Trening

Ville du brukt knestrømper på trening?

Blir sommerens hotteste trend, spår ekspertene.

KNESTRØMPER:  Har allerede vært å se på catwalken til store motehus som Ralph Lauren og blant stjernene. Nå skal du visstnok ta dem med på trening! Foto: Get Inspired/Produsentene
KNESTRØMPER: Har allerede vært å se på catwalken til store motehus som Ralph Lauren og blant stjernene. Nå skal du visstnok ta dem med på trening! Foto: Get Inspired/Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Riktig treningstøy er viktigere enn du tror.

For eksempel kan det være lurt å ha eget treningstøy til yoga-timene, ettersom økten ofte innebærer en del strekking og uvante positurer, som trenger tilpassede klær.

Også for å mest mulig ut av joggeturen, er det viktig å kle seg riktig.

Den nyeste trenden på treningsfronten er kanskje ikke av det aller mest praktiske slaget, men kan likevel være et fargeriktg og morsomt tilskudd.

LES OGSÅ: Super trening for rumpe og lår

Ta frem knestrømpene!

Noe av det hotteste for tiden er nemlig knestrømper!

Trenden er kanskje best kjent fra 60- og 80-tallet, men dukket blant annet opp på catwalken til den amerikanske designeren Ralph Lauren i fjor høst.

POPULÆR TREND: Trenden har allerede vært å se blant bloggere under London Fashion Week og stjerner som Lea Michele, Taylor Swift og Ella Catliff.
POPULÆR TREND: Trenden har allerede vært å se blant bloggere under London Fashion Week og stjerner som Lea Michele, Taylor Swift og Ella Catliff. Vis mer

Den gangen var det sorte strømper som gikk igjen på visningen, stylet til både skjørt, shorts og kjoler - kombinert med et par sorte pumps. Trikset er ikke bare smart, men gir også inntrykk av at du har lengre bein.

Nå skal du altså gjerne ta med et par knestrømper på trening.

- Knestrømper er HOT om dagen, og kombinasjonen av korte shorts og høye strømper gir skikkelig 80talls-vibber, forteller Karoline Gjertsen, produktansvarlig hos Getinspired.no.

Hun forteller at du blant annet vil se mye av dette på hos sportsprodusenter - som Nike.

- Enkelte syns det er «over the top», mens andre mener at treningstøyet får en ekstra piff ved å legge til fargerikt tilbehør, som i tillegg bidrar til å støtte leggene, sier hun.

Sjekk ut noen av knestrømpene her:

LES OGSÅ: Bli bikiniklar på seks uker

Kan faktisk være litt praktisk

Så sant du ikke driver med en idrett der du må beskytte leggene - som for eksempel håndball, fotball eller innebandy, er det ikke så vanlig med knestrømper på trening.

Men hvis du går for et par kompresjonsstrømper, kan det faktisk være ganske praktisk - hvert fall etter økten din.

Det blir blant annet brukt av mange som driver med Crossfit, og skal bidra til å øke blodsirkualsjonen, i tillegg til at de kan forebygge leggkramper.

BLODSIRKUALSJON: Dårlig blodsirkulasjon er mye vanligere enn du er klar over, og det er spesielt viktig å opprettholde en god sirkulasjon i forbindelse med trening.  Foto: Thinkstock.com
BLODSIRKUALSJON: Dårlig blodsirkulasjon er mye vanligere enn du er klar over, og det er spesielt viktig å opprettholde en god sirkulasjon i forbindelse med trening. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Hva du velger å ha på føttene er imidlertid også viktig av en annen grunn.

Føttene våre er nemlig der det er mest svettekjertler på hele kroppen, og det er ikke umormalt at å svette fra to desliter og opp til en liter i løpet av en dag -  noe som kan skape friksjon og raskt føre til gnagsår.

- Det viktigste du bør se etter når det gjelder treningssokker, er hva slags materiale de er laget av. Det bør være et materiale som transporterer svette og sokkene bør ha minst mulig sømmer (slik at de ikke skaper friksjon), har Henrik Nordtug, ekspeditør og løpeekspert på Löplabbet i Oslo Sentrum, tidligere uttalt til KK.no.

En bomullssokk vil raskt trekke til seg alt av svette og bli klissvåt. Velger du istedenfor en sokk med svettetransporterende materiale vil foten holde seg tørr og varm.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer