Egg:

Visste du at du kan spise eggeskallet?

Vi spiser dobbelt så mye egg i påsken - dette kan du bruke egget til!

MYE EGG: Nordmenn spiser mye egg, spesielt i påsken. FOTO: NTB Scanpix
MYE EGG: Nordmenn spiser mye egg, spesielt i påsken. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at nordmenn er glad i egg. Og det er bare sunt å spise det hver dag! KK har tidligere skrevet om at forskningen spriker når det kommer til hvor mange egg det er trygt å spise i uken, mye grunnet kolesterolinnholdet. I februar kom det ny, omfattende, internasjonal forskning som friskmelder egget.

Du kan med andre ord trygt spise egg! Og mye egg spiser vi her i Norge, spesielt i påsken. Ifølge MatPrat spiser hver nordmann i gjennomsnitt cirka 13,1 kilo egg i året. Og i påsken har vi dobbelt forbruk - da spiser vi cirka 26 millioner egg i løpet av de fem påskedagene - altså spiser hver nordmann 1 egg hver påskedag.

Her får du både fakta og tips om egget - og også hvordan du kan bruke eggeskallet!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer