Sex:

Visste du at orgasmen din kan gi deg en rekke bivirkninger?

Du trenger verken bli redd eller overrasket om du opplever noe av dette!

BIVIRKNINGER: Orgasmer er ikke bare fryd og gammen alltid - de kan også føre til negative bivirkninger. Foto: NTB
BIVIRKNINGER: Orgasmer er ikke bare fryd og gammen alltid - de kan også føre til negative bivirkninger. Foto: NTB Vis mer
Publisert

La oss snakke om orgasmer! Deilige, spennende, litt mystiske - litt vanskelige, også. Det er i alle fall ikke noe rart vi higer etter følelsen som fyller hele kroppen med kriblende godhet helt ut i fingertuppene! I tillegg har orgasmer fått rykte på seg for å være stressdempende, smertelindrende og en skikkelig humør-boost.

Misforstå oss rett; det er ingenting overvurdert med en orgasme. Men visste du at orgasmen din potensielt kan gi deg noen negative bivirkninger?

Det er rett og slett gjort studier på bivirkninger meldt inn etter orgasmer - eller «rare fenomener assosiert med orgasmer». Vi hadde aldri gjettet det - men dette er noen av bivirkningene som er blitt assosiert med vår etterlengtede orgasme.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Forkjølelse- og influensalignende symptomer

Det er åpenbart at ingenting i livet er perfekt når du kan bli småsyk av noe så digg som en orgasme. Utrolig nok, har det seg slik at du kan få en reaksjon post klimaks som kan minne om influensa eller allergi. Vi snakker sår hals, feber, tett nese, nysing, svakhet og at du føler deg utslitt! Fenomenet kan oppstå hos både kvinner og menn, både med én gang etter sex eller etter noen timer - og kan faktisk vare i flere dager. Det er utbredt nok til at det har et navn: Postorgasmic Illness Syndrome (POIS).

BAKSIDE: Sex er ikke bare fryd og gammen når også orgasmen kan ha en bakside. Foto: NTB
BAKSIDE: Sex er ikke bare fryd og gammen når også orgasmen kan ha en bakside. Foto: NTB Vis mer

Hodepine

Opplevd å få hodepine under eller etter sex? I så fall er det ikke uvanlig - selv om det er merkelig når sex og orgasme skal kunne lindre både stress og hodepine! Det finnes gjerne to typer sexhodepine, den som bygger seg opp underveis og den som kommer dundrende rett etterpå. Tidligere har vi skrevet at cirka ett prosent av befolkningen vil oppleve orgasmehodepine i løpet av livet.

Latterkrampe - eller gråt

Det er mildt sagt mye som er i sving når du har sex. Alt av hormoner og følelser, for eksempel! Dette kan gjøre at følelsene rir av gårde med deg litt. Vi må jo innrømme at det høres litt kjent ut.

Gråt og tristhet etter sex er faktisk veldig vanlig, og kalles post-coital dysphoria. Ikke la deg lure til å tenke at dette er noe som reflekterer forholdet ditt - med mindre du faktisk har grunn til dette. At det skyldes at du er ekstra emosjonell som følge av sexen, er en helt naturlig forklaring. Av samme grunner er det heller ikke uvanlig at orgasmer kan trigge panikk- og angstanfall.

EMOSJONELT: Sex er en emosjonell affære og kan sette alle følelsene dine i sving. Foto: NTB
EMOSJONELT: Sex er en emosjonell affære og kan sette alle følelsene dine i sving. Foto: NTB Vis mer

Hallusinasjoner

Skummelt, bra eller skummelt bra? Blant annet Glamour Magazine og Men's Health har tidligere referert til en tyrkisk studie som kom frem til at hallusinasjoner var en uventet, vanlig (og uventet vanlig) reaksjon på orgasme. Rundt 50 kvinner i studien skal ha rapportert om «utvidede seksuelle opplevelser», og av disse meldte 76 til 100 prosent at de fløy eller en hadde en flyvende følelse.

I tillegg mente 24 prosent at de hadde hatt følelsen av å entre en tegneserie-verden, mens 75 prosent sa de følte at de forlot kroppen sin. 24 prosent mente de hadde opplevd déjà vu under sex.

Smerter

Studien av rare fenomener assosiert med orgasmer, rapporterte også flere typer smerter i tillegg til hodepine. Blant annet smerter i ansikt og/eller øre, og fotsmerter.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer