jeg at dette var noe jeg måtte sjekke ut!

- Vi leste faktiske historier fra kannibaler som forteller hvordan kjøttet smaker, gjorde research på hvilke kroppsdeler som blir ansett som kvalitetsstykker og undersøkte andre «menneskekjøttburger»-oppskrifter, for deretter å lage vår egen oppskrift, sier Tom Wolfe, som er amerikansk matkunstner og kjendiskokk, til KK.no.  

LES OGSÅ: Disse knekkebrødene er laget av gresshopper 

Skal smake og minne om menneskekjøtt

Burgeren, som selvfølgelig ikke er menneskekjøtt, er laget av kalv, kyllinglever, benmarg og svin. Smaken er basert på forskning og historier om kannibalisme. Wolfe forteller videre at selv om de har hentet inspirasjon fra kannibalisme, er burgeren en unik og herlig smaksopplevelse. 

SMAKSPRØVE: KK.no-journalist smakte på den omtalte burgeren.  Foto: KK.no
SMAKSPRØVE: KK.no-journalist smakte på den omtalte burgeren. Foto: KK.no Vis mer

- Vi så vi på filmen «Alive», som handler om et rugbyteam fra Urugay som måtte overleve ved å spise sine døde lagkamerater etter en flykrasj i Andesfjellene. Selv om hele tematikken omhandler at burgeren som skal smake og minne om menneskekjøtt, er burgeren fra et gourmetperspektiv en herlig smaksopplevelse laget av høykvalitetskjøtt, forteller han.  

I en pop up-restaurant i Oslo møtte vi kokkene bak burgeren og fikk selvfølgelig smake på det nye eksperimentet.

Og ja, jeg var nervøs før jeg satt tennene mine i kjøttet som skulle smake menneskekjøtt. Flere tanker gikk gjennom hodet mitt: «Herregud, dette er sjukt!», «Skal jeg, skal jeg ikke?» og «Dette er jo helt bisart, men kult!». 

Saftig og mør

Så hvordan smakte egentlig burgeren? 

- Dødsgod! 

Det var det første som poppet ut da jeg hadde smakt den. Burgeren, som ble servert i hamburgerbrød med salat, sylteagurk, sennep og chipotle majones var nydelig. Om den faktisk smaker og minner om menneskekjøtt kan jeg verken bekrefte eller avkrefte, men min dom er klar: soleklart en terningkast 5 på smak! 

For ærlig talt: det er ikke menneskekjøtt jeg gaflet i meg, men en burger satt sammen av kalv, kyllinglever, benmarg og svin. 

KOKK: Tom Wolfe, amerikansk matkunstner og kjendiskokk, er en av dem som står bak burgeren.  Foto: KK.no
KOKK: Tom Wolfe, amerikansk matkunstner og kjendiskokk, er en av dem som står bak burgeren. Foto: KK.no Vis mer

- Høres motbydelig ut

Selv om jeg ble positivt overrasket over smaken på burgeren, som både var saftig og mør, er ikke alle like begeistret for PR-stuntet. 

- Det høres motbydelig ut og er vel et nytt bunnmål for hva man kan tillate seg for å få oppmerksomhet, sier Ingebrigt Steen Jensen, mangeårig reklamemann, forfatter og nåværende tekstforfatter for Alle gutta reklamebyrå, til Dagbladet

Men ifølge Anders Borge, Norgessjef i FOX Networks Group, er dette stuntet ment som underholdning. 

- Vi lager underholdning, og PR-aktiviteter som dette skal også være underholdning. Vi ønsker i dette tilfellet å skape en fiktiv, men likevel uvanlig og litt bisarr opplevelse for publikum. Videre ønsker vi å gjenskape serieuniverset i «The Walking Dead» for våre norske fans. Vi skal lansere syvende sesong av en av verdens mest sette dramaserier og mange har ventet lenge på denne premieren, sier han til KK.no. 

- Men er det sånn at dere må bli litt mer «crazy» i måten dere promoterer på for å få oppmerksomhet?

- FOX har en tradisjon for utradisjonell kommunikasjon, og vi gjør ofte aktiviteter knyttet til lansering av våre serier som overrasker mange og provoserer noen. Aktivitetene lages på bakgrunn av innholdet som presenteres i den aktuelle serien. Videre ønsker vi å engasjere, noe slike aktiviteter absolutt gjør.

Zombieserien «The Walking Dead» har siden sesong en blitt svært populær verden over og har slått alle seerrekorder i USA. Serien har særlig blitt priset for sin realisme og kan smykke seg med de høyeste seertallene i amerikansk kabel-TV-historie. 

Sesong syv av «The Walking Dead» har premiere på FOX mandag 24. oktober klokken 21:55.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer