Fra glamour til gründer:

- Voksne damer føler seg glemt

Hun vet hvordan det er å føle seg liten, sliten og usynlig. Nå mener Linda Johansen at tiden er inne for å skinne.

MED HALEN MELLOM BEINA: I slutten av førtiårene måtte Linda Johansen flytte hjem på pikerommet. Fallet føltes hardt. Fortsatt markerer hun dagen hun som voksen trengte hjelp av mor og far, for å kjenne på takknemligheten over det hun har fått til siden. Foto: Astrid Waller
MED HALEN MELLOM BEINA: I slutten av førtiårene måtte Linda Johansen flytte hjem på pikerommet. Fallet føltes hardt. Fortsatt markerer hun dagen hun som voksen trengte hjelp av mor og far, for å kjenne på takknemligheten over det hun har fått til siden. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Nå er vi forbi gründing. Nå vokser vi, sier Linda Johansen (52) mens hun retter på den hvite skjorten og legger en blond, velfrisert hårlokk bak øret, slik at det glitrer diskret i det dyre armbåndsuret rundt håndleddet.

«Pengene renner inn for Linda Johansen». «Linda Johansens suksessoppskrift». Dette er avisoverskrifter fra den siste tiden, overskrifter Linda neppe våget å drømme om da hun var blakk, nedbrutt og ikke turte å møte blikket til forbipasserende for fem år siden. Eller var det nettopp det hun gjorde? Drømte om at hun skulle lykkes til slutt?

- Jeg hadde ikke trodd jeg skulle komme dit jeg er nå. Jeg hadde et håp om å få hodet over vannet. Sikre alderdommen på et vis. Og betale mamma og pappa pengene jeg skyldte dem. Men det som skjer nå, er mer enn jeg hadde turt drømme om, sier Linda og smiler så noen kledelige smilerynker, eller kanskje mer korrekt «fine smilelinjer» kommer til syne ved øyekanten.

Krasjlandet på pikerommet

For hudpleiegründeren som i disse dager opplever «eventyrlig vekst» ser unektelig ut som en million dollars, som amerikanerne sier, men Linda vet hva det vil si å være blakk. Mer korrekt er det vel å si at hun vet hva det er å ha masse cash, for så å se dem forsvinne igjen. For Linda fra Ski er glamourmodellen som dro til USA tidlig på 90-tallet og levde et jetset-liv før nordmenn flest hadde smakt sushi eller bodd på et luksushotell, for å sette det hele litt i relieff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer