Yoga i varme:

Yoga i 38 grader - hva er det godt for?

Ypperlig for deg som vil bli smidigere, mer bevegelig og få en mer definert kropp. Men én ting må du være obs på.

YOGA I VARME: Har du hørt om hot yoga? Dette er fordelene ved å trene yoga i varmen. FOTO: NTB Scanpix
YOGA I VARME: Har du hørt om hot yoga? Dette er fordelene ved å trene yoga i varmen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For oss treningsglade mennesker kan yoga kanskje virke mer som en måte å tøye kroppen på, men yoga er en populær og effektiv treningsform som sikrer både god balanse, smidighet og styrke, og kan hjelpe deg på veien mot drømmekroppen. Eksperter mener også at yoga og meditasjon kan være et nyttig verktøy mot depresjon, angst eller hverdagslige plager som stress og søvnproblemer.

Så med disse fakta i bakhodet, bør ikke alle bare kaste seg på yoga-bølgen? Jeg har selv en stiv og støl kropp - og tenkte at yoga må være midt i blinken for at kroppen min skal bli smidigere. Men for å være helt ærlig synes jeg det ofte kan bli litt kjedelig og for stille - jeg klarer ikke helt å finne konsentrasjonen. Det var derimot helt til jeg prøvde yoga i et varmerom.

En venninne av meg i New York sa hun hadde begynt på hot yoga. «Hot hva», tenkte jeg. Jo, 38 grader og 65 prosent luftfuktighet - og en dam av svette var visst det som skulle til. (Psst: - Jeg hadde en dam av svette i jakken og det brant på ryggen!)

Derfor måtte jeg finne ut hva denne treningsformen er godt for - og om den har noen ulemper. Assisterende manager og yoga-instruktør på Sats/Elixia, Grethe Stølan, forteller at hot yoga er en fantastisk treningsform for de som liker å svette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer