Horoskop 2018:

Slik blir 2018 ifølge horoskopet ditt!

Kjærlighet, økonomi, karriere og selvutvikling - dette vil året bringe.

HOROSKOP 2018: Slik blir året som kommer. ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
HOROSKOP 2018: Slik blir året som kommer. ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer
Publisert

Væren 21. mars–20. april

Året oppsummert: Tempoet og aktivitetsnivået ditt blir lavere enn i fjor. Du har presset deg selv i mange år, og du kan nå begynne å slippe opp dette presset. Som vær tåler du ganske mye, men fra midten av mai til begynnelsen av november vil du få mer ro og færre gjøremål. Fra slutten av juni til slutten av august vil det være godt med en ordentlig pause, så ikke hopp over sommerferien i år. Denne sommeren er det dessuten viktigere å slappe av enn å reise, for lysten til å dra på tur kan du med fordel leve ut i begynnelsen av året. Fra slutten av januar til midten av mars er en fin tid for en lengre reise. Du vil få et nytt syn på økonomi, men også mulighet for en ny eller ekstra inntekt. Det kan komme som et resultat av at du er ambisiøs, men kan også skyldes flaks. Jobb: Du kan befinne deg i en helt ny jobbsituasjon fra årsskiftet. Og selv om du ikke er i en ny jobb, er du ambisiøs og sterkt opptatt av din karriere. Innsatsen din kan særlig bli belønnet etter sommeren. Hvis du har gitt opp arbeidsmarkedet, er det viktig at du har mål og ambisjoner for din framtid, og at du er bevisst på hva du vil bruke tiden din på. Innsatsen du legger ned fra 17. mars til 16. mai, er både viktig og avgjørende. Det du sår i denne perioden, kan du høste senere, noe som betyr at det kan ligge an til ekstra inntekt fra midten av mai. Kjærlighet: Følelser kommer til å bli viktigere for deg, og du har nå mulighet til å finne helt nye sider ved din partner. Måten du uttrykker din kjærlighet og takknemlighet på, kan også ta nye former. Du har behov for et personlig frirom, men pass på så du ikke glemmer å vie din partner oppmerksomhet. Er du singel, kan du stå fram og bli svært synlig i mars – i hvert fall så lenge ikke andre oppgaver tar all din oppmerksomhet. Kjærligheten slår gnister i midten av april og i begynnelsen av august.

Stjernenes råd: Konsentrer deg om det som er viktigst, og sett deg klare mål.

Tyren 21. april–21. mai

Året oppsummert: I april kan du oppleve at det er utfordrende å kommunisere, og da er det best at du trekker deg litt tilbake og tenker deg godt om. Etter det ligger det an til store personlige forandringer, som kan handle om frihet og selvstendighet. Dette merker du spesielt i vår, og du får sjansen til å uttrykke deg akkurat som det mennesket du er. Andre i dine omgivelser vil kanskje føle seg litt provosert av de friheter du tillater deg, men det er nødvendig at du gjør dette for at du skal kunne bli en enda mer ekte utgave av deg selv. Kanskje støter du noen fra deg, men samtidig har du også mulighet til å tiltrekke deg glade og positive personer. Avhengig av hvor gammel du er, kan du begynne på en utdannelse, eventuelt selv bruke dine erfaringer til å undervise andre. Jobb: Din trang til å fornye deg kan komme til å smitte over på ditt jobbliv, noe som kan gi deg ny medvind. Spesielt i januar, april og august–september har du gode muligheter til å gjøre suksess. Men ikke vær for egoistisk. Ha et blikk for gode kolleger eller andre som kan hjelpe deg på din vei. Støtte og oppbakking på hjemmebane er like viktig, og det får du også lett. Kjærlighet: Du kan glede deg til medvind i parforholdet. Midten av mai kan bli en viktig periode for parforholdet ditt, og det gjelder ikke bare hvis du er på vei inn i et nytt forhold, men også etablerte forhold kan få nye dimensjoner. Som tyr trenger du trygghet, og derfor er det ikke lett å bryte opp og gjøre det slutt. Men den frihetstrangen du føler, kan faktisk føre til at du går fra partneren din. Men i så fall skyldes det at du nå har motet til å gjøre det. Og selv om det blir brudd, vil du fortsatt oppleve dette som et kjærlig år, og du vil neppe gå rundt som singel lenge. Fra begynnelsen av november er det mer økonomi enn kjærlighet som opptar deg.

Stjernenes råd: Utforsk nye sider av din personlighet.

Tvillingene 22. mai–21. juni

Året oppsummert: Du tar fatt på det nye året med høyt tempo og travle dager. Du har større overskudd både fysisk og psykisk enn du hadde før jul. Men pass likevel på så du ikke presser deg for hardt. Spesielt fra mai bør du lytte til kroppens signaler, for i den perioden kan du oppleve indre uro, som krever at du jobber med dine dypere lag. Dette kan du få kontroll over etter sommeren. Selv om du er sunn og frisk, er du ekstra opptatt av sunnhet nå, og du blir en mer kritisk forbruker. Kanskje setter du sammen kostholdet ditt på en mer fornuftig måte. Du føler at utgiftene spiser opp økonomien din. Det kan både være skatt, fellesøkonomi eller faste utgifter som begrenser deg. Skap din egen inntekt, og overvei å begynne å spare til pensjon. Jobb: Du starter året med mye arbeid, og du får det også travelt fra april til september. Selv om du drives av lyst og glede, må du passe på så du ikke driver rovdrift på deg selv. Hvis du føler at jobben ikke er relevant for deg, vil du kanskje kaste deg over et humanitært eller politisk prosjekt. Du har alle muligheter for å lykkes med det du brenner for, og det vil helt sikkert også kunne merkes på inntekten. Kjærlighet: Du har beholdt arbeidsgleden, og det gjelder også gleden over parforholdet. Pass bare på at du deler likt mellom «sol og vind», slik at jobben ikke får all din oppmerksomhet. Hvis du er i et forholdsvis nytt forhold, er det gode muligheter for å gjøre dette både mer fast og stabilt. Du bærer på drømmer og forventninger til kjærligheten som det ikke alltid er lett å sette ord på. Spesielt fra slutten av juli til slutten av august kan det være vanskelig å kommunisere, og det vil ligge misforståelser i luften – og det vil også gjelde i andre sammenhenger. Fra begynnelsen av november vil du få medvind i parforholdet så vel som i andre relasjoner.

Stjernenes råd: Jobb konsentrert, og din arbeidsinnsats vil bære frukter.

LES OGSÅ: Ja, stress kan tukle skikkelig med huden din

Krepsen 22. juni–22. juli

Året oppsummert: For deg som kreps er familien og din base noe av det viktigste, og på dette området er det utvikling på gang. Relasjoner er viktige, og har du ikke disse på plass, kan du få det nå. Avhengig av hvor gammel du er, ønsker du kanskje nå å få barn, for en familieforøkelse vil gi stor glede. Det vil også gi stor glede om det viser seg at det er andres barn du kan bety noe for. Og uansett barn eller ei, så får du nå mulighet til å få mer moro, lek, frihet og glede inn livet. Du kan begynne med en hobby eller i et interessefellesskap med stor begeistring. Der kan du få mulighet til å utfolde ditt kreative talent, og det vil være synd ikke å gripe den muligheten. Med nye interesser følger også nye bekjentskaper, og i den forbindelse kan det forekomme utskiftninger i vennekretsen. Jobb: Du har opplevd turbulens på jobbfronten over flere år. Selv om årsakene ikke er bytte av jobb, kan mye ha forandret seg, og det kan ha vært svært så stressende. Fra og med til våren er det akkurat som om du føler deg mer hjemme eller på rett hylle. Du kan forvente mindre stress og færre påvirkninger utenfra som plutselig endrer jobben eller oppgavene dine. Nyt det så lenge det varer, for nye og uventede forandringer dukker opp igjen fra starten av november. Da vil du igjen få mer å gjøre. Kjærlighet: Din partner kan være en trygg base, men du må også være innstilt på at han eller hun stiller krav til deg og deres fellesskap. Både hvis du har et nytt eller etablert forhold, vil parforholdet kreve mer av din energi. Så hvis du har noe det er verdt å kjempe for, gjør det! Resultatet vil du sikkert kunne se i løpet av august og september. Det er definitivt mulig å komme nærmere hverandre, hvis det er det dere ønsker. For den single krepsen kan ønsket om en partner se ut til å bli oppfylt. Spesielt i starten av året, og i hele vår vil det ligge hete følelser i luften.

Stjernenes råd: Gå inn i dine nye interesser og fellesskap.

Løven 23. juli–23. august

Året oppsummert: Det er en spennende utvikling på gang hjemme hos deg, og den har med dine fysiske rammer og din familie å gjøre. Å flytte er ikke utelukket, men du kan også få mer plass, lys, luft og areal ved å bygge på eller ommøblere. Det er spesielt i løpet av våren at du får lyst på forandringer. Du vil merke at du tenker positive tanker rundt familien, fordi du er mer hjemme, eller fordi du stifter familie eller det kanskje er en familieforøkelse i vente. Det betyr at du får mer å gjøre i hverdagen, så ikke press deg selv for hardt. Og rent konkret: Pass på både rygg og knær. Mot slutten av sommeren vil du oppleve en bedre balanse i både jobb og din hverdag. Det vil skje mange spennende ting i den perioden. Jobb: Bortsett fra alt som du har på gang hjemme, og som i seg selv kan være krevende, blåser det også nye vinder på din arbeidsplass – spesielt fra midten av mai. Du har gode muligheter hvis du ønsker å bytte jobb, kanskje sågar til en helt ny bransje. Et bytte av jobb kan også komme som en overraskelse hvis du blir tvunget til det av omstendighetene. Du kan uansett forvente at det vil bli betydelige endringer på din arbeidsplass. Nye tekniske løsninger kan være blant det du må sette deg inn i. Mot slutten av året vil det bli færre endringer, og i november og desember vil det igjen komme en ro over arbeidssituasjonen. Kjærlighet: Familielivet blomstrer, selv om det ikke nødvendigvis har med ditt kjærlighetsliv å gjøre. Partneren din kan i perioder være litt fraværende, men det er det sikkert en god grunn til. Dere har en spesielt god kjemi mellom dere mot slutten av sommeren. Og selv om dere kanskje ikke skal ut og reise, er det viktig å verne om samværet. For deg som er singel, kan siste del av året bli riktig så romantisk, og du vil få all den oppmerksomhet du ønsker.

Stjernenes råd: Ikke vær redd for å gjøre radikale endringer i livet ditt.

LES OGSÅ:

Jomfruen 24. august–23. september

Året oppsummert: Din nysgjerrighet kan få deg til å studere eller sette deg grundig inn i et emne som du interesserer deg for. Derfor kan du havne på skolebenken både i begynnelsen av året og etter sommerferien. Du kan også tilfredsstille ønsket om å utvide horisonten din ved å reise, og på denne fronten kan året bli riktig så begivenhetsrikt. For deg vil det handle om å komme seg utenlands. Og uansett hvor du samler inspirasjon, vil det gi deg en positiv innstilling som vil smitte av i måten du kommuniserer på. Du blir oppfordret til å ta dine evner og talenter på alvor. Det kan blant annet handle om å sette av tid til en hobby eller interesse. Bruk også tid sammen med barna dine – også selv om de er voksne. Å reise sammen vil gi dere spennende opplevelser. Jobb: Selv om jobb ikke er det som får mest av din oppmerksomhet, kan det gjerne skje betydelige endringer her. I mai kan du komme til å oppleve en god rytme og stabilitet, men ellers er det først i siste halvår at det kan skje fornyelse. Hvis du jobber med noe du ikke liker så godt og egentlig ikke interesserer deg for, er det naturlig at du vil bruke nettverket ditt til å søke nye utfordringer. Tiden rundt 1. november kan vise seg viktig. Kjærlighet: Hvis du ønsker å finne kjærligheten, må du gå seriøst til verks. Men du må også være innstilt på at det krever mye tid å date. Vær forberedt på å få avslag, eller å bli «brent», men tålmodighet vil belønne seg. Innen året er over, vil du kunne oppnå hva du vil. Drømmer og forventninger preger ditt parforhold, og for en jomfru som er i et etablert forhold, vil det bli viktig å sette ord på det. Det er en god dialog mellom deg og din partner, så det blir lett å finne gjensidig forståelse. Har du små barn, kan det tappe deg for energi, så da gjelder det å ta noen pauser med kjæresten for å skape avveksling.

Stjernenes råd: Perfeksjoner dine evner og talenter.

Vekten 24. september–23. oktober

Året oppsummert: Du starter året med å måtte yte ekstra innsats når det kommer til hjem og familie. Hvis du nettopp har flyttet eller gjort andre endringer i boligen, kan det være jobben med å komme i orden som krever deg. Men det kan også være at du tar på deg oppgaver for familiens eldre medlemmer. Du kommer til å være opptatt av din økonomi, og på dette området vil du oppleve noen gode tider, spesielt i mai, april og september kan det gi mer penger. Når det handler om fellesøkonomi, lån og faste utgifter, kan det komme betydelige endringer fra midten av mai. Du klarer ikke å kontrollere alt, men heldigvis vil også nye muligheter dukke opp. Vær forsiktig med pengene fra begynnelsen av oktober. Fra starten av november vil oppmerksomheten din være et helt annet sted. Jobb: Dine huslige gjøremål tar mye energi, og det resulterer i at du har mindre oppmerksomhet å vie til jobben i de første fire månedene av året. Hvis du har mulighet til å gjøre jobben hjemmefra, kan det være en fordel. I både mai og august vil du kunne trives godt med jobben, og stemningen på arbeidsplassen er god. Det er rom for å være kreativ, men etter den perioden vil det komme krav om flere konkrete resultater og effektivitet. Fra begynnelsen av november kan jobben kreve mer oppmerksomhet – med flere møter, avtaler og kurs. Kjærlighet: Det er først og fremst kjærligheten til familien din som opptar deg, selv om parforholdet alltid er viktig for deg som vekt. Bølgene kan gå høyt rundt parforholdet i slutten av april, fordi din partner stiller urimelige krav. Det er ikke første gang du opplever at rebellen dukker opp i ham eller henne, men heretter vil det falle en ro over forholdet. Kanskje har dere godt av denne kontroversen. Du vil spesielt finne kjærlige stunder i første halvdel av januar, april og august.

Stjernenes råd: Innred hjemmet ditt, så du kan slå røtter.

LES OGSÅ: Slik ser barnestjernene ut i dag

Skorpionen 24. oktober–22. november

Året oppsummert: Energien er på topp fra begynnelsen av året. Da tar du viktige beslutninger, og kan begi deg inn på noe som er helt nytt for deg. Gjennomslagskraften din er spesielt stor i januar, april og september. De månedene er gunstige for alle former for kommunikasjon, mens april kan være litt vanskeligere, så da bør du være mer omhyggelig og tydelig i alle dine budskap. Konsentrasjonsevnen din stiger, og det kan lede deg til skolebenken eller kanskje til selv å formidle det du kan. Situasjonen kan være krevende, men stol på deg selv, for du har evnen til å gjennomføre. Du kan utvide din omgangskrets og ditt nettverk via utdannelse eller via andre veier. Fram til begynnelsen av november viser du mer begeistring, og du kan også ha flaks. Etter det er det økonomien din som får medvind. Jobb: Året kan starte med en ny jobb eller helt nye oppgaver, og det trives du godt med. Du må sette deg inn i en del nye ting, noe som i seg selv kan være krevende. Men med det hellet som følger deg det meste av dette året, har du mulighet til å jobbe mer med det som interesserer deg. Det kan være at din interesse, ditt talent eller at mer myke verdier får mer innflytelse over ditt arbeidsområde. Etter sommerferien vil samarbeidet fungere ekstra godt, og du får kontakt med flere kunder, kolleger eller et annet yrkesmessig nettverk. Kjærlighet: Det er først og fremst barna som vil merke din kjærlighet. Det kan være dine egne barn, eller barn i slekten, men det kan også være at du selv får barn og den kjærligheten som oppstår i det. Lever du i et etablert forhold, kan det få et friskt pust av fornyelse. Det er kanskje spesielt din partners innstilling som endrer seg, men som igjen vil få innflytelse over deres samliv. For den single skorpion blomstrer romantikken spesielt i mai og august.

Stjernenes råd: Vær forsiktig med hva du sier i april.

Skytten 23. november–21. desember

Året oppsummert: Nå handler det om verdier for deg. Hva er viktig for deg? For å tenke igjennom dette kreves det at du ser innover. Det betyr at du i perioder kan bli litt fraværende, fordi du har behov for å trekke deg litt tilbake. Også når det gjelder materielle verdier, må du ta stilling og ta viktige avgjørelser – både i hverdagen og på lengre sikt. Det blir imidlertid litt lettere for deg i andre halvår. Du trenger ikke å bekymre deg for at du skal mangle noe, for i så fall vil du få hjelp. Når du er kommet til begynnelsen av november, vil du ha funnet deg selv, og med glede og livsmot vil du stikke hodet fram så ofte du kan. Hverdagen får nytt innhold, og selv om du kan ha litt for mye å gjøre, vil du klare å håndtere det også. Jobb: Du er pliktoppfyllende og skjøtter jobben din, men kanskje går det på erfaring. Du synes noe mer spennende bør skje på dette området. Hvis du klarer å integrere din kreative evne og få arbeidsro, kan du bli svært skapende. Men det krever at du griper muligheten. I januar kan du fatte beslutninger som har med jobben å gjøre. I perioden fra begynnelsen av mars til midten av juli flyter du med strømmen og har mindre energi til å påvirke dine arbeidsforhold. Du er mer viljesterk i de siste par månedene av året, og da kan mye skje. Kjærlighet: Du er eksperimenterende når det gjelder kjærligheten, og det har du vært ganske lenge – kanskje så lenge at det faktisk kjeder deg. Fra i vår vil du søke mer stabilitet, men hvis du ikke finner det, er du innstilt på å lete videre etter en fast partner. Du har mange drømmer og forventninger når det gjelder familiære bånd, men også når det kommer til hvordan du bor. Det er ikke sikkert partneren din passer inn i dette drømmebildet, og du må derfor prøve å løsrive deg fra det. Innstillingen din endrer seg, og det får alle dine relasjoner til å fungere bedre.

Stjernenes råd: Ta stilling til hva som egentlig betyr noe for deg.

Steinbukken 22. desember–20. januar

Året oppsummert: Du har fart i det du foretar deg, og det kommer til å skje ganske så mye fra starten av året. Du kan forvente en roligere periode fra midten av april til begynnelsen av juni. Du har gode muligheter for suksess og medvind, men som alltid med deg er det et resultat av møysommelig arbeid og forberedelser som du har gjort de siste to årene. Du gjør opp status på hvor langt du er kommet, ikke kun med de ytre målene, men også når det gjelder den personen du ønsker å være. Hvis det viser seg at du ikke har vært tro mot deg selv, vil det ikke lykkes for deg. Men heldigvis kan du sette en ny kurs, for du vil ha mennesker rundt deg som vil støtte deg slik at du kan realisere drømmene dine. Du får nye impulser når det kommer til din kreativitet. Derfor kan du få helt nye interesser og bli mer eksperimenterende. Årets siste måneder gir rom for refleksjon. Jobb: Den store pondusen din kan komme godt med på jobb, og resultere i at du påtar deg mer ansvar eller kanskje en lederrolle. Hvis du er på utkikk etter ny jobb, vil autoriteten din på området umiddelbart bli lagt merke til. Bruk det gode og store nettverket ditt for å komme nærmere drømmejobben. Du har også stor interesse for sosialt arbeid, noe som kan lede deg inn i politikken eller få deg til å kjempe for en sak du tror på og brenner for. Når du gjør opp status rundt jobb, kan det resultere i at du trekker deg tilbake så vel som at du blir mer selvstendig. Kjærlighet: Du er forberedt på å forplikte deg når det gjelder parforhold. Er du allerede i et forhold, er det ingen grunn til å endre på det. Tvert imot kan du bli en klippefast støtte for din partner. For den single steinbukk er det tid for avgjøre om du vil fortsette singellivet eller seriøst gå inn for å endre dette. Troen på deg selv, og litt ekstra medgang over sommeren, vil lede deg i mål.

Stjernenes råd: Gå inn i rollen, og vær tro mot deg selv.

LES OGSÅ: Studier viser at du gjør lurt i å ta med deg spillelista på trening

Vannmannen 21. januar–18. februar

Året oppsummert: Du vil få utvikling og vekst både på ditt ytre og indre plan. På det ytre plan gjelder det suksess som andre kan se og som du får anerkjennelse for. Det gir deg enorm selvtillit, pågangsmot og livsglede. Men det er også andre energier som trekker deg vekk fra denne offentlige anerkjennelsen. Du har nemlig behov for å trekke deg tilbake og operere i kulissene, slik at du kan tenke igjennom prosjekter og planer i ditt eget selskap. For deg som vannmann kan det være vanskelig å unnvære selskap, men dette gjelder bare for en periode, og du vil holde dine personlige forhold tett inntil deg. Det tar tid å utvikle dine egenskaper og talenter, men på lengre sikt vil det la seg gjøre. Din familie og ditt nettverk kan vise seg som en god inspirasjonskilde. Fra begynnelsen av november vil det igjen blir mer fellesskap og en god og festlig stemning. Jobb: Nå opplever du suksess og vekst. Selv om det kan innebære mye jobb, vil lønnen følge etter. Du har hellet med deg, og det gjelder spesielt i begynnelsen av januar. Du er ambisiøs og tror på deg selv og dine muligheter. Du kan få ros fordi du er så grundig, og du bør ikke være tilbakeholden i lønnsforhandlinger, for det kan være litt ekstra å hente. Du kan også være heldig med alt som har med din økonomi å gjøre – ikke bare med lønnsinntekten.. Kjærlighet: Parforholdet ditt eller singelstatusen din er noe av det du kan gå i tenkeboksen med og reflektere over hva du ønsker å oppnå eller forandre. Selv om du går inn i flere fellesskap i løpet av året, trenger det ikke å ha med ditt kjærlighetsliv å gjøre. Den ytre suksessen står i forhold til suksess på det private plan. Oppmerksomheten din vil fra våren av rette seg mot familielivet. Fornyelse og frihet kan være nøkkelord som får deg til å justere kursen. Det blir ikke kjedelig, og du bør smi mens jernet er varmt.

Stjernenes råd: Ri på bølgen av medvind på jobben.

Fiskene 19. februar–20. mars

Året oppsummert: Reiser og utlandet vil spille en stor rolle i år – ikke fordi du vil vekk, men fordi du er nysgjerrig. Derfor bør det også helst være et mål med reisene, mer enn bare å dra på ferie. Du kan også tilfredsstille ditt vitebegjær og lyst til å utvikle horisonten din på andre måter. Det kan skje via utdannelse eller kurs eller en spirituell interesse. Fra begynnelsen av mars til midten av juli er den beste tiden for å rydde opp, revidere og gjennomarbeide det du har satt i gang. Vennskap er et annet område der du opplever utvikling og forandring. Du kan oppleve at gamle bekjentskaper gir deg en viss status, og du vil ikke kompromisse med lojalitet og stabilitet. Vennskap forplikter og krever tid, og derfor føles det også givende for deg. Du har mulighet til å knytte bekjentskaper som vil følge deg langt inn i framtiden. Jobb: Ting lykkes for deg – også når det gjelder jobben din. Men du må også være innstilt på å bli lønnet for din innsats og ikke noe annet. Med andre ord: Du får hva du gir. Dette gjelder de ti første månedene av året, for etter det vil ting komme mye lettere til deg. Ønsker du å utvikle deg i jobben din eller å rykke opp, kan du med fordel legge inn ekstra innsats mot slutten av året. Som fisk vil du også prioritere de myke verdier, også dem som ligger utenfor jobb og karriere, og de får mer oppmerksomhet i år. Kjærlighet: Du har varme følelser i overflod, og det vil smitte over på dine nærmeste. Men husk også å ta imot den kjærlighet som andre viser deg. Når utlandet kaller, kan det også være kjærligheten som har fått deg til å reise. Men det kan også være her du møter den. Det vil skje en gunstig utvikling i din private sfære mot slutten av året. Vennskapene er en annen kjærlighet du verdsetter, og her er en gunstig utvikling satt i gang.

Stjernenes råd: Finn ut av hvordan du passer inn i en større sammenheng.

LES OGSÅ: Her er en gladnyhet til alle avokado-elskere

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer