Coronavirus i Norge:

Vil fortsatt ikke anbefale bruk av munnbind

Ifølge Folkehelseinstituttet er det foreløpig ingen grunn til å anbefale generell bruk av munnbind for befolkningen i Norge.

MUNNBIND ELLER IKKE? Noen velger å bruke munnbind, men myndighetene anbefaler fortsatt ikke bruk av dette tiltaket for å hindre coronasmitte i Norge. Mann med munnbind fotografert ved Oslo City. Foto: Ole Berg-Rusten NTB Scanpix
MUNNBIND ELLER IKKE? Noen velger å bruke munnbind, men myndighetene anbefaler fortsatt ikke bruk av dette tiltaket for å hindre coronasmitte i Norge. Mann med munnbind fotografert ved Oslo City. Foto: Ole Berg-Rusten NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Torsdag 16. april ble det kjent at Det europeiske smittevernbyrået ECDC i en rapport ber medlemslandene, inkludert Norge, om å vurdere bruk av munnbind i offentligheten.

Det var Aftenposten som omtalte saken først.

- Vi er godt kjent med dette dokumentet. Dette er generelle råd og ikke direkte til Norge, sier Seniorrådgiver Mette Fagernes ved Folkehelseinstituttets avdeling for resistens- og infeksjonsforebygging til Vi.no.

Hun understreker at FHI vurderer smitterisikoen og det som finnes av kunnskap om tiltak mot coronaviruset (Covid-19) kontinuerlig.

- Det vurderes også kontinuerlig om bruk av munnbind vil være et godt tiltak i befolkningen og om det er grunnlag for å gjøre endringer i anbefalingene. Det forskes intenst på alle smitteforebyggende tiltak, sier Fagernes.

Anbefaler ikke munnbind i Norge

Folkehelseinstituttet (FHI) har tidligere advart om at feil bruk av munnbind kan føre til økt risiko for smitte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer