Yoghurtnyheter

Yoghurt naturell: - Én utpeker seg som den minst sunne

Vi har testet de naturelle yoghurtnyhetene.

NATURELLE YOGHURTNYHETER: Denne uken har vi testet de nye naturelle yoghurtene. Foto: Per Ervland
NATURELLE YOGHURTNYHETER: Denne uken har vi testet de nye naturelle yoghurtene. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I samarbeid med Dagbladet har KK.no denne måneden testet en rekke yoghurt-, skyr- og kvargnyheter. Og mens vi forrige uke tok for oss de nye poseyoghurtene med skrukork fra Q-meieriene, har vi denne uken sett nærmere på fire nye naturelle variantene: TINE Yoghurt Fyldig Naturell, Yoplait Gresk type Naturell, Skyr Naturell og Alpro Go On Naturell (som er soyabasert). 

Slik testet vi: I tillegg til å ha vurdert smak og konsistens, har vi fått Jeanette Roede, som er konseptsjef  og kostholdsekspert i Grete Roede AS, til å ta en titt på næringsinnholdet til de fire yoghurtnyheten. Nedenfor ser du resultatet! 

LES OGSÅ: Skyr, gresk- eller laktosefri yoghurt - hva er sunnest?

Smak: - Føles som om jeg har lim i munnen  

TINE Yoghurt Fyldig Naturell: Det første vi legger merke til er at den har en fin konsistens, og den er lett å røre i. Yoghurten smaker godt og syrlig, men oppleves som litt tørr i munnen etterhvert – akkurat som i vinverdenen. 

Yoplait Gresk type Naturell: Denne har fin konsistens, enda mer fløyelsmyk enn Tines Fyldig Naturell. Den er markant mer syrlig, og litt mer yoghurtsmak. Den oppleves mer som en mat- eller middagsyoghurt enn en frokost- eller mellommåltidsyoghurt. 

Skyr Naturell: Denne hadde en tykk konsistens – tykkest av alle yoghurtene vi har testet. I tillegg hadde denne mye mer smak. Denne kunne vi spist uten å ha noe i – så god var den. Det trekker imidlertid ned at denne i likhet med Tines Fyldig Naturell ga den klassiske tørre ettersmaken. 

Alpro Go On Naturell: Denne var noe for seg selv. Den smakte mer som et kornprodukt enn et meieriprodukt, nesten som havregryn -noe som kan skyldes at det en en soyabasert yoghurt. Her var vi litt uenige, noen mente at den fint kunne spises alene, mens andre mente at den ville være uspiselig uten topping – da den var nesten som lim i munnen. 

LES OGSÅ: Velger du riktig yoghurt?

Næringsinnhold: - Én utpeker seg som den minst sunne 

- Når man vurderer «sunnheten» til yoghurter vil man gjerne at de skal inneholde lite mettet fett og sukker, og mye protein, kalsium og eventuelt kostfiber. Det er ikke store ernæringsmessige forskjeller i de fire yoghurtene, men det er likevel én som utpeker seg og blir den «minst sunne», sier Roede. 

Og dette er Alpro Go On Naturell. 

- Denne har høyest kaloriinnhold, inneholder sukker (2,6 gram), har høyest innhold av mettet fett (0,6 gram per 100 gram) og har lavest proteininnhold (6,2 gram) i forhold til de andre yoghurtene i testen. 

- De andre yoghurtene, TINE Yoghurt Fyldig Naturell, Yoplait Gresk type Naturell og Skyr Naturell, ligger relativt likt når det gjelder mettet fett – de har fra 0,2 gram per 100 gram til 0,0 gram per 100 gram. De inneholder mer protein enn Alpro – fra 8,2 gram per 100 gram til 11 gram, det er bra. Yoplait Naturell har imidlertid ganske mye mer sukkerarter enn de andre, nesten dobbelt så mye. 

- Skyr naturell og Tine fyldig Naturell scorer nokså likt, Skyr-en har noe mer proteiner (som er bra) og noe mer sukkerarter (som er mindre bra), men her blir det snakk om nyanser, sier Roede. 

Nedenfor yoghurtenes næringsinnholdet per 100 gram: 

Tine Fyldig Naturell

 • Energi: 203 kJ (48 kcal)
 • Protein: 8,2 gram
 • Karbohydrat: 3,3 gram
 • Fett: 0,2 gram


Yoplait Gresk yoghurt naturell

 • Energi: 291 kJ (69 kcal)
 • Protein: 9,4 gram 
 • Karbohydrat: 6,9 gram
 • Fett: 0,4 gram


Skyr Naturell

 • Energi: 251 kJ (59 kcal)
 • Protein: 11 gram
 • Karbohydrat: 3,6 gram
 • Fett: 0,2 gram 


Go On - Alpro Naturell

 • Energi: 298 kJ (71 kcal)
 • Protein: 6,2 gram
 • Karbohydrat: 2,5 gram
 • Fett: 3,6 gram 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer