Vinterdepresjon

Yin yoga og eteriske oljer kan hjelpe mot vinterdepresjon

- Ved vinterdepresjon ser vi at det er ubalanse i flere signalstoffer i hjernen, sier postdoktor.

VINTERDEPRESJON: Flere av oss kjenner på den såkalte vinterdepresjonen. Ingrid Urrang Jonassen bruker Yin yoga for å bli mer opplagt, mens postdoktor Rune Jonassen mener lysterapi kan fungere.  Foto: Shutterstock / F8 studio
VINTERDEPRESJON: Flere av oss kjenner på den såkalte vinterdepresjonen. Ingrid Urrang Jonassen bruker Yin yoga for å bli mer opplagt, mens postdoktor Rune Jonassen mener lysterapi kan fungere. Foto: Shutterstock / F8 studio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren nærmer seg med stormskritt, og dagene er allerede betraktelig kortere. Da er det lett å føle seg sliten, og ha laber energi. Da er det godt det finnes metoder som kan hjelpe mot vinterdepresjonen (Pssst: Dette er de vanligste symptomene på depresjon). 

Ingrid Jonassen er sertifisert yogainstruktør, og gjennom sin praktisering og undervisning i yoga, har hun oppdaget at yin yoga har god effekt på sinnet. Dette er en rolig form for yoga hvor du holder hver stilling i tre til fem minutter.

– I og med at du har god tid i stillingene gir en gyllen mulighet til og observere tankene og sortere dem og ved hjelp av pusteøvelser går pulsen ned, forklarer hun. 

I tillegg har hun gjennom yogaen oppdaget at eteriske oljer, som er planteoljer som fordamper lett, hjelper for å få opp energien. Da er særlig sitrusoljer gode å bruke. 

– Ved å puste inn sitrusoljer skiller hjernen ut lykkehormoner og stressnivået senkes. Jeg kan virkelig anbefale bergamottolje, som refereres til naturens egen antidepressiva, sier hun. ​

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer