Vegetarpølser:

Vurderer du å bytte ut kjøttpølse med vegetarpølse?

Da er det ifølge ekspertene spesielt to ting du må være obs på!

VEGETARPØLSER: Stadig flere bytter ut vanlige kjøttpølser med plantebaserte vegetarpølser. Men er de mye sunnere enn de tradisjonelle pølsene? FOTO: NTB
VEGETARPØLSER: Stadig flere bytter ut vanlige kjøttpølser med plantebaserte vegetarpølser. Men er de mye sunnere enn de tradisjonelle pølsene? FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2019 lanserte IKEA vegetarpølser på alle sine varehus, og det var flere som byttet ut de vanlige wienerpølsene med en hundre prosent plantebasert pølse.

- Hver femte pølse som selges hos oss er vegetar, men tallene for i år er lavere enn tidligere fordi vi har hatt stengte restauranter og bistro på grunn av pandemien, forklarer kommunikasjonsrådgiver Siv Egger Westin i IKEA til KK.

Salget av vegetarpølser i matbutikken har også økt betraktelig de siste årene.

I 2017 sa Asgeir Brevik, doktor i ernæringsvitenskap og professor ved OsloMet, til Dagbladet at det hovedsakelig er tre grunner til at salget av vegetarprodukter har tatt av de siste årene.

Bevissthet rundt miljø, dyrevelferd og bærekraft er én motivasjon for å spise grønnere. En annen er økt kunnskap rundt kosthold og ernæring. Og en tredje årsak er ifølge doktor Brevik at vegetartilbudet rett og slett er blitt større i de norske matvareforretningene.

- Særlig blant unge er det stor bevissthet på helse og miljø. Dette er en av de store driverne, sa doktor Brevik til avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer