Vondt i magen:

Vondt i magen? Disse symptomene bør tas på alvor!

Har du smerter i magen, bør du ikke vente for lenge med å oppsøke legehjelp. Det kan være vanskelig å finne konkret årsak, men det er uansett lurt å utelukke alvorlig sykdom.

VONDT I MAGEN: Magesmerter er blant de aller vanligste årsakene til at folk oppsøker lege, og årsakene kan være svært forskjellige tilstander. FOTO: NTB Scanpix
VONDT I MAGEN: Magesmerter er blant de aller vanligste årsakene til at folk oppsøker lege, og årsakene kan være svært forskjellige tilstander. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Alle opplever magesmerter fra tid til annen, i større eller mindre grad. Som regel er det helt ufarlig og vil gå over av seg selv, men noen sliter med smerter over lengre tid. Det finnes utrolig mange årsaker til smerter i magen, og det er ikke alltid så lett å vite hva som er grunnen.

– Magesmerter er blant de aller vanligste årsakene til at folk oppsøker lege, og årsakene kan være svært forskjellige tilstander. Buken er fylt med organer og strukturer som kan gi smerter, i tillegg til at omkringliggende organer som urinveier eller hjerte kan gi magesmerter, sier Kaveh Rashidi.

Rashidi er universitetslektor, lege og faglig medarbeider i Tidsskriftet. Han forklarer at problemet som fører til smertene ikke engang trenger å være i nærheten av magen – spesielt barn kan ha vondt i magen når det er noe annet som feiler dem.

– Folk oppsøker gjerne lege når de har hatt symptomer fra magen over lengre tid, eller dersom de ikke finner ut av hva årsaken kan være, eller er bekymret for alvorlig sykdom.

– De vanligste mageproblemene folk kommer til oss med er oppblåsthet, magesmerter, sure oppstøt/halsbrann, langvarig kvalme og oppkast, endring i avføringsmønsteret og vekttap, sier Asad Ali.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer