Vil redde fastlegeordningen

Statsminister Jonas Gahr Støre lover friske penger til fastlegeordningen allerede i statsbudsjettet.

TRENGER FLERE LEGER: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er bekymret for fastlegeordningen og vil ha fortgang i arbeidet for å blant annet rekruttere flere leger til almennlegeyrket. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TRENGER FLERE LEGER: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er bekymret for fastlegeordningen og vil ha fortgang i arbeidet for å blant annet rekruttere flere leger til almennlegeyrket. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det melder VG i dag.

Årsaken er stor mangel på leger og at kommunene i tillegg sliter med å ansette nye leger. Det er et stort behov for nye leger som kan fylle stillinger rundt i Norge.

- 175.000 nordmenn er uten fastlege og mange står på liste hos en fastlege som er i 60-årene. Dette kommer til å forverre seg og det er grunnen til at vi nå setter ned et utvalg som skal jobbe raskt, sier helseminister Ingvild Kjerkol til VG.

Støre sier til avisa at fastlegeordningen er blitt neglisjert de siste årene.

- Vi har sett faretegnene, med både en rekrutteringskrise og en avgangskrise. Mange unge leger er positive til allmennlegeyrket, men de ønsker en levelig arbeidstid, sier Støre.

Første rapport fra utvalget skal leveres i desember. De første forslagene fra utvalget skal komme i høstens statsbudsjett.

Utvalget skal finne ut hvordan flere leger kan rekrutteres, hvordan gjøre det enklere for kommunene med fast ansettelse av fastleger og hvordan fastlegeyrket kan gjøres mer attraktivt for legestudenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer