Burpees:

Vi viser deg 4 måter å gjøre burpees på

- En svært effektiv øvelse, som det ikke skader å inkludere i treningsuken din.

BURPEE: Synes du det er tungt og vanskelig med burpees? Vi viser deg 4 ulike måter du kan gjøre øvelsen på! FOTO: Mina Knudsen
BURPEE: Synes du det er tungt og vanskelig med burpees? Vi viser deg 4 ulike måter du kan gjøre øvelsen på! FOTO: Mina Knudsen Vis mer
Publisert

Jeg vet ikke med dere, men jeg har på en eller annen merkelig måte blitt glad i øvelsen mange hater, nemlig burpees. Mange av oss har et ambivalent forhold til akkurat burpees, selv om vi hører at det er en av de mest effektive øvelsene vi kan gjøre.

Burpees er en øvelse mange elsker og hater? Hvorfor?

- Burpees er en sykt tung og effektiv øvelse hvor du bruker hele kroppen. Fordelen ved å legge den inn i øktene dine er at du bruker mye energi på kort tid og du trenger ikke utstyr, sier personlig trener Bjørgunn Rushfeldt til KK og legger til:

- Det er en øvelse som fungerer bra for å få opp pulsen opp på kort tid. Øvelsen egner seg imidlertid best for sirkeltrening og bootcamp-trening framfor ren styrke eller ren kondisjon. Men en stor fordel med øvelsen er at den forbrenner mye fordi, du bruker hele kroppen i raske bevegelser.

Hjertepumpa går fra «0-100» på kort tid

Hopp. Ned på magen. Hopp. Ned på magen. Hopp. Det er ikke rart dette er en slitsom øvelse. Burpees er nemlig satt sammen av flere enkle øvelser, og gir dermed trening til både mage, rumpe, bryst og armer. Dessuten gjennomføres den som regel i et høyt tempo, og avsluttes gjerne med et spensthopp. Kanskje ikke rart at mange hater denne øvelsen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer