Alkohol

Vin og øl - blir det egentlig krøll?

Ifølge eksperten er det ikke rekkefølgen av hva du drikker som avgjør fest-formen.

VIN OG ØL: En myte som går igjen er at inntak av vin og deretter øl blir krøll. Men er det egentlig slik?  Foto: Shutterstock / Africa Studio
VIN OG ØL: En myte som går igjen er at inntak av vin og deretter øl blir krøll. Men er det egentlig slik? Foto: Shutterstock / Africa Studio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vin og øl blir bare krøll - hørt det før? Det finnes en rekke myter rundt alkohol. Heldigvis er det ikke alt som stemmer - som at alkohol dreper hjernecellene dine. Men hva er egentlig status på krøll som følge av vin og øl?

For å få svar på dette spurte vi Gudrun Høiseth, overlege ved Folkehelseinstituttets seksjon for rettstoksikologi og rusmiddelforskning.

LES OGSÅ: Drikker du kaffe til rett tid?

Det er den totale mengden som avgjør

- Desto svakere alkoholdrikker du inntar, desto mindre krøll - det er derfor mest fornuftig med øl og øl, forteller Høiseth.

Dermed er det ikke nødvendigvis slik at inntak av vin og deretter øl er årsaken til at det blir krøll - i hvert fall ikke rekkefølgen av inntaket. Hvis du opplever at det blir krøll - enten det er samme kveld eller dagen etter, skyldes det som regel det totale alkoholinntaket ditt.

- Store mengder alkohol, samt høy alkoholprosent på dette, gir større påvirkning samme kveld og større bakrus dagen etter, sier overlegen.

- Rekkefølgen har lite å si ettersom det er den totale mengden alkohol som er avgjørende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer