Vektnedgang:

Virker appetittdempende piller?

- Trygt er ikke det samme som effektivt eller nyttig, sier ernæringsfysiolog.

PILLER: Fiberstoff-piller lover å senke appetitten og gjøre vektnedgangen raskere. Men er det noe vits i å ta dem? FOTO: NTB
PILLER: Fiberstoff-piller lover å senke appetitten og gjøre vektnedgangen raskere. Men er det noe vits i å ta dem? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

En vektnedgang kan oppleves som vanskelig, og det er ikke uvanlig å miste motivasjonen i perioder. Det er ikke alltid lett å holde seg til de gode kostvanene og treningsvanene man har tillagt seg.

Klinisk ernæringsfysiolog med doktorgrad i ernæring, Tine Sundfør, har tidligere sagt til KK at mangel på motivasjon gjelder spesielt hvis man har holdt på lenge - det er jo slitsomt å hele tiden ta fornuftige valg, særlig hvis det ikke enda har blitt en vane.

- Så er man kanskje ikke fullt så nøye når man tar porsjoner. Det er litt lettere å tillate seg andre valg. Motivasjonen går litt ned, og dette skjer gjerne samtidig som en annen ting: Når vi har gått ned i vekt, så øker mengden appetitthormoner i kroppen vår. Kroppen tror at vi holder på å dø av sult, og er villig til å spise nesten hva som helst, sa Sundfør til KK.

Og hun understreket at dette ikke handler om viljestyrke - det er vanskelig å styre seg når man har økt appetitt.

For noen kan det være lett å ønske seg en «quick fix» på vektnedgangen. Og det finnes mange forskjellige dietter og produkter som lover nettopp det - en raskere eller enklere vektnedgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer