Vibeke (59) er operert for hjernesvulst tre ganger: – Livet handler om å lage nye eventyr

Da Vibeke skulle operere svulst i hjernen for andre gang, spanderte hun sjømat og champagne på sine nærmeste mens de ventet på oppdatering fra sykehuset.

STERK I MOTBAKKE: Vibeke Beathe Bjerg (59) har hatt et klart mål om å skape sin egen lykke. - Motbakkene har gjort meg sterkere, sier hun. Foto: Privat
STERK I MOTBAKKE: Vibeke Beathe Bjerg (59) har hatt et klart mål om å skape sin egen lykke. - Motbakkene har gjort meg sterkere, sier hun. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Hvis du vil ha et godt liv, må du finne det som passer deg. Vi er alle forskjellige. Hvis jeg smiler når jeg våkner, skjer det noe i meg. Det går bra og jeg får en fin dag, sier Vibeke Beathe Bjerg (59) til Vi.no.

Gjennom telefonen høres kanarifuglene som kvitrer av glede over vårsola i Vibekes vinterhage.

– Det er viktig å leve, være lykkelig hver dag, leve med sine kjære og ha overskudd til medmennesker, sier Vibeke.

Etter tre våkne hjerneoperasjoner med påfølgende stråling og cellegift etter den siste operasjonen har Vibeke hatt et klart mål om å skape egen lykke.

– I løpet av et liv er det vanlig å få en trøkk på kropp og sjel. Men evnen til å ha et så godt liv som mulig ligger likevel i dine egne hender. Det er egentlig veldig enkelt, selv om det kan være vanskelig. For meg har det vært sånn at motbakkene har gjort meg sterkere.

– Dette kan jeg klare

På slutten av 90-tallet begynte Vibeke å få problemer med å huske enkelte ord. Hun glemte ting. Kattematen ble stående der vaskemiddelet skulle stå. Klokka tre hver natt våknet hun av hodesmerter. Hun gikk ut for å løpe for å få bukt med dem. Hun som elsket opera orket ikke lenger lyden. Hun fikk ikke til å fluefiske lenger. Vibeke jobbet med markedsanalyse, men oppdaget at hun glemte fagstoff og at jobben ble for mye for hjernen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer