Stort horoskop:

Dette kjennetegner ditt stjernetegn!

Kjenner du deg igjen?

HOROSKOP: Kjenner du deg igjen i stjernetegnet ditt? ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
HOROSKOP: Kjenner du deg igjen i stjernetegnet ditt? ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer
Publisert

VÆREN

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

21. mars–20. april

VÆREN PÅ GODT OG VONDT: Da de tolv tegnene løp om kapp, kom væren inn som nummer én. Ikke fordi hun er best, men fordi hun var raskest ute fra start. Verden er full av muligheter, dagen er ny – og væren er alltid begeistret, i hvert fall til å begynne med. En vær pakker alt ut av Ikea-kartongene før hun har lest instruksjonene, og hvis det skapet noensinne skal komme opp med alle hyller og skuffer på riktig plass, bør væren sørge for å få seg en steinbukkjæreste, som elsker å følge bruksanvisninger. Det gjør ikke væren. Hun føler seg sinket av mennesker som er langsomme, og du bør ikke stå der med tårer i øynene når hun vil videre. Værens emosjonelle styrke er helt klart hennes entusiasme og energi. Alle vil være i nærheten av en glad vær og ta del i en liten bit av hennes foretaksomhet. Hennes svakhet er at hun ikke lytter og ikke lærer av de andre stjernetegnene, for det ville gjøre henne mer følsom, nærværende og gi den dybden hun mangler. Væren flørter med alt og alle fra hunder til barn og selvsagt dem hun synes er tiltrekkende. Når det gjelder frekke sms-er og flørting generelt, er værer impulsive, og de tar det ikke veldig alvorlig. Men likevel: Væren er ikke flink til å ta et nei, eller verre: bli oversett. Da blir hun sint. Bare en ting kan virkelig felle en vær: å miste ledelsen eller gå tom for energi for eksempel fordi hun blir syk.

Stjernenes råd: Åndelig og følelsesmessig kan væren lære mest av krepser, fisk, tyrer og vekter. Vekten er styrt av den nyoppdagede planeten Eris, som står for ærlighet og evne til å komme til sakens kjerne. Det kan gjøre væren myk i knærne og hente fram hennes feminine og mer hjelpeløse sider.

Følsomhet: ******
Sterke sider: Ildsjel, initiativrik og modig
Svakheter: Rastløs, impulsiv og temperamentsfull
Hva væren frykter: Å tape

TYREN

21. april–21. mai

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

TYREN PÅ GODT OG VONDT: Har du en tyr i livet ditt, kan du garantert bekrefte at tyren har en stabil og behagelig utstråling. Sensuell? Ja, kanskje det. Stresset? Nei da. For selv om tyren har horn og er sta, står den ikke og stanger i frustrasjon, den nyter i overført betydning det grønne gresset og de vakre blomstene. Den er rolig og sindig av natur. Tegnets tålmodighet og evne til å ta beslutninger er en av dets styrker, og livets goder havner i siste instans hos tyren. Det er praktisk ettersom tyren elsker romantikk, luksusreiser, god mat og dyre klær. Heldigvis handler det ikke bare om det som kan kjøpes for penger, men om å se og skape skjønnhet rundt seg. Derfor burde vi alle gå i lære hos en typisk tyr for innimellom å stoppe og lukte på rosene og ha tillit til at alt godt kommer til den som venter, i stedet for å prøve å tvinge livet vår vei. Tyrens svakhet? Ta en titt over på motsatt side av himmelbuen til skorpionen, tyrens motsetning. Selv om de har samme utgangspunkt og er supersensuelle og sterkt knyttet til sin partner, er de likevel forskjellige som dag og natt. Skorpionen er intens og dyp, mens tyren er fysisk og materialistisk. Tyrens største frykt er å komme utenfor komfort sonen. Derfor må tyren utfordres på den helt riktige og forsiktige måten.

Stjernenes råd: En tyr vil bli utfordret på godt og vondt i et forhold, i business eller partnerskap med et ildtegn som væren, skytten eller løven. En kjæreste, venn eller kanskje terapeut med skorpiontrekk kan være en katalysator for tyren, og vise at det ikke er så farlig å sprenge rammene for å fornyes en gang imellom.

Følsomhet: ******
Sterke sider: Stabilitet, ro, pålitelig
Svakheter: Materialistisk, sta og langsom
Hva tyren frykter: Forandring og et tomt kjøleskap eller minus på bankkontoen

TVILLINGENE

22. mai–21. juni

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

TVILLINGENE PÅ GODT OG VONDT: Tvillingen er med sine karakteristiske to ansikter et typisk intellektuelt menneske (har to hoder), liker mentale opplevelser og nye, stimulerende bekjentskaper. Dobbeltpersonligheten er noe av det som gir henne dårlig rykte i kjærlighet. Andre tegn kan bli kjempetiltrukket, men få har lyst til å investere i en dypfølt framtid med stjernetegnenes mest «luftige» representant. Kanskje er kunsten ikke å vinne tvillingens hjerte, men heller hennes hjerne. Tvillinger har en umettelig trang til å lære, kommunisere og utforske, og de knytter bånd med folk på det mentale plan. Et intenst og krevende forhold kan få en tvilling til å føle at hun blir fratatt den friheten det er å være nysgjerrig, og hun vil trekke seg. Tvillinger kan «av-elske» med et fingerknips og se fullstendig nøkternt og følelseskaldt på et forhold. Evnen til å tenne og slukke er tvillingens overlevingsmekanisme, og er både hennes styrke og svakhet. Følelser er skremmende, og de gjør det vanskelig for tvillingen å leve ut seg selv. Til tross for dette kan en tvilling selvsagt bli såret, og de vil overtenke til hjernen ligner på eggerøre.

Stjernenes råd: Det er bra at tvillingen liker å lære ting, for hvis det er noe de med fordel kunne ta til seg, så er det steinbukkens fokus, ansvarlighet og stoisisme. Å ta en gjennomtenkt beslutning og stå ved den kan også styrke en tvillings selvbilde. Da kan hun vise både andre og seg selv sitt sanne ansikt over lengre tid. På mange måter vet en tvilling hva hun har lyst til: fart (mentalt sett) og frihet.

Følsomhet: ******
Sterke sider: Intellektuell, tilpasningsdyktig og energisk
Svakheter: Overflatisk, dobbeltsindighet
Hva tvillingen frykter: Ensomhet

KREPSEN

22. juni–22. juli

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

KREPSEN PÅ GODT OG VONDT: Måneherskeren krepsen er alle stjernetegns mor. Hun er omsorgsfull, følsom og empatisk. Kreps er familiemennesker, og trygge og nære relasjoner er det aller viktigste. Redebyggergenet gjør at hun vil gjøre alt for at hennes nærmeste skal føle seg hørt og trygge, derfor kan hun lett komme til å glemme seg selv i relasjoner. Krepsen elsker nemlig ubetinget. Derfor blir hun også veldig avhengig av sine relasjoner, det er baksiden ved å ha et så stort og åpent hjerte. De fleste krepser har en samler i seg. Gamle bilder, barndomsminner og familieoppskrifter kan hope seg opp. Det er vanskelig for en kreps å løsne grepet om for tiden og gi slipp. I forhold kan hun på grunn av sin konfliktskyhet komme til å kreve en del av partneren sin og forvente at hennes behov blir tilfredsstilt uten at hun helt setter ord på hvordan. Hvis partneren ikke leverer, vil krepsen bli skuffet og trekke seg inn i skallet. De frustrasjoner og oppsamlede følelsene som krepsen ikke får utløp for, kan gjøre henne uforutsigbar og humørsyk. Når krepsen blir passiv og tilbaketrukken, håper hun i sitt stille sinn på at partneren oppdager det og gir henne det hun ikke kan spørre om eller kreve.

Stjernenes råd: Krepsen kan lære mye av løven. Med litt av løvens mot, selvstendighet og ego vil du kunne forandre relasjonene dine og med god samvittighet kreve det du trenger og fortjener. Løven er også et familiemenneske, men i stedet for å stå på kjøkkenet soler hun seg også utenfor familien. Kom deg ut i nye sosiale fellesskap der du ikke er så ultranær gruppen.

Følsomhet: ******
Sterke sider: Omsorgsfull, empatisk
Svakheter: Klamrende, trygghets- narkoman og humørsyk
Hva krepsen frykter: Tap

LØVEN

23. juli–23. august

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

LØVEN PÅ GODT OG VONDT: Har du sett «Game of Thrones», husker du nok familien Lannister, som med sitt løvesegl har mottoet «Hear me Roar». Det er løve, det! Et menneske født i dette tegnet kan dominere et helt rom. De har karisma, styrke og selvtillit og absolutt ikke noe problem med å være midtpunkt. Kreativitet er vitalt, og det er nødvendig at de kan uttrykke seg i stort og smått. Som ved å gå med oppsiktsvekkende klær, gestikulere og ta ordet. De er beskyttende overfor familie og venner, og deres naturlige autoritet gjør dem til fødte ledere og ideelle verter. Du kan forvente mat og underholdning fra øverste hylle hos henne. Den sjenerøse løvinnen vet ellers om én ting som er bedre enn å skjemme bort andre, og det er å skjemme bort seg selv. Men den medfødte selvtilliten har også skygge sider. Når festen er slutt, lener løven seg tilbake og legger beina på bordet. I for hold kan dette være litt farlig, da løven slutter å gjøre seg umaken så snart ting blir trivielle. For altså, det burde da være mer enn nok for min partner at jeg i det hele tatt er her, eller hva? Antyder du at også hun kan ta feil, vil hun heve øyenbrynene, for det kan være vanskelig for henne å se at hun er noe annet enn fantastisk.

Stjernenes råd: Vekten kan lære løven å skru ned volumet litt. En vekt leser dem hun er sammen med, og søker først oppmerksomhet når det er hennes tur. Hvis løven kunne lete etter sin indre «huskatt» og elske den like høyt som det store rovdyret, ville hun ha lettere for å gi andre plass. Tvillingen, skytten, jomfruen eller fiskens måte å være sosiale på kan mykne løven.

Følsomhet: ******
Sterke sider: Sterk framtoning, sjenerøs og oppmuntrende
Svakheter: Dominerende og selvopptatt
Hva løven frykter: Avvisning

JOMFRUEN

24. august–23. september

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

JOMFRUEN PÅ GODT OG VONDT: Jom fru en er typen som har nystrøkne bluser, Antibac i hånd vesken og gule lapper på de viktige sidene i bøkene sine. I motsetning til løven vil jomfruen absolutt ikke ha noen rød løper. Det holder ikke nervene til, og hun foretrekker en mer elegant og subtil anerkjennelse. Jomfruen har et falkeblikk for detaljer, og er derfor en genial hjelper når andre mister overblikket. Som et typisk jord tegn finner hun ro når hun «ordner». Derfor hater jomfruen rot (hun roter ofte selv, men oppfatter sitt eget rot helt annerledes og meningsfylt enn andres). Når hun har tid, blir alt ordnet i kasser som blir merket og satt på plass, eller kastet. Det er også viktig for en jomfru å føle seg nyttig, og derfor kan du nok regne med at minst én av de streberne du møter på i livet, er jomfru, siden de har utrolig høy arbeidsmoral. Hun er også meget ydmyk, og smeller ikke med dørene. Med stille flid oppnår hun likevel det hun vil. Når det gjelder framtoning, er det null avskallet neglelakk eller dårlig bordskikk å finne.

Stjernenes råd: Det er hardt arbeid hele tiden å skulle holde styr på verden, så derfor trenger jomfruen en skikkelig klem og peptalk. Det kan komme fra den forvirrede fisken som elsker å hjelpe, eller løven, som jo er «sjefen» mens jomfruen er «sekretæren». Væren kan med sine rå følelser og barnslighet nå jomfruens fine hjerte og vise at ingen skade skjer, selv om noe går i stykker. Som jomfru bør du søke skytte eller vannmann, som kan endre ditt fokus fra detaljene i det store bildet.

Følsomhet: ******
Sterke sider: Hjelpsom, detaljorientert og beskjeden
Svakheter: Kritisk, redd for å miste overblikket og pertentligheten
Hva jomfruen frykter: Kaos

VEKTEN

24. september–23. oktober

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

VEKTEN PÅ GODT OG VONDT: «Gratulerer så mye med lille Ines bursdag og … kan jeg spørre hvor du har kjøpt den fine kjolen du har på deg?» Vekten glemmer ikke bursdagen til sjefens datter eller å gi komplimenter. Akkurat som tvillingen er vekten den perfekte small talk-partner, og bruker sitt gode hode til å skape balanse rundt seg og få andre til å føle seg vel. Rent generelt, altså. For vel elsker vekten skjønnhet, balanse, stil, rettferdighet og harmoni, men hun kan også være for dømmende eller bare helt uinteressert i folk som ikke har den stilen som vekten setter pris på. Hvordan vet man så at vekten hører til de mest følsomme tegnene? Fordi vekten er skikkelig ubesluttsom. Hun kan angre på et feilkjøp i månedsvis. Like ubeslutt som som hun kan være når det gjelder om man skal ta den ene eller den andre barolovinen til middag, så rask er hun til å dømme andre hvis de etter hennes oppfatning er vulgære eller uvitende. Vekten vil helst ikke være uvenner med noen. Men omvendt, vil man være bestevenn med noen, kan man ikke være bestevenn med alle.

Stjernenes råd: Som voksen vekt må du la være å flørte med alle, og i stedet finne deg noen ordentlig gode venner som er til å stole på. En vannmann kan lære deg å utvide din horisont, en steinbukk å være mer selektiv og trofast, og en skytte kan lære deg å si «pytt, pytt!». Den supersensitive fisken kan lære deg å gråte annet enn krokodilletårer. Og hvis du ikke har en av de fem eller flere i din nærhet, så gå på jakt i kantina eller på Tinder.

Følsomhet: ******
Sterke sider: Sjarmerende, diplomatisk og sosial
Svakheter: Ubesluttsom, overflatisk og pleasende
Hva vekten frykter: Å være alene

SKORPIONEN

24. oktober–22. november

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

SKORPIONEN PÅ GODT OG VONDT: Skorpioner liker godt astrologi og psykologi og alt som har med følelser og slikt å gjøre. Da er de i sitt rette element, og når vi sier følelser, mener vi virkelig følelser, absolutt alle slags følelser. Fra kjærlighet til hat. Fra entusiasme til destruktivitet. Fra selvsikkerhet til usikkerhet. Og fra tilgivelse til hevngjerrighet. Skorpionen vil gjøre alt for dem som hun har tatt under sine beskyttende vinger, men det er langt fra alle som kommer så tett på den mistenksomme og mistroiske skorpionen. Hun er så mye i sine følelsers vold og lar seg rive så mye med av dem at hun ikke alltid vet om det egentlig er den andre hun forstår og lever seg inn i, eller om det strengt tatt bare handler om henne selv og hennes eget stormfulle følelseslandskap. Kort sagt: Skorpionen er intens og kan være grenseløs i sin hengivenhet når hun først elsker, men er dessverre også en mester til å manipulere. Det emosjonelle talentet bringer henne langt, men ikke alltid helt i mål.

Stjernenes råd: Skorpionen har godt av å få intellektuell motstand fra vannmannen og jomfruen. De kan lære henne manerer og gi hennes IQ et løft – og dessuten få henne til å forstå at hun ikke alltid er omgitt av fiender, men kanskje tvert imot er sin egen verste fiende.

Følsomhet: ******
Sterke sider: Maktfull, lidenskapelig og ressurssterk
Svakheter: Destruktiv, sjalu og eiesyk
Hva skorpionen frykter: Avmakt og å miste (selv)kontrollen.

SKYTTEN

23. november–21. desember

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

SKYTTEN PÅ GODT OG VONDT: Du lurer litt på om de nye buksene dine med høyt liv egentlig sitter så bra over baken? Og om du lukter av hvitløk? Eller om du er for klamrende i kjæresteforholdet? Spør ikke en kreps eller en vekt om det. De vil heller dø enn å si noe ubehagelig til deg, og hvem vet forresten egentlig hva som er sant? Men det gjør selvfølgelig skytten! Hun gir mer enn gjerne uttrykk for sin mening. Det er ikke fordi pilen i skyttens bue er ute etter å ramme ditt følsomme hjerte, for skyttere er verken slemme eller ufølsomme, tvert imot. De mener bare at sannheten og positive vibrasjoner faktisk er det beste man kan gi andre med på veien. Men ellers har den «ærlige» skytten svært så lett for å pynte på sannheten og overdrive, fordi de så gjerne vil underholde. Skytten er en vinner, så når hun tar feil, mister jobben, blir dumpet av kjæresten eller en venn eller kanskje mister pengene sine, tar hun det ikke lett (selv om hun kanskje later som).

Stjernenes råd: Håp, sannhet og nye horisonter er skyttens «bue», og hvis håpet brister, trenger den hjelp fra en følsom skorpion som ikke er redd for de mer alvorlige sidene av tilværelsen. P.S. Skytten bør alltid ha en vekt i nærheten. Vekten vil med sin diplomatiske sans og harmoniske vesen alltid sørge for å glatte ut etter den litt for direkte skytten.

Følsomhet: ******
Sterke sider: Eventyrlysten, åpen for verden og ærlig
Svakheter: Upraktisk, taktløs og uansvarlig
Hva skytten frykter: Forpliktelse

STEINBUKKEN

22. desember–20. januar

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

STEINBUKKEN PÅ GODT OG VONDT: Man hører alltid om steinbukkens ambisjoner og enorme arbeidsomhet. Og ja, steinbukker kan nok ofte være jobbens vi­går­aldri­hjem­ ansatte, de som slår på lyset som de første om morgenen og slukker det som de siste som går hjem. Det er faktisk sant. Men nå dreier det seg om følelser, og en ting som steinbukken er (hemmelig) veldig opptatt av, er image og å se bra ut. Ikke fordi steinbukken har behov for å bli beundret, men fordi den ønsker seg suksess for egen del. Hun kan alltid kjennes igjen på sin alltid perfekte makeup og korrekte oppførsel. Som ansatt er steinbukken verdens beste medarbeider. Hvis de er ledere, lever de også opp til rollen med glans.

Stjernenes råd: Det sies om steinbukkene at de er født gamle – og derfor har de godt av å være sammen med stjernetegn som minner dem om at livet ikke alltid er så alvorlig og nesten slutt. De er innerst inne redd for kritikk og for å falle igjennom. De kan få seg en god latter med – og av – mennesker i skyttens tegn, som elsker å underholde og fortelle røverhistorier. Ildtegn er i det hele tatt flinke til å varme opp en steinbukk, mens tyrens evne til å forstå steinbukkens behov for å være praktisk er hyggelig og gjenkjennelig. Tyren kan også lære steinbukken å sette pris på de små seire, heller enn alltid å være frustrert og mene at «det kunne vært mye bedre».

Følsomhet: ******
Sterke sider: Målrettet, ansvarlig og tålmodig
Svakheter: Usentimental, kynisk og overambisiøs
Hva steinbukken frykter: Å miste status

VANNMANNEN

21. januar–18. februar

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

VANNMANNEN PÅ GODT OG VONDT: Hvordan kan man være bestevenn og samtidig ikke helt forstå andre mennesker (og klare å holde det hemmelig, så de ikke merker hvor ufølsom du er)? Det kan vannmannen, som faktisk heller vil snakke om alle de nye kjønnsidentitetene og høre en podkast om det pengeløse samfunnet enn å snakke om kjedelige følelser og parforhold. Og, hvis man endelig må snakke med en vannmann om følelser, så vil hun mye heller snakke om dine følelser og gi råd enn å snakke om sine egne. Uff da, nei takk. Vannmannen har det altså vrient med følelser og går straks i gang med å prøve å finne en logisk forklaring og en vennskapelig analyse når andre blir altfor følsomme og sentimentale. Til gjengjeld elsker de store mentale armbevegelser, og de kan snakke om filosofi og forretningsideer til klokka fem om morgenen.

Stjernenes råd: Vannmannens evne til å være eksentrisk, selvstendig og fri henger direkte sammen med hennes forkjærlighet for de overordnede, store altruistiske følelser, men hun må tvinges ned i følelsesland med sterkt motspill fra temperamentsfulle og ikke for sensitive værer, skorpioner og løver. Disse tre tegnene kan faktisk få vannmannen litt oppvarmet. Vannmannen går fint sammen med alle tegn, men lærer nok faktisk mest av de aller mest følsomme, som fisk og kreps, der de må styre sin tendens til å se ned på sentimentale Motown­ballader og filmer som får folk til å gråte i kinosalen.

Følsomhet: ******
Sterke sider: Frihetsforkjemper, tolerant og original
Svakheter: Følelsesmessig reservert, alenegjenger og rebelsk
Hva vannmannen frykter: Å miste friheten

FISKENE

19. februar–20. mars

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

FISKENE PÅ GODT OG VONDT: Hvem tenker på andre før seg selv, bestandig? Det gjør fisken, og på en sær måte er det faktisk et uttrykk for egoisme, for fisken vet intuitivt at hvis ikke andre har det bra, så har ikke hun det heller. Fisken har en god forståelse for det kollektive og en dyp overbevisning om at det sikreste og riktige er å følge strømmen (bare i sjeldne tilfeller gå imot) og holde seg i flokken. Eller stimen. Fisk er sensitive og har kunstnerisk talent med en nesten telepatisk evne til å oppfatte hva som skjer i andre. Til gjengjeld har de ikke så lett for å få tak på seg selv. Fisk blir lettere enn andre tegn avhengige av alkohol, narkotika, tv­serier og kjærlighet – love addicts. De er ofte for selvoppofrende, gir altfor mye og prøver å binde folk til seg ved å være hyggelige. Blind hengivenhet i kjærlighet og en tendens til å tro at andre er like hengivne (og det er de dessverre sjelden) kan skuffe en fisk, hvis hun da ikke allerede har tatt sorgene på forskudd. Fisk føler seg nemlig ofte litt fortapt, og offerrollen kan tenne deres kunstneriske og spirituelle flamme. Fisk tror på den eneste ene, og kan faktisk ikke klare seg uten støtte fra en soulmate eller lojal venn. De er drømmere – og ja, drømmer er viktige, men hallo fisk: Jorden kaller.

Stjernenes råd: Søk etter en jordbunden jomfru eller ambisiøs steinbukk som kan hjelpe deg med å analysere og strukturere arbeidet ditt, og en vær som er ego nok til å skape suksess for dere begge.

Følsomhet: ******
Sterke sider: Hjelpsom, følsom, fantasirik og romantisk
Svakheter: Forvirret, grenseoverskridende og avhengig
Hva fisken frykter: At andre ikke trenger hennes hjelp

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer