Stort horoskop:

Slik blir 2020, ifølge horoskopet ditt!

Kjærlighet, økonomi, karriere og selvutvikling.

HOROSKOP: Les deg opp på ditt horoskop! Slik blir 2020! ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
HOROSKOP: Les deg opp på ditt horoskop! Slik blir 2020! ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer
Publisert

VÆREN

21. mars–20. april

ÅRET OPPSUMMERT: Fra årets start er det tydelig for deg at framtidsplanene dine må revideres – og at det betyr store forandringer. Ambisjonene dine er store, men selv om du ser muligheter, så kan det også være områder der du dunker hodet i veggen. Det kan gjelde karrieren, men også andre ting du ønsker å oppnå eller har jobbet for. Fra slutten av juni og ut året vil du antakelig ha ekstra mye energi. Det handler om å bruke den fornuftig, få utløp for overskuddet på en fysisk måte og ikke bli overmodig. Fra begynnelsen av september til midten av november må du kjempe for det du setter deg fore. Du kan oppleve frustrasjoner og et større temperament, men til gjengjeld gir du ikke opp.

JOBB OG ØKONOMI: Du kan starte året i en ny jobb eller med helt nye oppgaver. Særlig januar kan by på en avslutning. Det ligger uansett an til store forandringer. Januar kan være vanskelig, fordi du ikke har den fulle kontrollen over det som skjer. Hvis du skulle miste jobben din, vil du raskt komme deg videre. Særlig fra midten av februar og til slutten av mars bør du legge krefter i å nå dine karrieremål. Jobben kan innebære både reiser, undervisning eller kurs, og det blir særlig aktuelt fra våren og fram til sommerferien. Det kan være fokus på lagbygging, men også på å holde dine gamle forbindelser ved like. Du trives best når det er ro rundt økonomien, men i januar kan du treffe noen beslutninger som kan gi ustabilitet utover våren. Det kan imidlertid vise seg å være verdt risikoen.

KJÆRLIGHET: Det skjer så mye for deg at det kan bli vanskelig å holde den oppmerksomheten på parforholdet som du gjerne vil. Til gjengjeld kan partneren være god å snakke med, og det er også en fin måte å pleie forholdet på. Fra midten av mai til slutten av juni vil det være bra å ta en pause sammen, kanskje som en tidlig sommerferie. For den single væren kan det være vanskelig å få tid til å oppsøke en eventuell ny partner, hvis det i det hele tatt er det du ønsker.

Årets fokus: Det er bedre å gi slipp enn å holde fast ved noe som har tvilsomme utsikter.

Illustrasjon: Kine Yvonne kjær
Illustrasjon: Kine Yvonne kjær Vis mer

TYREN

21. april–21. mai

ÅRET OPPSUMMERT: For å få en god start på det nye året er det viktig for deg å ha både en plan, overblikk og visjoner. Men du må samtidig være villig til forandringer, og de største og viktigste av dem kan vise seg allerede i januar. Det kan være forhold du selv ikke har innflytelse på, og det er derfor bra å ha en plan B. Du er sterk i troen, og det i seg selv kan bli avgjørende for om du kommer i mål med det du setter deg fore. Du er modigere enn du pleier å være, og du kan vise nye sider av deg selv, som sikkert vil overraske dem som kjenner deg. Du er villig til å kompromisse med kravet om trygget og flytter egne grenser. Når det kommer til avvikling av sommerferie, vil det være fint med gjenkjennelse. Så velg gjerne et sted eller en ferieform som du allerede kjenner.

JOBB OG ØKONOMI: Hvis du ikke allerede er i gang med en oppgradering av din faglige kompetanse, så får du mulighet til det i år. Det kan skje i forbindelse med et jobbskifte, men også fordi du selv har lyst til å komme videre. Lysten din til å gå nye veier kan også bety at du begynner å studere et helt nytt fag. I så fall har du også en plan for det. Flere ganger i løpet av året kan du stå i en situasjon der du skal ta stilling til jobbmessige forandringer. Foruten en intens januar kan dette gjelde både i vår, i juli og i desember. Det kan være situasjoner der du må gå inn i en rolle, men også hvor du kan få interessante tilbud som må overveies nøye. Økonomien kan svinge en del, og rommer både store muligheter og risiko. Unngå store disponeringer i siste halvdel av juni.

KJÆRLIGHET: Du kan også få lyst til å flytte grenser i parforholdet. Du kan gi partneren din en større frihet, men også selv forlange det. Hvis dere begge har mye å gjøre, må du passe på så dere ikke glir fra hverandre. Fra midten av mai til slutten av juni er parforholdet og kjærligheten viktig. Du setter pris på partneren din, og du gjør det gjerne med ord. Romantikken og lysten til å date er til stede i oktober. Ikke la deg vippe av pinnen av en avvisning.

Årets fokus: Forandring fryder, og du går ikke i andres fotspor.

Illustrasjon: Kine Yvonne kjær
Illustrasjon: Kine Yvonne kjær Vis mer

TVILLINGENE

22. mai–21. juni

ÅRET OPPSUMMERT: Årsskiftet kan være forbundet med reiseaktivitet, og du kan ha store og mange inntrykk med deg hjem. I januar er du imidlertid ytterst fornuftig, og hvis det økonomisk ikke er rom for å reise, blir du gjerne hjemme. Du kan ha vanskelig for å finne den indre roen, så derfor vil det være fornuftig å passe på å ta ferie. Heldigvis trives du med å være i konstant bevegelse. Den beste tiden sammen med familien kan ligge fra slutten av mai til starten av august. Og denne perioden er en fin tid for å feriere sammen. Hvis du har forsømt tid sammen med venner eller det nettverket du har via andre fellesskap, kan du ta det igjen nå. Særlig i årets andre halvår kan du dyrke dette samværet.

JOBB OG ØKONOMI: Det er ikke noe nytt at du kan være i tvil om retningen når det gjelder karriere. Den tvilen kommer i bakgrunnen nå, fordi du har det bra. Det kan skyldes gode kolleger, godt samarbeid eller en ektefelle som støtter deg. Drømmen ligger innenfor rekkevidde, og allerede i februar får du følelsen av å være på rett spor. Den samme gode innflytelsen dukker opp igjen over sommeren og fram til oktober. Da kan du oppleve vekst både når det gjelder jobb og økonomi. Året som helhet kan vise seg å gi store svingninger når det gjelder penger. Lån med måte, selv om renten er lav. Det er stor risiko knyttet til gjeld og investering særlig første del av året. Hvis du har felles økonomi med en annen, kan dere sammen få større økonomisk armslag.

KJÆRLIGHET: Det er nok i større grad partneren din som uttrykker sin kjærlighet til deg enn omvendt. Fra årets start er det også partneren som er mest initiativrik. I juni og juli blir rollene byttet om, for da er det du som har lyst til å vise og fortelle om din kjærlighet. Men siden du samtidig har det travelt med andre ting, er dette noe du må sette av tid til.

Årets fokus: Dine drømmer kan gå i oppfyllelse.

Illustrasjon: Kine Yvonne kjær
Illustrasjon: Kine Yvonne kjær Vis mer

KREPSEN

22. juni–22. juli

ÅRET OPPSUMMERT: Du kan føle at det skjer mye mer for andre enn for deg. Og det stemmer sikkert også når det gjelder første del av året. Du har imidlertid evnen til å glede deg på andres vegne og stiller også opp hvis dine nærmeste har utfordringer og bruk for din hjelp. Selv har du en frisk og aktiv måte å komme i gang med året på. Du har tid til nye interesser, og det kan få deg til å ferdes i andre kretser enn du er vant til. Du legger gjerne inn litt ekstra innsats for sunnhet og velvære, og du kan komme til å legge om vanene dine. Argumentet kan være at du ønsker en mer ansvarlig livsstil med den begrunnelse at det er mer miljømessig bærekraftig. Du kan få flere muligheter til å reise, og i tillegg til sommeren er det i februar og oktober du kan få disse ønskene oppfylt.

JOBB OG ØKONOMI: Arbeidet går som en lek fram til midten av februar, men deretter må du innrette deg mer etter andre eller noen sjefers ordrer. Det kan gi utfordringer, men hold ut. Fra midten av mai kan du igjen i større grad sette din egen dagsorden. Dine ambisjoner kan løpende justeres, og det kan føre til endringer. Fra slutten av juni har du de beste muligheter for å påvirke ditt jobbområde. I tiden fra 9. september til 14. november bør du ikke gå for raskt fram. Kanskje velger du å vende tilbake til en jobb eller en bransje som du kjenner. Fra slutten av mars og til juli er det din økonomi som maner til forsiktighet. Du kan ha mindre penger til rådighet, eller kanskje vil en generell usikkerhet prege økonomien din.

KJÆRLIGHET: Det er viktig å sette en felles kurs i parforholdet ditt, og i midten av januar kan det gi dere noe å snakke sammen om. Da vil ting som kan være litt vanskelige å håndtere, dukke opp til overflaten. Hvis det ikke handler om forholdet, kan det være din partner som har behov for dine råd i en helt annen sammenheng. Hvis din partner har en krise, vil den imidlertid først bli løst i slutten av mars. Dere har flere gode perioder der dere kan komme svært tett på hverandre. Lysten til å date og finne en kjæreste vil for en singel kreps være størst mot slutten av året.

Årets fokus: Både det gode humøret og helsen er med deg.

Illustrasjon: Kine Yvonne kjær
Illustrasjon: Kine Yvonne kjær Vis mer

LØVEN

23. juli–23. august

ÅRET OPPSUMMERT: Hvis ting er kommet lett til deg i 2019, må du være innstilt på at du må jobbe hardere for å oppnå det du gjerne vil i året som kommer. Dette høres kanskje tøffere ut enn det er, for du kan likevel ha det gøy underveis. Du kan faktisk få en morsommere hverdag hvis du er oppmerksom på hva det er som skal til. Sørg for at fritiden din ikke smuldrer bort mellom hendene på deg, men bruk den på en måte som er til gagn for deg selv. Det er ikke alle nyttårsforsetter som er holdbare, så sørg for så raskt som mulig å avklare hva som egentlig er realistisk. Planer som har til mål å bedre formen og helsen, kan du gyve løs på i januar, og dem bør du holde fast ved. Du vil raskt bli avhengig av slike planer.

JOBB OG ØKONOMI: Jobben din er mindre trygg enn det du vanligvis liker. Det kan enten være fordi du selv gir slipp, eller fordi arbeidsplassen skal gjennom større forandringer. Året tyder imidlertid ikke på at du får mindre å gjøre. Særlig fra midten av februar til slutten av mars er en krevende tid. Hvis du har mulighet for å jobbe hjemmefra, kan det bli en løsning som gjør at du også får fulgt opp ting på hjemmebane. På den annen side kan du også velge å arbeide med eller i utlandet, og disse mulighetene vil særlig komme i andre halvår. Mindre sikkerhet i jobben kan gi større usikkerhet rundt økonomien. Du er imidlertid innstilt på å tilpasse arbeidstiden din etter hva du har behov for. I årets første kvartal er det dine investeringer du bør holde godt øye med.

KJÆRLIGHET: Hvis du har et forholdsvis nytt forhold, kan det gå inn i en ny og mer seriøs fase. Det kan skje fra slutten av mars. Hvis dere ikke allerede bor sammen, kan dette bli aktuelt. Og hvis du finner en ny kjæreste i denne perioden, vil det straks vise seg om dette er noe å satse på. For deg som lever i et fast parforhold, kan det også skje endringer, selv om det er mer sannsynlig at det skjer via din partner. Både våren, sommeren og julen er perioder der dere har mindre tid sammen, men dere er innstilt på å hjelpe hverandre.

Årets fokus: Planlegg tiden din, og forbered deg på det du gjerne vil oppnå.

Illustrasjon: Kine Yvonne kjær
Illustrasjon: Kine Yvonne kjær Vis mer

JOMFRUEN

24. august–23. september

ÅRET OPPSUMMERT: Du starter året med fokus på hjem og familie. Hvis du har barn som bor hjemme, kan det kreve noe ekstra av deg. Og det kan voksne barn også, selv om det er andre ting du kan hjelpe dem med. Du kan bekymre deg på dine barns vegne, men heldigvis rommer året også mange gleder sammen med dem. Hvis du har planer om å flytte, vil disse planene være aktuelle utover våren og kan bli til virkelighet til sommeren eller i november. Fra midten av februar er du opptatt av å finne ut av hvordan du best kan gi uttrykk for hva du mener og føler. Du har lyst til å være kreativ og skape noe, og det må du prøve å innlemme som en del av hverdagen. Vent ikke på at tingene skjer, men oppsøk steder og grupper av mennesker som kan inspirere deg. Ta opp igjen en gammel idrettsgren som du har vært glad i tidligere. Det er nå du har energien og kanskje også ambisjoner til å gjøre mer ut av det.

JOBB OG ØKONOMI: Måten du jobber på, kan endre seg i slutten av mars. Da kan du oppleve større selvstendighet, noe som også henger sammen med større ansvar. Fra sommerferien er du igjen mer på hjemmebane i det du foretar deg, men mot slutten av året kan det igjen komme et større skifte. Fellesskapet på arbeidsplassen betyr mye, og det er initiativer der som framskynder skiftet. Fra april og til starten av august er den beste tiden for trivsel og samvær på arbeidsplassen. Det er ikke penger som opptar deg. Men du er oppmerksom hvis du på noen måter kan hjelpe dine nærmeste. Du kan tjene penger på en hobby hvis du vil.

KJÆRLIGHET: På dette området kan det bli et spennende år, for du er innstilt på å få flere kjærlige og romantiske stunder. Det gjelder uansett om du har en fast partner eller ikke. Hvis du setter deg som mål å få en kjæreste, vil det også lykkes, og du kan nærmest føle deg heldig. Romantikken blomstrer allerede i februar, og i løpet av forsommeren kan du oppleve at det er din partner som tar initiativ. Fra midten av juli til starten av august og igjen i oktober, så vil lykken smile til deg.

Årets fokus: I kjærligheten kan du finne det du søker.

Illustrasjon: Kine Yvonne kjær
Illustrasjon: Kine Yvonne kjær Vis mer

VEKTEN

24. september–23. oktober

ÅRET OPPSUMMERT: En generell nysgjerrighet på alt nytt og fremmed vil melde seg tidlig på våren. Det kan få deg til å studere eller gå på kurs, slik at du kan få stilt nysgjerrigheten. Reiselysten melder seg også, og i år kan du ende med å reise mer enn én gang – og kanskje lenger enn du pleier. Et spørsmål melder seg allerede i januar, og det handler om din base. Du må spørre deg selv om du bor på det rette stedet og om dine rammer er optimale. Hvis du ignorerer å ta stilling til dette, vil spørsmålet dukke opp igjen mot slutten av året. Det kan også være ytre omstendigheter som tvinger deg til å finne en annen bolig. Hvis familien vokser, kan rammene også vise seg å være for små. Både februar, sommeren og oktober er perioder da du kan begynne med en sunnere livsstil. Det behøver ikke kun å være for deg selv, men for hele familien.

JOBB OG ØKONOMI: I januar er det hovedsakelig hjemmet og familien som opptar deg. Men du kan ikke se bort ifra at det kan henge tett sammen med dine jobbmessige rammer og betingelser. Det kan kanskje være her du må forandre noe for å få alt til å balansere. Du vil få en god og effektiv arbeidsperiode fra midten av mai til midten av juni. Selv om inntekten din er stabil, kan du ha vent deg til at det varierer hvor mye penger du har til rådighet. Hvis du deler økonomi med en annen, kan det også være det som er årsakene til svingningene. Hvis du bytter bolig, kan det ligge an til noen langvarige forhandlinger for å få finansiering på plass.

KJÆRLIGHET: Det er mer ro over parforholdet nå enn det var for et par år siden, og det er akkurat slik du liker det. Nå kan du rette oppmerksomheten mot andre i familien – og særlig mot dem du kan hjelpe. I mai eller juni har du kanskje behov for å komme deg litt bort – og det trenger ikke å være sammen med partneren din. Kanskje drar du på tur med en reisevenn. En slik reise kan føre til at du kommer hjem full av overskudd og initiativ, noe som vil gi en god dynamikk til forholdet deres.

Årets fokus: Selv store livsforandringer kan raskt gi hverdagen mer balanse.

Illustrasjon: Kine Yvonne kjær
Illustrasjon: Kine Yvonne kjær Vis mer

SKORPIONEN

24. oktober–22. november

ÅRET OPPSUMMERT: Allerede i begynnelsen av året vurderer du om det kanskje er på tide å gå bredere ut med kunnskapen og erfaringene dine. Det kan være flere måter å gjøre dette på, og de handler alle om kommunikasjon og å nå en stor gruppe. Om du begynner å skrive en bok eller begynner å undervise eller lære opp andre i faget ditt, er ikke avgjørende, så lenge du finner det som gir mening for deg. Fra starten av året og til midten av januar har du den beste mulighet for å sette din egen dagsorden. Det er også da du kan få gjort noe som har med en hobby eller interesse å gjøre. Fra slutten av mars og fram til juli vil familien ta mer av tiden din enn det den vanligvis gjør. Det trenger ikke å være en dårlig ting, men det vil ta mer av oppmerksomheten din og derfor også mer tid.

JOBB OG ØKONOMI: Du kommer til å snakke mye om jobben din, og den vil også ta mer av din oppmerksomhet enn den pleier. Pass bare på at du ikke sier noe du ikke bør, hvis du har en form for taushetsplikt. Det kan også være din misnøye du flittig deler med andre. I slutten av mars blir det alvor, og da er det ikke nok å snakke. Det kan være da, eller i løpet av sommerferien, at du opplever et viktig skifte i din karriere. Hvis du ikke får ny jobb, kan du få en helt ny rolle. Og mot slutten av året er det igjen noe viktig på ferde, og da er både ansvar og vekstmuligheter innenfor rekkevidde. Du trenger ikke å bekymre deg så mye over økonomien, særlig ikke hvis du det siste året har hatt en større inntekt, slik at du har mer å stå imot med.

KJÆRLIGHET: Du setter pris på at partneren din er selvstendig og at dere på den måten kan gi hverandre mer plass. Det er også noe du bevisst søker etter hvis du er singel og vil finne en kjæreste. Men det kan også være andre trekk som du ikke har lagt vekt på før som nå betyr mer for deg. Siste halvdel av januar er du romantisk innstilt, og det samme gjelder i perioden fra midten av mai til slutten av juni. Det er da kjærligheten bør få din oppmerksomhet, for i siste halvdel av året kan du få det riktig så travelt.

Årets fokus: Du finner noe du brenner for, og det gir deg uante krefter.

Illustrasjon: Kine Yvonne kjær
Illustrasjon: Kine Yvonne kjær Vis mer

SKYTTEN

23. november–21. desember

ÅRET OPPSUMMERT: Så snart det nye året er skutt inn, så er du på toppen. Handlekraften og energien lyser ut av deg. Du vil gå på høygir fram til midten av februar, og da vil du få satt kursen for resten av året. Den sunne livsstilen har det med å få en knekk i begynnelsen av året, og det gjelder særlig for deg. Men du har tatt tilløp over lengre tid nå, og tar det langt mer alvorlig. Du har gode muligheter for å innføre livsstilsendringer som en permanent del av hverdagen. Du unngår neppe utfordringer, og det kan bli flere av dem i løpet av året – kanskje de samme som gjentas hvis du ikke får løst dem. Våren, sommeren og november er perioder da du må bruke ekstra ressurser. Å gi opp er utenkelig for deg, og ved å overkomme hindringer vil du bli sterkere.

JOBB OG ØKONOMI: Din planet står i karrieretegnet hele året, så det vil ta mer plass enn det pleier. Hvis du har ambisjoner med det du jobber med, må du jobbe hardt for å nå dine mål. Og når du har målet i sikte, er det lettere å overvinne de hindringer du kan møte på din vei. De første vil vise seg sist i mars, men først i november kan du konkludere om det har vært verdt innsatsen. Du kan ta flere trinn oppover på karrierestigen i løpet av året. Hvis ting ikke går etter planen, kan du også velge å gjøre noe helt annet. Du har gode kort på hånden når det gjelder økonomien, men det er som kjent viktig å spille dem riktig. Det å satse alt kan både gå bra og dårlig, men uansett vise seg å være det riktige for deg.

KJÆRLIGHET: Hvis du har en partner, kan du vise din kjærlighet enda mer enn du vanligvis gjør. Det faste forholdet tar mer plass og er viktig. Hvis du er singel, kan du gå seriøst til verks med oppgaven å finne en partner, og det vil skje med ett skritt av gangen. Særlig hvis det er flere år siden du har hatt en kjæreste, kan året bli et vendepunkt på denne fronten. Amorinene er i luften allerede fra februar, og sommerferien kan også bringe med seg et romantisk eventyr. Det blir et år med mange kjærlige følelser.

Årets fokus: Du får sjansen til å vise ditt sanne potensial.

Illustrasjon: Kine Yvonne kjær
Illustrasjon: Kine Yvonne kjær Vis mer

STEINBUKKEN

22. desember–20. januar

ÅRET OPPSUMMERT: Det vil i hvert fall ikke bli et gjennomsnittsår for deg. Din optimistiske og positive innstilling ble slått an allerede i desember, og den holder du fast ved i hele 2020. Det er ekstra mye oppmerksomhet på deg som person, så ikke tro at du kan gå og gjemme deg. Mulighetene for personlig vekst og utvikling ligger foran deg. Men det kan kreve en del av deg, og kanskje må du ta noen viktige beslutninger før du kan oppsøke mulighetene. I midten av januar er det mye på spill, og det krever at du gjør noen valg. Du kan til tider presse deg selv hardt hvis det er noe du vil oppnå. Og det bidrar til at du kommer deg videre. Men hvis det blir for langvarig eller fysisk belastende, må du passe på helsen din.

JOBB OG ØKONOMI: Du kan bruke den oppmerksomheten som er rundt din person og din kompetanse til å fremme karrieren din. Ingen skal være i tvil om at du både kan og vil levere varene. Hvis du ikke finner de riktige mulighetene, bør du kanskje vurdere om du skal gå hen og bli selvstendig. Det er en vei du kan gå fra slutten av mars og til sommerferien. Hvis ikke kan lysten til selvstendighet dukke opp igjen sist på året. Har du ditt på det tørre hva angår økonomien, trenger det ikke å ta så stor oppmerksomhet. Men du kan stå fast ved beslutninger som krever streng disiplin når det kommer til penger. Det behøver ikke bekymre deg, for du vil klare det helt fint.

KJÆRLIGHET: I parforholdet har du både overskuddet og viljen til å gi mer, og dermed har du også mulighet til å få mer igjen. Hvis du stiller din partner spørsmål, kan du være mer «levende» å være sammen med. Sannheten er at humøret ditt smitter, og det er ikke bare parforholdet som nyter godt av det, for det er også gunstig i forhold til alle andre. Mars er en kjærlig tid der det er mulig å finne en god match, hvis det er det du leter etter. Det skal også helst skje i første halvår, siden du deretter vil være mer hjemme.

Årets fokus: Du kan få det personlige gjennombruddet du har jobbet for.

Illustrasjon: Kine Yvonne kjær
Illustrasjon: Kine Yvonne kjær Vis mer

VANNMANNEN

21. januar–18. februar

ÅRET OPPSUMMERT: Du har i enda større grad enn ellers behov for å ta et skritt tilbake og være deg selv. I starten av det nye året kan du stå i en vanskelig situasjon som setter fart på din personlige utvikling. Fra midten av januar til midten av mars vil det generere mange tanker hos deg. Du er sterk i troen, og det hjelper deg videre. Og allerede den 22. mars er du klar til å stå fram og være den som trekker i trådene. Nå kjenner omgivelsene dine deg igjen. Fra 1. juli kan du igjen trekke følehornene til deg. Men det er da samtidig ferietid, så det kan være i forbindelse med en reise at du trekker deg tilbake. På hjemmefronten kan du ha lyst på forandring. Det kan du få ved å være mindre hjemme, eller du kan bygge om eller gjøre andre fysiske forandringer i hjemmet ditt.

JOBB OG ØKONOMI: Når du først gir gass, og det gjør du sist i mars, kommer det til å skje noe. Du påtar deg flere oppgaver, også gjerne oppgaver som har et lederansvar. Fra sist i april til midten av mai er en tid der du har mer energi. Men lunten din er også kort, hvis du ikke får lov til å jobbe med en stor grad av frihet. Den personlige utviklingen du gjennomgår i år, kan absolutt være relatert til jobb. I så fall kan du forvente synlige resultater av det på slutten av året. Det kan skje en endring i økonomien, særlig hvis du endrer retning jobbmessig. Mye står derfor på spill, spesielt i starten av mars, juli og november.

KJÆRLIGHET: Livets store spørsmål dukker opp i første kvartal, og det berører også ditt parforhold. Men det holder ikke bare å tenke, du må også handle. Du kan ikke regne med at partneren din kan lese tankene dine, så du bør dele dem i stedet. Det vil komme lange perioder der dere har mye å snakke om. Fra april til august er en særlig kjærlig tid der det også er lettere å sette ord på både følelser og tanker. Samtidig er dette en fin periode der det er mulig å få kontakt med en aktuell kjæreste, hvis det er det du ønsker deg.

Årets fokus: Det er tid for å stå fram med større personlig pondus.

Illustrasjon: Kine Yvonne kjær
Illustrasjon: Kine Yvonne kjær Vis mer

FISKENE

19. februar–20. mars

ÅRET OPPSUMMERT: Du er blant venner fra starten av året, og vennskap er noe du er opptatt av nå. Det er godt med den støtten du kan få herfra, og i det hele tatt har du det bra når du er en del av et fellesskap. Du er alltid hjelpsom, og din hjelp blir godt mottatt i begynnelsen av året, da en venn har bruk for deg. Du kan ha flere drømmer og ønsker når det gjelder hvem du omgås. Det kan få deg til å gjenoppta gamle forbindelser eller dukke opp i et fellesskap som du før har vært en del av. Fra april og fram til sommerferien står familien deg nær og kan komme i første rekke. Døren din står åpen for dem som har lyst til å legge veien forbi. Du gjør for øvrig noe ekstra ut av hjemmet. Det handler om å skape hyggelige rammer.

JOBB OG ØKONOMI: Du har nettopp vært igjennom en større utvikling på jobbområdet, og nå gjelder det å holde fast i den stabiliteten og retningen du har valgt. Men du bør ikke gjøre det for enhver pris. Både utfordringer og vanskeligheter du ikke kan leve med, kan dukke opp. Men bare hvis det er tilfellet, kan du velge å prøve noe nytt. Det er også noe som tyder på at du vokser med de utfordringer du blir stilt overfor, og du kan klare mer enn du selv tror. Frivillig arbeid, som går utenfor landets grenser, kan kanskje også være noe for deg. Fra sommeren gjør du en ekstra innsats på jobben, og det henger sammen med at du ønsker å tjene litt ekstra. Penger er også aktuelt i begynnelsen av året, men da handler det mest om å få overblikk.

KJÆRLIGHET: Året starter med visse tradisjoner, og dem har du sammen med din partner. Det meste av januar kan dere nyte sammen og gjerne på bortebane. Men partneren din kan også ha en ekstra travel tid. Hjemmefronten er imidlertid å foretrekke i vår og fram til sommerferien. Det gjelder å sette farge på tilværelsen, så romantikken blir både synlig og merkbar. For den single fisk er det litt smått med initiativ eller lyst til å finne en kjæreste, og kanskje har du nok med å pleie vennekretsen.

Årets fokus: Du er rustet til å ta noen store beslutninger i livet ditt.

Illustrasjon: Kine Yvonne kjær
Illustrasjon: Kine Yvonne kjær Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer