Stort årshoroskop:

Slik blir 2021

Året 2020 inneholdt store omveltninger, ikke bare for oss her hjemme, men over hele verden.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer
Publisert

Året 2021 skal ifølge planetenes stilling bringe mer ro. Pandemien er likevel fortsatt her, og mange av virkningene må håndteres. Astrologisk dreier 2021 seg om at en langsomtgående planet, Saturn, skifter tegn fra steinbukken til vannmannen, og dermed skifter verdensbildet også. Det er naturlig at man ser på livet med nye øyne etter store omveltninger. Etter begivenhetene i 2020 ser vi nok litt annerledes på tilværelsen. Og hvis ikke, er tiden inne for det nå.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

VÆREN

21. mars–20. april

Kjærlighet

Alt blir lettere i 2021, særlig i forhold til året som gikk! Og det smitter selvsagt også over på kjærlighetslivet ditt, som vil virke ganske lett, tatt i betraktning hvordan 2020 artet seg. Kjærligheten kan i år blomstre på forskjellige måter, alt etter hvor du befinner deg i livet og på kjærlighetens vei. Er du for eksempel singel og gjerne vil finne en livskamerat, så er både energien og kreftene til det til stede – mer eller mindre på og av.

Etter lengre tids stillstand nyter du nå å kunne se framover og prioritere kjærligheten, som i høy grad er med på å berike livet ditt, gi deg trygghet og ikke minst sette deg i godt humør. Din selvtillit er nesten på topp når det gjelder romantikk og flørt, og derfor vil våren og sommeren være den beste tiden til å date og lete etter en partner – pluss oktober måned. Spesielt i oktober er det mulig at du vil få en kjæreste. Det er også mulig at det er nå det skal vise seg om dere går videre sammen.

Er du i et fast forhold, trenger du å få bekreftet følelsene dine: Elsker dere fortsatt hverandre? Og er de tette båndene intakte etter utfordringene i året som gikk? Svaret vil med stor sannsynlighet være ja, likevel bør det jobbes litt med å komme hverandre nærmere. Dere har de beste forutsetninger for å styrke kjærlighetsenergien i begynnelsen av året, samt i april måned. Din bedre halvdel kan nås med romantiske initiativ fra slutten av februar til slutten av mars. I april er det viktig at du prøver å forstå partneren din, som kanskje har behov for å forandre på hverdagen. Det kan bety at rutiner må endres. Meningen er at det skal gi partneren din en følelse av frihet, særlig hvis hverdagen virker forutsigbar. Bortsett fra det ser kjærlighetslivet konstruktivt ut i 2021, særlig når du får fylt ditt behov for trygghet.

Familie og venner

Det vil falle mer ro over den nære familien i 2021. Fokuset kommer trolig til å ligge i forholdet til svigerbarna og søsknene dine, både de eldre og yngre. I de relasjonene der noe kan forbedres, vil du sette inn støtet og prøve alt du kan å komme dine eldre søsken i møte. Nye familiemedlemmer kan komme til, og her bør forventningene kanskje justeres. Gi det litt tid, så alle får en sjanse til å lære å like hverandre og bli kjent før det stilles krav. Den beste tiden med familien er i mars, april, september og desember. Familien har på godt og vondt forandret seg en god del de siste årene, og i den prosessen vil det være mange bånd som ikke lenger er der. Til gjengjeld kan det altså dukke opp nye familiemedlemmer, og det kan være fettere og kusiner som etter mange års fravær plutselig er der igjen. Vennekretsen har mulighet for å bli betraktelig utvidet, og kanskje er det spesielt eldre personer du kommer tett på. De har mange erfaringer som du kan lære av – men det vil også være noen du synes er litt gammeldagse i sine holdninger. Dem holder du av gode grunner litt på avstand. Venner vil komme med inspirasjon, og er du interessert i ny teknikk og it-teknologi, vil nok din «maskinpark» vokse i løpet av året.

Hverdagsliv

Det må være orden i tingene i hverdagen, det betyr mye for deg. Det gjelder på mange av livets områder, men for eksempel der du bor og arbeider, må det være en form for organisert orden. Noen vil kanskje mene at du fokuserer litt for mye på detaljene, men det gir deg til sjuende og sist en stor trygghetsfølelse. Du arbeider gjerne raskt og liker å gjennomføre, noe du er god til. Du går grundig til verks og jobber aller best i høyt tempo og når du kan se resultatene med en gang. Er du ute i jobb, vil du oppleve en lettelse i arbeidsbyrden, som har tynget de siste par årene. Nå kan du senke skuldrene og gå mer inn i de oppgavene du får. Har du planer om å skifte jobb, er begynnelsen av januar aktuell. Kanskje går du i en helt annen retning, eller du får en aha-opplevelse der du plutselig ser meningen med noen arbeidsrutiner, og får et annet syn på den nåværende jobben din. Det er også i januar at du får mulighet til å avgrense prosjekter og bare konsentrere deg om de viktigste. Året som gikk, bød på flere utfordringer når det gjelder trivsel, og det var kanskje litt mangel på overskudd og energi. Det blir mye bedre i 2021. Du finner en bedre arbeidsflyt som gjør deg langt mer tilfreds i hverdagen, særlig fordi du ikke lenger føler deg under press, slik som i 2020.

Framtid

Veien framover virker altså mer farbar i år enn på lenge. Det er ikke lenger hindringer som stanser deg i dine utfoldelser. Du vil være langt mer framsynt og positiv til forandringer og nye innslag i livet. Noen værer har fortsatt mulighet til å ta fatt på en helt ny karriere, men det krever en lang beslutningsprosess. Kanskje er du midt i den, og tar sats. Du vil i tiden som kommer, legge stor vekt på økonomisk trygghet. For noen kan det bety at sparekniven må fram, kanskje på et tidspunkt du ikke hadde regnet med. Hele koronakrisen kan muligens spille inn her. Økonomien kan likevel også gå i en helt annen retning, du kan få flere uventede inntekter, og dermed blir din økonomiske situasjon helt annerledes. Sørg for at du har penger på kistebunnen.

Årets høydepunkter

Generelt vil du være involvert i prosjekter der det er flere om å løse oppgavene. Det er særlig to høydepunkter i år du bør utnytte dersom du vil ha suksess. Det er i april og oktober måned. I april får du mulighet til å multitaske mellom flere ulike ting, og de fleste av dem gir gode resultater. Her er det viktig at du holder konsentrasjonen, for det kan være mange løse tråder. I oktober vil fokus ligge på samarbeid. Det er særlig én person som du har god kjemi med, og som klarer å tenke ut av boksen. Sammen får dere mange gode ideer. Din største gjennomslagskraft viser seg fra 1. november og seks uker framover. Her viser du viljekraft, og du tar ikke et nei for et nei. Du holder på til du får det som du vil ha det. Det samme kan også gjøre seg gjeldende rundt 25. februar.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

TYREN

21. april–21. mai

Kjærlighet

Du kommer til å stifte bekjentskap med mange fasetter innenfor kjærlighetens område. Det er mange typer følelser, og de kan være svært berikende for ditt kjærlighetsliv, alt etter hvor du befinner deg på kjærlighetens vei. Er du i et fast forhold, skal det nok mer til for å få deg opp i de romantiske høyder, men du bør være oppmerksom på at du ikke tar kjærligheten for gitt. Da kan du selv gjøre en innsats for å bedre forholdet. Det er særlig fire ganger i løpet av året da forholdet kan gjøres mer intenst og sensuelt. Det dreier seg spesielt om januar og februar, samt april og juli. Her er det store muligheter for å komme hverandre nær. Er det noen kanter som trenger å bli slipt, så vil perioden i februar og juli være de beste for å gjøre noe aktivt og konstruktivt partene imellom. Partneren din kan godt virke litt rastløs i slutten av januar, og da er det viktig at du gir kjæresten din mulighet til bare å «være», og godtar at vedkommende trenger å følge sitt eget spor i en periode. Nærheten kommer tilbake, særlig hvis du støtter partneren din.

I tiden mellom 1. mai og 11. juni er det du som kommer til å være aktiv i forholdet. Din bedre halvdel har ikke så mye initiativ og har spesielt behov for din omsorg. Er du parat til å gi den «servicen», vil dere begge få fylt deres behov for trygghet og sikkerhet hos hverandre. Er du singel og av og til kan finne på å dyrke kjærligheten, vil det være flere muligheter til det i årets løp. Det kan også være at det kommer noe mer varig ut av en av de forbindelsene som inngås. Det vil spesielt være ett bekjentskap som kommer til å bety noe, mer enn vanlig, og det kan få konsekvenser via et møte midt i februar. Kanskje er du i tvil om det er «noe», og det må kanskje flere møter til før du er sikker. Andre møter kan finne sted i april, mai og desember. Det er særlig en periode da du er spesielt åpen for romantikk og flørt, nemlig fra 25. februar til 21. mars. Ut over det er du på kjærlighetstoppen i april– mai og august–september, og du vil være særlig mottakelig for tilnærmelser i midten av mars. Du kan også få noen emosjonelle høydepunkter i slutten av januar og desember.

Familie og venner

Man skal ikke kritisere familien til en tyr, en viss stolthet preger familiehistorien, og her kan det godt være mye som er feid godt under teppet. Større forandringer i familien – og dermed også i hjemmet – kan særlig skje i januar, april, juli og oktober. Har du planer om større omlegginger, vil det være en perfekt tid å gjøre dem på. Ettersom det er langt fra sikkert at det går så lett som du hadde håpet, kan det oppstå forsinkelser i familieprosjektene – særlig gjelder dette i januar, mai, august og oktober. Kanskje er det ikke mulig å gjøre alle fornøyd eller få alt til å gå opp i en høyere enhet, men du vil gå langt for å gjøre alle tilfreds, og for at det skal lykkes. Du vil særlig være opptatt av familiesaker i mars, i juni og juli. Du vil gjøre mye for å beskytte familien din, og dermed ser du gjennom fingrene med mange ting.

Vennene du helst vil være sammen med i 2021, er de som klarer å tenke ut av boksen. Du får mye ut av å diskutere ukonvensjonelle emner eller noe som kanskje bare interesserer de få. Men du får oppfylt ønsket ditt, siden mange av dine bekjente har fått utvidet sitt interessefelt, som også er ditt. Det kan blant annet være spirituelle emner, som siden 2012 har vært en av dine største interesser. Noen venner kan uventet få vendt opp ned på sitt liv i årets start, og derfor vil du helt sikkert trå til for å hjelpe hvis det trengs.

Hverdagsliv

Jobb fyller mye av livet ditt, og i 2021 blir det enda viktigere enn vanlig. Du har lyst til å utvide jobbområdet ditt, det vil si få mer ansvar eller utvide virksomheten. Det kan likevel være forbundet med noen begrensninger, kanskje når det gjelder pandemien, men det vil i så fall være etterdønninger fra året som gikk. Under alle omstendigheter vil du ha mot til å gå nye veier, der også utlandet kan være involvert. Det trenger likevel ikke nødvendigvis å ha med jobben din å gjøre, mer det private. Har du bursdag mellom 26. april og 4. mai, vil det beste være at du binder deg for bare korte perioder eller til prosjekter knyttet til jobb. Din frihetstrang er stor, og derfor har du behov for å kunne handle impulsivt. Du vil kanskje også merke en liten uro og rastløshet som gir deg lyst til å gjøre noe helt annet enn du pleier. Helsemessig fungerer du best når du er i balanse. Det kan være små detaljer som utløser ubalanse.

Framtid

Som nevnt vil mange tyrer merke betydelig rastløshet og lyst til å gjøre noe utradisjonelt. For mange kan ferie eller noen uker eller måneder uten jobb være en løsning, men kun som en midlertidig ordning. Vikariater eller konsulentjobber kan også være en mulighet. Hvis frihetsfølelsen er spesielt stor, kan man reise til utlandet og være der en tid. Viktig er det at du hele tiden har mulighet til å komme videre i livet og legge fortiden bak deg.

Selv om jobb kanskje kommer til å fylle mye i 2021, kan det planlegges slik at det imøtekommer ditt behov for uavhengighet og frihet, også selv om det kan bli en utfordring. Du forandrer livsoppfatning i disse årene, hvilket gir deg mulighet til å gi slipp på noen av de prinsippene som har fulgt deg i årevis.

Årets høydepunkter

Alt i livet ditt kan endre seg i år. Det betyr blant annet at du får det travelt, og at noen perioder vil være mer lykkebringende enn andre. Hele fem ganger i årets løp får du sjansen til å oppnå suksess med dine tiltak og prosjekter. I februar handler det først og fremst om utvidede jobbmuligheter, i april får du personlig vinning, i juni har du mulighet til å uttrykke deg skriftlig eller muntlig og nå en stor målgruppe med ditt budskap, i september går din hverdag, jobb og velvære opp i en høyere enhet, og i oktober har du mulighet til å forbedre deg på noen områder som kan gi deg høyere status.

Din største gjennomslagskraft ligger i tidsrommene mars, midten av april til midten av mai, og midten av august til midten av september. Særlig mars måned kan bli din beste tid i 2021. Da får du mulighet til å skinne, og få drømmene dine til å gå i oppfyllelse.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

TVILLINGENE

22. mai–21. juni

Kjærlighet

Et liv uten en partner føles ikke riktig for deg. Du søker, også gjennom din livsledsager, å utvikle kjærligheten. For ditt vedkommende kan det å bli mer følesesmessig involvert, bety at du også blir mer selektiv i valg av partner. Det er et behov som med all sannsynlighet blir viktigere med alderen, og kanskje særlig etter tidligere parforhold. Det handler blant annet om å finne ut hvordan du selv er snekret sammen med tanke på partnerskap. Du har behov for stor frihet og bevegelse i det faste forholdet ditt, og du trives best med en partner som har et optimistisk livssyn og hele tiden forsøker å utvide sine rammer for livskvalitet. I ditt faste forhold har det kanskje vært en del utfordringer i 2020. Partneren din kan ha gjennomført større endringer i livet, og det har selvsagt påvirket deg. Spørsmål er dukket opp i den forbindelse, og du grubler over dem nå. Det kan føre til at du de tre første månedene av året vurderer forholdet, og særlig hvordan det skal fortsette framover.

Partneren din har eventuelt fått et nytt utgangspunkt og er allerede på vei videre, og tenker kanskje ikke så mye over de konsekvensene forandringene vil få eller har medført. Partneren din har massevis av ideer og stor lyst til å få dem prøvet. Senere på året faller det ro over forholdet. Særlig september og oktober vil være konstruktive måneder, da kjærligheten kan blomstre opp. I november er du særlig lydhør overfor partnerens ønsker og behov. Likevel vil det i perioder være behov for å justere og snakke om tingene slik at dere kan finne veien videre og utvikle forholdet ytterligere. I den forbindelsen vil dagene fram til 11. august gi anledning til diskusjon der du trenger din partners oppmerksomhet – noe du ikke unnlater å gi uttrykk for. Det samme gjør seg gjeldende i slutten av november.

Er du singel og ønsker et fast eller et uforpliktende forhold, vil det være mange muligheter for deg i årets løp. Det gjelder særlig første halvår. Det blir møter med mennesker der dere kommer svært tett på hverandre, men muligens bare for en tid.

Familie og venner

Livlighet og mye snakking preger ofte familietilværelsen din. Man er flink med ord, og noen ganger kan det bli lagt en psykologisk vinkel på familieforholdene der tendensen til å analysere hverandre er stor – kanskje fordi det er nødvendig. Det kommer og går mange hjemme hos deg, og akkurat på det området er det viktig for deg at en form for orden og husregler blir overholdt. Det kan knipe i perioder, og det stresser deg unødig. Og apropos stress, så vil det være klokt om du har så mye orden i sakene som mulig i slutten av mars og i starten av april. På grunn av den livlige trafikken i familien og i hjemmet, skjer det ofte mye som må diskuteres. Mest fokus vil det være på familielivet i august og september, da det vil skje enda mer enn vanlig. Går du med flyttetanker eller har planer om å pusse opp hjemme, kan det bli aktuelt i begynnelsen eller slutten av året.

Å møtes og ha et sosialt liv med venner var vanskelig i 2020 på grunn av korona-restriksjonene. I år blir det lettere å ha et sosialt liv. Flere av vennene dine, som tydeligvis var svært påvirket av krisen, har fått livsgnisten tilbake. Derfor vil samværet med venner bli høydepunkter, der ideer og inspirasjon igjen preger flokken.

Hverdagsliv

Vi satt litt fast gjennom 2020, igjen på grunn av pandemien. Nå blir det mer action for ditt vedkommende, og flere muligheter. Mange av ideene og planene du hadde for 2020, tar du fram igjen og videreutvikler.

På jobbsiden blir det mulighet for noe nytt. Det gjelder særlig til sommeren. Men muligheten kommer igjen også senere, trolig i 2022. Da kan det skje en utvidelse av arbeidsområdet, eller du blir mer synlig i forbindelse med jobben. I mars kan du være usikker på hvilken vei du skal følge framover. Det kan gjelde arbeid, men også generelt i tilværelsen. På dette tidspunktet kan du ikke ta beslutninger, og det samme kan gjøre seg gjeldende i slutten av august. Går du med planer om for eksempel å legge om kostholdet, er det en fin tid å sette dem ut i livet i januar.

Framtid

Selv om det av og til kan være uklart for deg hvilken retning livet skal ta, vil det i år bli flere muligheter for avklaring og for å utvikle allerede eksisterende planer. Mange som er født tvilling, lever av å undervise, skrive eller kommunisere på mange plattformer. Mengden av oppgaver på det området blir større, og det kan merkes spesielt i mai, juni og juli. Det er også mulighet for at du vil begynne å studere. Kanskje har du ønsket det i lang tid, og nå er det selvsagt at du bruker sjansene som byr seg dette året. Har du noen ufullførte fagområder, kan du fullføre nå. Det eneste problemet blir å velge det du brenner mest for. Ny teknologi og bruken av den vil være et felt du kaster deg over, og som du også vil komme til å mestre. Fred og ro blir det ikke så mye av, og i år vil du trives godt med å ha mange baller i luften, som hver krever ulike ting av deg og gir en fin allsidighet i hverdagen. For alle tvillinger gjelder det i 2021 at livet kan ses fra et helt annet eller nytt perspektiv. Det gir glede og tilfredshet.

Årets høydepunkter

Du er nysgjerrig av natur og liker blant annet å lese og studere. Kanskje vier du dette året til å utvide horisonten din. Du har sjansen til å gjøre det. Det mest opplagte tidspunkt for dette er fra årets begynnelse og til mai, og igjen fra august og ut året. Klarer du studiene, er du klar for å bruke din nye kunnskap i 2022. Reiseaktivitet vil i tillegg til studier trolig fylle mye av tiden i 2021.

De tidspunktene du kan gjøre deg mest gjeldende i året, er januar, mars, juli og september, samt starten av november. Klarer du å planlegge etter de periodene, kan du vente deg suksess og framgang. Ut over det er det ytterligere to perioder som er gunstige for tvillingene, og det er fra 4. mai til 11. juli, samt fra 11. til 29 august, som vil være den aller beste tiden for deg.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

KREPSEN

22. juni–22. juli

Kjærlighet

Partnerskap blir lettere i 2021. Det er som om den tunge skyen som lenge har ligget over forholdet, nå letter. Kanskje dreier det seg om at partneren din har fått det lettere i livet. Nye dører åpner seg for deg og din partner, og de krav og forventninger som dere sammen har skapt de siste par årene, skal nå testes. Holder det i det virkelige livet, og har dere fortsatt de samme ønskene for framtiden?

Krepsens følelsesliv er ikke så lett å forstå, heller ikke for krepsen selv. Men i forholdet til kjæresten din bør det helst være sterke følelser i spill. Du trenger nærhet og intensitet, og har lettere for å «føle» enn å ta inn ord. Partneren din skal helst være din faste klippe, ikke bare i intime stunder, men HELE tiden. Det kan være i handlinger og i de små tingene i hverdagen. Hvis partneren din ikke er klar over hvor mye det betyr for deg, må du gi uttrykk for det, og sammen kan dere finne et «språk» som kan gi den stabiliteten og sikkerheten som du trives med. Generelt har forholdet i årevis vært på din partners premisser, og det kommer det fortsatt til å gjøre i noen år til. Derfor er det viktig at du finner en måte der du også kan skaffe tid og rom for deg selv. Din partner vil bli mer til stede og nærværende i tiden som kommer, hvilket er helt i tråd med dine ønsker for en ektefelle.

Gode og mindre gode perioder forekommer i alle parforhold, og det gjelder dere også. Parforholdet og dets utvikling vil være et tema til diskusjon i slutten av januar og i starten av august. Igjen kan det bli nødvendig å ta forholdet opp til vurdering for å sjekke om dere lever opp til hverandres forventninger. Dessuten kan det være litt uenighet dere imellom i begynnelsen av mai og i slutten av oktober. Vil du gjøre noe bra for forholdet, bør du planlegge noen kjærestedager i løpet av året. Her vil starten av juni og slutten av september være gode tidspunkter. Partneren din vil særlig kreve oppmerksomhet i januar og desember.

Ikke alle krepser lever i faste parforhold. Noen vil nok gjerne ha en fast relasjon, og lever du alene og gjerne vil ha en kjæreste, vil det by seg flere muligheter i løpet av året. Særlig i midten av april, oktober og november vil du være innstilt på å finne en partner, og det er også i disse periodene du har lettest for å åpne opp og vise sterke og dype følelser.

Familie og venner

Krepsens familieliv krever at det skapes eller holdes en god balanse, særlig for at krepsen skal trives. Og det er akkurat det krepser kan bruke mye av sin tid og sitt liv på. Det vil nesten alltid være du som drar mesteparten av lasset i familien for å oppnå den gode stemningen du ønsker. Siden det er du som har de største behovene, vil du alltid reagere på disharmoni i familien. Det gir «fast arbeid» for deg.

Har du ønsker om å flytte eller forandre på bosituasjonen, blir det mange muligheter i 2021, alt etter hvor omfattende det skal være. Kanskje har du bare litt oppussing i tankene, til gjengjeld kan det utvikle seg til en total makeover. Det er særlig i januar og i desember som er tiden for den største omleggingen, og derfor er det opplagt at det er da det rykker i deg. Ytre omstendigheter kan selvfølgelig være årsak til at du bestemmer deg for å flytte, ikke bare fordi du har lyst til at det skal skje noe. Ut over det er det forskjellige tidspunkter på året hvor du kan fornye hjemmet eller flytte. Trangen til å forandre på boforholdene er stor, men om det blir til noe, vil tiden vise.

Vennekretsen har forandret seg. Kanskje er den skrumpet inn fordi noen av dine nærmeste har trukket seg unna forholdet. På mange måter er det en stor lettelse for deg, og gir deg mer plass i ditt eget liv. Kanskje er dette verdt å reflektere over, siden det samme kanskje har skjedd tidligere uten at du ga det noen særlig oppmerksomhet. Har du planer om å holde fest, kan mars være et godt tips!

Hverdagsliv

Selv om krepser trenger stabilitet i livet, må hverdagen være spennende! Hvordan man kan gjøre den interessant hver dag, er en utfordring. Krepsen vil gjerne få mer kunnskaper om de ting som har med hverdagen å gjøre. I 2021 vil det være masse muligheter for å finne utfordringer som gir hverdagen et større perspektiv. I 2021 har du noen mentale utfordringer som skal håndteres, der du i større grad må tenke deg fram til teoretiske løsninger. Om de holder i praksis, må tiden vise. Fra mai til august vil du la deg lede av din intuisjon framfor ditt intellekt, og det kan føre deg mange veier. Derfor vil du kanskje før året er omme, ha flere småjobber ved siden av det daglige. Hverdagens rutinearbeid kan bli lagt om, mer eller mindre frivillig, i slutten av januar.

Framtid

Du liker godt å rydde veien for nye tiltak. Normalt får du nesten alltid andre med på ideene dine, så det er sjelden deg alene som kjører løpet. Kanskje er 2021 året da du selv setter noe i gang, og som du kan sette ditt preg på. Nye tekniske oppfinnelser vil pirre din nysgjerrighet, og du vil ikke la deg avskrekke, så lenge du er interessert. Tekniske hjelpemidler som kan være med på å lette hverdagen, vil, om du er åpen for det, kunne utrette nesten mirakler. Det krever en mental omstilling, men er det interessant nok, så venner du deg fort til det nye.

Årets høydepunkter

Fra årets start og til midten av mai kan du vente å få en del oppmerksomhet. Og i den perioden er det opplagt å utnytte akkurat dette. Det er særlig to tidspunkter – slutten av januar og midten av april – hvor du kan lykkes med å markere deg i det offentlige rom. Dessuten vil dagene midt i oktober og omkring jul være velegnet til å få oppmerksomhet for dine hjertesaker. Men det er også et annet interesseområde som kan få vind i seilene, og det handler om din stadige interesse og nysgjerrighet på spirituelle og psykologiske områder. I mai og i juni kan du gjøre deg særlig gjeldende med din viten og kompetanse, og hvis du trenger å utvide din horisont ytterligere på feltet, kan kurser og retreat-opphold på disse tidspunktene, eventuelt i utlandet, være nærliggende. Din intuisjon skjerpes i sommerperioden.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

LØVEN

23. juli–23. august

Kjærlighet

Alt på våren i 2020 kjente du at forventningene til parforholdet ble mer markant. Fikk dere snakket om det på det tidspunktet? Hvis ikke vil 2021 være året da ekteskapet/forholdet kan tas opp til revisjon. Mange år har kanskje gått uten at forholdet har fått næring, og hvis det er tilfelle, trenger dere begge en oppblomstring eller å gjøre dere noen tanker om hvorfor du/dere er blitt i forholdet.

I forhold hvor det fortsatt er respekt og nysgjerrighet på hverandre, kan det lønne seg å investere tid og krefter på å gjøre forholdet enda tettere. Kjærligheten vil få seg noen smeller i år, men er forholdet godt fundert, kan det bare utvikle seg i positiv retning. I de forholdene der kravene synes å være store eller umulige å imøtekomme, er tiden kommet for å gå i alvorlig dialog om hva forholdet videre skal inneholde. Det kan hende at dere skal helt ut til kanten av stupet for å finne en farbar vei fram, sammen. Det er bare bra at man stiller krav, så er det ikke ting man må gjette seg til. Og det vil også bli tydelig om dere hver for dere er innstilt på å fortsette sammen – eventuelt på nye betingelser.

Generelt er det fine aspekter for kjærligheten hele året. Det er likevel noen tidspunkter, som i slutten av januar, i mai, august og oktober, der det kan forhandles litt mer om hvordan hver av dere ønsker at forholdet skal være. I de periodene vil kravene være større, og kanskje med god grunn. Den beste perioden for kjærlighet er i slutten av mars og starten av juni, sist i september og oktober, og i slutten av november. Er du en singel løve og ønsker å finne en partner, kan det godt dukke opp en seriøs kandidat i løpet av året. I den forbindelse er det klokt å ha formulert noen forventninger. Selvsagt skal dere se hverandre an og finne en felles grunn å stå på før det kan stilles krav. Men det følger med, og hvis du ikke stiller krav, vil en potensiell partner med stor sannsynlighet gjøre det. Derfor er det godt å være føre var, så du kan imøtekomme diverse forventninger. Løsere forbindelser er også en mulighet, og det vil være mange anledninger til spennende møter i april, juni og oktober. Særlig kan et møte i slutten av januar bli interessant på sikt.

Familie og venner

Det er fire tidspunkter i 2021 der familielivet blir ekstra viktig. Det kan skyldes flere ting, men særlig vil den siste halvdelen av januar ha fokus på endringer i hjemmet, slik som flytting, men det kan også dreie seg om selve familiesamholdet.

I begynnelsen av juni kan det være behov for oppussing, eller det må litt dypere samtaler til for at alle i familien får gitt uttrykk for sine meninger og følelser. I oktober kan noen familieprosjekter komme skikkelig i gang. Det kan utgjøre en virkelig forskjell, og midt i november kan også være tiden for å forbedre eller rydde opp i kott og kjellere, skuffer og skap.

Forholdet til venner og bekjente kan gå inn i en ny fase, der du kanskje stiller deg litt mer kritisk enn du har gjort tidligere. Forbindelsen til noen av dine nære relasjoner kan svekkes, men også bli tettere og mer forpliktende. Under alle omstendigheter vil det være ett område du gir større oppmerksomhet. Nye venner og bekjente kan dukke opp, og det kan være flere som vil vinne din gunst. Det sosiale livet kan på noen områder bli utvidet, og på andre innskrenket. Du bør regne med at du vil være en etterspurt person, særlig i sosial sammenheng.

Hverdagen

Hvis du fortsatt er i jobb, kan arbeidsmarkedet endre seg helt plutselig. Her gjelder det å tenke fort og følge de trendene som dukker opp. Mange av de gamle jobbdydene er under revurdering, og det har koronatiden kanskje bidratt til. Arbeidsforhold er blitt annerledes, for eksempel med mer hjemmekontor. For noen har det vært en velsignelse, for andre har det gitt en følelse av ensomhet. Opplæring og kjennskap til ny teknikk kan prege arbeidslivet i året som kommer. Kunstig intelligens og roboter kan for eksempel ta over en del arbeidsoppgaver, og mye vil foregå i den virtuelle verdenen. Arbeid utveksles via nettet, og det kan også prege hverdagen der ny teknikk kan lette noen rutineoppgaver. Noe i hverdagen vil bli mye lettere. Det kan for eksempel gjelde helsen din, der du kanskje i 2020 har hatt en del utfordringer som du nå har lagt bak deg. Kanskje har en eller flere av de skavankene som har preget hverdagen de siste par årene, forsvunnet. Mye føles lettere i 2021, og humøret er så smått ved komme tilbake til det normale. Det kan likevel fortsatt være aktuelt å gjøre noen større hverdagslige forandringer. Det kan være livsstilsendringer som handler om kosthold, om trening og også vise seg på jobbfeltet.

Framtid

Som nevnt er ny teknikk noe som kommer til å prege hverdagen for oss alle, men særlig for løvene, i forbindelse med jobb og i det hele tatt hva du enn driver med. Ut over det vil kjærligheten bli mer nærværende for de løvene som tør gå hundre prosent inn i et nytt forhold. Mer seriøsitet vil prege kjærligheten, og i det faste forholdet kan relasjonen bli mer fasttømret. Kanskje vil bryllup komme på tale hvis det ikke allerede er realisert. Noen par vil gifte seg for annen gang for å bekrefte kjærligheten på nytt.

Nye bekjente med en hel masse ideer kan komme inn i dine sirkler, og du vil glede deg over å diskutere med intellektuelle som kan tenke nytt. Det er framsyn og utsyn her, og det er akkurat hva du trenger i år for å komme ovenpå etter de siste par årenes utfordringer.

Årets høydepunkter

Samarbeid, parforhold og forholdet til for eksempel offentlige myndigheter kommer i fokus i løpet av året. Du påvirkes av en del av dine nære relasjoner det meste av året. Selv om du selv kan markere deg og kanskje også være temmelig likegyldig til hva andre måtte mene og synes, er det likevel én spesiell person som kan få deg til å lytte og kanskje også ta imot kritikk. Men det krever at dere er helt på bølgelengde. Faktisk kan du føle deg svært inspirert av vedkommende, og et samarbeid kan bli en suksess.

I mai og juni er det andre områder som får din oppmerksomhet, og her kan du gjøre deg særlig oppmerksom på deg selv i noen helt spesielle sammenhenger. På et spesialområde har du kunnskap som er ettertraktet. Du har hellet med deg, så ikke nøl med eventuelt å søke økonomisk tilskudd allerede tidlig på våren.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

JOMFRUEN

24. august–23. september

Kjærlighet

Akkurat denne delen av livet vil arte seg forskjellig, alt ettersom hvordan du har valgt å leve ditt kjærlighetsliv. Generelt kan kjærlighetsforhold for jomfruer være litt uklare og svevende i disse årene. Er du i et fast forhold, opplever du de normale opp- og nedturene. I disse årene vil noen jomfruer oppleve at deres faste partner eventuelt trenger litt mer støtte og oppbacking enn vanlig. Det kan det være mange ulike grunner til, men det viktigste for deg er nok å få de stadige, kjærlige tilbakemeldingene som du er vant til.

Kanskje er det en del av de mulige utfordringene du har med partneren din. Hvis det er slik, må du være spesielt tålmodig, for det kan være vanskelig for din utkårede å sette ord på følelsene. Det samme kan faktisk også gjelde for deg selv. Og hvis dere er to som ikke helt vet hva dere vil, bør dere vente med å ta beslutninger til det blir mer klart. Tre ganger i årets første måneder vil parforholdet komme særlig i sentrum, da det skal tas noen beslutninger angående veien videre. Det kan være konstruktivt å gjøre opp status og finne ut hva dere ønsker framover.

Likevel er det stort sett meget gunstige aspekter for kjærligheten i 2021, alt etter hvordan dere takler diverse utfordringer. Din partner vil være meget interessert i å komme i forkant og finne løsninger for forholdet, slik at det blir givende og inspirerende. Kjærligheten må ha næring, og i 2021 kan det være bra å utvikle forholdet slik at det stimulerer begge parter – også på et mentalt plan.

Er du en singel jomfru, men har ønske om å finne kjærligheten, vil det være mange muligheter dette året. Du vil være særlig mottakelig i slutten av mars, og har du et forhold på gang da, bør du ikke ta beslutninger om framtiden før senere. Det er for uklart, og du har ikke ditt vanlige jomfru-overblikk. Forelskelser kan lett tilsløre bildet. Men nyt følelsen av å være helt og fullt oppslukt, og vent med å ta fornuften med på råd. Det vil være tid nok senere til å se klart på de nære relasjonene. Den beste perioden for dating vil være fra midten av august og ut måneden.

Familie og venner

Forholdet til familien og til de enkelte familiemedlemmene kommer til å spille en litt annen rolle enn du er vant til. Det vil være en del samarbeid som må fungere når det gjelder oppgaver som hører hverdag og arbeidsliv til. Slik kan familielivet bli annerledes og komme ut av de vante rammene, der man er sammen på en annen måte. Det kan bli givende for alle, og det kan komme noen helt nye familietradisjoner ut av det. Fra mai til oktober blir samarbeidet mellom familiemedlemmer enda sterkere, og her gjelder det blant annet om å fordele diverse oppgaver på en måte som gjør det helt klart hvem som gjør hva. Familien er de personer du kommer til å se mest til i 2021, og det kan på mange måter gi noen spennende utfordringer. Spirituelle fellesopplevelser kan prege bildet og gi et godt samhold, samtidig som det vokser fram en større toleranse mellom familiemedlemmene. Personer som ikke tidligere har hatt glede av hverandre, kan plutselig finne en felles grunn å stå på, og det gir nye muligheter. Det kan oppstå noen helt usedvanlig situasjoner i løpet av årets første måned. Det viktigste her er å bruke din sunne fornuft og overblikk, og finne rutinen i hverdagen så fort som mulig. Satser du på å holde en familiesammenkomst, vil de optimale tidspunktene være midt i april, i juli, september, oktober, november eller desember.

Forholdet til vennene dine er meget emosjonelt, og selv om det er familien som fyller mest i 2021, er det helt sikkert også plass til å være sosial, alt etter hva pandemien tillater. Noen jomfruer vil kanskje oppleve at det lettere oppstår misforståelser, og bruker tid på å rydde opp. Det kan også være noen av dine bekjente som ikke helt finner ut av livet, og da hjelper du gjerne. De beste tidspunktene for samvær med vennene er juni, oktober og desember. Da er stemningen og kjemien på topp.

Hverdagsliv

Familien vil altså fylle mye av hverdagen, men den vil også bidra til å inspirere deg i ulike sammenhenger. Kanskje finner du ut av hvordan du kan håndtere diverse rutineoppgaver ved hjelp av ny teknikk. Det er ingen tvil om at arbeidsoppgaver kommer til å ta mer tid, men på den gode måten. Du er åpen for nytenkning, og vil for eksempel gjerne lære mer om ny teknologi. Din trivsel kommer i fokus særlig i begynnelsen av året, og igjen etter august og året ut. Kanskje er tiden inne til å finne fram det nyeste innenfor et bestemt helseområde, slik at du kan optimere fysikken din. Viktigst er det at du finner veien til treningssenteret.

Framtid

I 2021 vil det, som i året som er gått, være en del fokus på hvordan du har det – og det er ikke noe nytt. Det har alltid vært viktig for deg å leve så sunt og godt som mulig. 2021 blir ikke noe unntak i så måte. Derfor vil du bruke mye av tiden på å gjøre noe bra for deg selv og kroppen din, slik at du kan være på høyde i ditt ellers travle liv. Opphold på spesielle kursteder kan realiseres, akkurat som det kan bli aktuelt med diverse mer eller mindre behagelige dietter. Utover det vil kjærlighetslivet være spesielt viktig, særlig hvis du innleder nye forhold i løpet av året. Det vil bli noe utenom det vanlige og også ganske berikende for deg, særlig de forholdene hvor du tør gi litt mer av deg selv enn du pleier.

Alle former for samarbeid bør ses nøye etter i sømmene. Pass på å ha dokumentasjon på alle avtaler.

Årets høydepunkter

Du prioriterer helse og velvære, og det kan være en god idé om du finner dietter eller kurer som har bedre virkning enn de du har prøvd til nå. Du kommer til å finne et kosthold som virkelig klarer å matche ditt system i januar, mars, april, september, november og desember.

Din aller beste periode i løpet av året ligger i dagene mellom 12. og 29. august. Det kan jo se ut som veldig få dager, men det er her du har den største gjennomslagskraften. Derfor bør du være selektiv når det gjelder de aktivitetene du virkelig satser på – for du «risikerer» at du har virkelig hell med dem!

Samarbeid og de nære relasjonene er i fokus i vår- og sommerperioden. Da kan du bli meget tiltrukket av personer som har en sterk utstråling og som favner mange fasetter av tilværelsen, og ser livet på en annen måte enn du selv. Særlig i juli kan du møte en partner/kjæreste som passer godt inn i livet ditt.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

VEKTEN

24. september–23. oktober

Kjærlighet

Alt som gjelder parforhold og samarbeid, blir mye lettere i 2021 enn i året som gikk. Dine nære relasjoner, også din partner, faller mer til ro, og du får mer tid til å passe dine egne saker. Du har hatt full oppmerksomhet på parforholdet, og kan langsomt begynne å tenke også på annet. I det faste forholdet bør det likevel hele tiden jobbes for å holde kjærligheten varm, men partneren din får en del annet å gjøre, så dermed blir det mer avslappet. I tiden fra slutten av februar til slutten av mars føler du deg best til pass med deg selv, og dermed har du også mer overskudd til kjærlighetslivet. Det er ganske få tidspunkter i løpet av året der dere får muligheten til å dyrke hverandre mer intenst. Derfor er det smart allerede nå å planlegge noen kjærestedager, så dere får utnyttet den gode energien. Særlig i starten av januar er stemningen god mellom dere, og det samme gjelder i dagene rundt 6. april. Som nevnt vil kjærligheten i det faste forholdet trives langt bedre enn i fjor.

Er det noen kanter i forholdet som bør slipes, vil det vise seg tydelig i februar og juli. Da kan det være lurt å fokusere ekstra mye på hverandre, og dermed prøve å finne ut hvordan dere kommer dere videre. Kanskje skal forholdet vurderes og nye avtaler inngås, eller det kan være at dere finner nye måter å være sammen på som gir mer inspirasjon og kjærlighet. Du er den parten i forholdet som er mest tolerant, og derfor blir det også du som må dra det tyngste lasset når det gjelder å finne en god balanse i forholdet.

Er du en singel vekt, blir det i år mer fokus på å få begynt et forhold. Det vil komme flere muligheter for å finne en god match i år, særlig i tiden fra april til oktober. Hvis du går inn i et nytt forhold, vil du være bevisst på at din frihet ikke skal begrenses. Derfor vil du fokusere på at det skal være «luft» i forholdet, og kanskje vil du heller ikke ha et tradisjonelt forhold ved for eksempel å flytte sammen eller bringe deres respektive familier sammen.

Familie og venner

Det er størst fokus på familien i januar, juni og desember. Større omlegginger er sikkert skjedd de siste årene, og det fortsetter ennå en stund. Det kan også handle om boforholdene dine, du har kanskje satt i gang en større oppussing, så det er mulig at du har måttet finne en midlertidig bolig for en stund. Familien kan generelt være i en prosess der nye familieroller vokser fram og utspiller seg. Alle må venne seg til at noen av de viktigste byggesteinene i familien flyttes på. I februar har du din fulle oppmerksomhet på familie og bolig, og det er da det trengs å avslutte noe, slik at noe nytt kan få plass. Du kan ikke lenger fortsette i samme tralt. Altså må en justering til. I forhold til sist år vil det bli mer stabile familie- og boforhold, og det er du glad for. Du har antakelig ryddet opp i de forholdene som ikke levde opp til dine krav og forventninger.

Vekter trenger venner, og har sjelden lyst til å være alene særlig lenge av gangen. Derfor vil vennekretsen være viktig for deg, og den prøver du å vedlikeholde så godt du kan. Det var kanskje ikke så lett under pandemien i året som gikk, men muligens fant du da ut at det faktisk var noen av dine nærmeste som du egentlig ikke savnet eller trengte å møte. Nye vennskaper kan etableres i år, og det vil særlig skje i forbindelse med fritidsinteresser.

Hverdagsliv

Med til hverdagen hører også fritids­interesser. I år blir det særlig fokus på dette, og det betyr at du kan gå mer seriøst til verks med det du er opptatt av og som gir deg livskvalitet. Du har kanskje noen litt spesielle interesser, gjerne temaer som er litt forut for sin tid. Dine lesevaner vil i den sammenheng kanskje gå over til helt andre sjangre, eller du kan bli bitt av for eksempel astronomi eller romfart. Selvsagt kan det være alle mulige andre temaer, men det skal helst være litt spesielt. Det er ingen tvil om at du i år kan nå noen av de målene du setter deg for å utvide horisonten, uansett i hvilken retning det går.

En annen ting som dukker opp, handler om velvære. Helseinteresse kan komme i forgrunnen, og du vil bruke en del tid på å lete etter den rette nisjen. Kanskje er den litt alternativ, som for eksempel soneterapi og mindfulness som kan virke tiltrekkende på deg. Du har sans for andre former for helsepleie enn de tradisjonelle, og ikke minst mat og kosthold kan oppta deg mer enn vanlig. Det ligger an til at du kan lykkes med det du ønsker på dette området.

Framtid

Mye vil avhenge av hvilke beslutninger du tar angående arbeid, familie- og boforhold. Derfor er januar meget avgjørende for hvordan dette utvikler seg. Forandringer på jobbfronten kan jo føre til forandringer i boforhold, og kanskje velger du rett og slett å flytte til en annen del av landet – eller du velger å gå av med pensjon. Er du utenfor arbeidsmarkedet, vil du være opptatt av familien og hjemmet. Også her er det viktige beslutninger som vil prege tiden framover. Og endelig kan det hende at du er i en alder der familieforøkelse er et tema. I så fall er det store sjanser for at det faktisk skjer i år!

Årets høydepunkter

Det blir spesielt viktig for deg i år å ha en «spesiell». Det kan gjelde en partner eller en venn/venninne. En som du har lyst til å være sammen med hele tiden, som matcher deg og som du er på bølgelengde med. Den utvalgte kan du kanskje møte i midten av februar, juni, september eller i slutten av oktober. Kanskje kommer det en pause i relasjonen i mai og juni, men forbindelsen kan tas opp igjen i juli.

Har du et mål du gjerne vil nå, kanskje i forbindelse med arbeid eller spirituell praksis, vil du ha mest gjennomslagskraft fra 25. februar til 21. mars. I det tidsrommet merker du suksess og trives med dem du omgås. Mellom 14. april og 9. mai samt 16. august til 10. september har du også mulighet til å markere deg positivt. Alt du gjør denne perioden, vil høyst sannsynlig lykkes for deg.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

SKORPIONEN

24. oktober–22. november

Kjærlighet

Akkurat det området som handler om kjærlighet, er et tema som angår deg i stor grad også i år. Det kan det være flere grunner til. Er du singel i øyeblikket, har du kanskje mest lyst på et uforpliktende forhold. Mange vil nok prioritere personlig frihet, så man ikke føler seg begrenset eller hindret i å gjøre ting på egen hånd. Innimellom kan du likevel føle deg fristet til å gå «all in» i et forhold der intensiteten er høy. Normalt har skorpioner behov for trygghet og sikkerhet i sine relasjoner, og spesielt i kjærlighetsforhold. Derfor er det uvanlig om du satser på løsere forbindelser i en periode.

Er du i et fast forhold, vil lengselen etter uavhengighet kanskje dukke opp. Du kan takle det ved å snakke med partneren din om ditt behov for alenetid. Det kan være vanskelig å kombinere behovet for frihet med et fast forhold, som kanskje til og med trenger litt fornyelse og inspirasjon. Derfor er det for eksempel gunstig for deg å reise litt alene og få opplevelser som kan gi deg mer ro i sjelen, dersom du kan forhandle deg fram til det med partneren. Jo mer frihet du føler at du har, desto bedre for forholdet. Noen kan også velge å ta en pause i forholdet, for deretter ta det opp igjen med ny intensitet.

En annen mulighet er at det er ­partneren din som trenger tid for seg selv eller mer avstand i forholdet. Ser du det positive og konstruktive i den modellen, vil det i høy grad berike kjærlighetslivet.

Den beste perioden med partneren din er i første halvdel av januar og i starten av april. I sommerperioden vil forholdet enten konsolideres eller forandre karakter, og det kan bli et spørsmål om det skal fortsette i sin nåværende form. Det samme kan gjøre seg gjeldende i november.

Er du innstilt på å finne en spesiell person i livet ditt i år, er tiden mellom 30. oktober og 13. desember mest gunstig. Bra datingdatoer kan ellers være 9. januar, 6. april og 13. juli.

Familie og venner

Nye forhold kan prege familielivet. Det kan hende at det er kommet noen begrensninger som du må håndtere. Motsatt kan det også være at du har fått mulighet til å utvide boligen din, samt at det er kommet nye familiemedlemmer til. Hvis det siste er tilfellet, må det settes noen rammer. Hvis det er relevant, bør du gjøre det på en måte som fortsatt gir plass til impulsivitet, slik at familielivet ikke blir for kjedelig, snevert eller firkantet. Det er særlig i januar, juli og november at det skjer forandringer enten på bo- eller familiefronten. Det må du venne deg til, og når du har summet deg litt, ser du fordelene ved at ting har skiftet retning så nye ting kan skje.

Behovet for å omgås nye venner melder seg, og det begynte allerede for noen år siden. Det kan gå utover den eksisterende vennekretsen. Du kan oppleve at det er dine bekjente som tar initiativ til å sette vennskapet på pause. Det blir du nok ganske sikkert såret over, men det kan gi deg mulighet til å finne nye venner, kanskje i helt andre miljøer, og som kan inspirere deg. Skal du holde vennefest, er den beste tiden i januar eller juli.

Hverdagsliv

Normalt liker du å være praktisk og få ting gjort. Du ønsker raske resultater av handlinger og beslutninger. Du hadde mer enn nok å holde på med i året som gikk, da du fikk satt i gang mange prosjekter. I år er tiden for å se resultatet av fjorårets arbeid. Du liker best jobber hvor det skjer noe, det skal være action og gjerne en del organisasjonsarbeid. Det er særlig fokus på ditt arbeidsområde i januar. Større endringer kan skje, det kan for eksempel dreie seg om mer selvstendighet i arbeidsoppgavene du påtar deg. Mye tyder på at du vil gjøre ting helt annerledes enn du pleier, og det kan det være ytre grunner til. Alt i alt ligger et spennende arbeidsår foran deg, med muligheter for å nå målene dine raskere enn forventet. Har du gått ut av arbeidslivet, kommer du ikke til å kjede deg. Det er masse å gripe fatt i.

Framtid

Boforhold er et tema som blir aktuelt, og som kommer til å oppta deg en del i 2021. Dertil kommer at også familiemedlemmer, kanskje særlig de eldre, krever mer oppmerksomhet enn tidligere. Det kan også handle om at du selv stifter familie eller på annen måte får en mer framtredende rolle i familieklanen; et slags familieoverhode. I den forbindelsen finner du kanskje ut at det faktisk er de litt gammeldagse verdiene du liker og vil prøve å gjeninnføre, bare i en litt mer moderne versjon. Psykologiske mekanismer vil interessere deg enda mer, og kan gi deg et helt nytt perspektiv på noen områder av livet. Og apropos nye perspektiver, så vil nettopp tanker om hvordan livet skal se ut på sikt, også være et tema som kommer i forgrunnen for deg. Hvordan får du for eksempel jobb- og familieliv til å henge sammen framover, for det er ikke sikkert at de to spiller på lag for øyeblikket. Har du karriereambisjoner, er det smart å ta dem alvorlig og finne din plass i det systemet du gjerne vil være en del av. Du skal ikke være for beskjeden, men gå etter dem du ønsker deg.

Årets høydepunkter

Året blir annerledes enn 2020. Det er særlig to områder i livet som er i fokus i år. Det ene er familie og bolig, og det andre er ditt kreative gen som aktiveres og en eventuell betingelsesløs kjærlighet. I mai og juni vil du med stor sannsynlighet befinne deg på kjærlighetsstien. Er du singel, er det mulighet for at du kan bli stormforelsket eller bli svært berørt av et annet menneskes innflytelse, alt etter hvor du befinner deg i livet. Er du i et fast forhold, kan følelsene blusse opp på ny, bli dypere og få nye dimensjoner.

Din beste periode i året og da du har mest gjennomslagskraft, er fra 30. oktober til 13. desember. I den tiden kan du lett få din vilje igjennom, og det blir opp til deg alene å bestemme på hjemmebane. Bofellesskap kan eventuelt komme på bane.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

SKYTTEN

23. november–21. desember

Kjærlighet

Er du i et fast forhold, er det lurt hvis dere av og til samordner kalendrene deres. Dere har nemlig begge mange jern i ilden, så det kan innimellom knipe med å få tid til kjærligheten. I år er det særlig din bedre halvdel som har mange prosjekter på gang. Normalt har skyttene lett for å bli begeistret, og det gjelder ikke minst i kjærlighetslivet. Tiltrekningen kan være intens og følelsene store. Kunsten er å bevare denne entusiasmen i parforholdet. Det kan selvsagt ikke la seg gjøre hele tiden, men det er viktig av og til å prøve å gjenfinne den intense gleden. Og det kan for eksempel oppleves særlig i april, juli, august, oktober, november og desember. Når det gjelder ditt overskudd til å være en god ektefelle, er det til stede i det meste av året, unntatt i sommerperioden. Særlig i første halvår har du overblikk og overskudd til å ta deg av parforholdet.

Du vil ha mange tanker om hvordan du ønsker at forholdet skal utvikle seg i tiden som kommer, men det kan kanskje bli litt teoretisk. Bedre er det å teste alle dine gode hensikter i praksis, da får du syn for saken med det samme. Tidlig i vår og i sommer kan du være mer sårbar og nærtakende enn du pleier. Derfor bør du gi uttrykk for eventuell usikkerhet om noe i forholdet, i stedet for å gå og gruble over ting. Brenner du inne med det i denne perioden, vil det dukke opp mange misforståelser, og dermed også en dårlig stemning. Altså, spør!

I alle parforhold er det opp- og nedturer. I årets løp kan det naturligvis komme noen uenigheter som skal takles. Det gjelder særlig i starten av året, da bør det jobbes litt for at dere skal komme overens. Er det større utfordringer i forholdet, vil det vise seg spesielt de tre første månedene av året, og det er også da at forholdet kan forandres slik at det lever opp til begge parters forventninger.

Er du singel og har lyst til å finne kjærligheten, kanskje bare for en kort stund, vil det være flere sjanser for at det kan lykkes. Du vil særlig være oppmerksom på andre i midten av februar, april og oktober. Det kan oppstå gode matcher, og din begeistring er stor.

Familie og venner

Familielivet har langsomt forandret seg, hvilket er en naturlig prosess. Men i ditt tilfelle handler det om at planeten Neptun står i tegnet for dine familie- og boforhold. Det har den gjort i en del år, og derfor er det en langsom påvirkning som gjør seg gjeldende. Det er sannsynligvis boforholdene som tar eller har tatt mye tid, med reparasjoner, oppussing og utbedring av for eksempel vannskader. Tvil om du skal flytte eller ikke, har sikkert også vært inne i bildet. I år har du mulighet til å gi familie- og boforholdene ekstra oppmerksomhet, og særlig i tiden mellom mai og august. Prosjekter som du lenge har villet ta fatt på, kan du begynne med nå, men du rekker nok ikke å få dem ferdige i år. Under alle omstendigheter er det klokt å ha en plan for hva du ønsker å gjøre. Forandring i bo- og familieplaner kan skje i årets første måned.

Du har lett for å få og være sammen med venner. Det er sjelden at du har noe direkte utestående med noen, og hvis det skulle skje, kan det være i juli og september. Har du planer om en vennefest, er det fint å gjøre det i juni eller september.

Hverdagsliv

Det er viktig å ha fornuftige rutiner i hverdagen. Det gjelder for eksempel kosthold, trening og det daglige arbeidet generelt. Det bør helst ikke være for mye turbulens. I de siste par årene har det kanskje knepet med å fastholde tryggheten i hverdagen, på grunn av eksterne begivenheter. I år kan det også skje større forandringer i hverdagen. Det er bedre å følge med på forandringene enn å stritte imot, og dette kan skje i januar. Da bør du huske at de endringene som skjer, kan bli meget konstruktive på lengre sikt. Det kan også hjelpe deg videre i en prosess hvor du, kanskje tvunget av ytre omstendigheter, kan bli nødt til å gå på diett eller noe annet av helsemessige årsaker.

Til hverdagen hører også evnen til å styre økonomien. Akkurat på det området kan det være smart å sette et budsjett. Det er ikke noe nytt for deg, og har kanskje vært en utfordring også de siste årene. 2020 var kanskje vanskelig med tanke på økonomien, og du måtte muligens spenne inn livreima. Det er ingen tvil om at mange i disse pandemi­tider må være kreative i økonomiske sammenhenger. 2021 bør gi mer økonomisk stabilitet, men ettervirkningen av covid-19 vil fortsatt kunne merkes også i året som kommer, og dermed også det økonomiske etterslepet. Siden du av natur ikke er en som sløser, har du sikkert en sparekonto, og økonomiske utfordringer vil ikke ta så mye fokus.

Framtid

I de neste par årene vil dine interesser trolig kretse om idealistiske prosjekter. I 2021 blir du tiltrukket av noen teorier som kan handle om veldig spesielle emner. Det kan for eksempel være at politikk og ideologiske organisasjoner opptar deg, der det overordnede temaet er å gjøre noe godt for andre. Du melder deg inn i en gruppe eller parti, eller finner tilhørighet til noen personer med et meget tolerant menneskesyn. Det kan åpne seg nye verdener for deg i den forbindelse. Vent med å ta endelig stilling til ditt personlige engasjement til slutten av året.

Årets høydepunkter

Årets første tre måneder er definitivt årets beste. Her kan du få sagt eller skrevet det du har på hjertet, og det er høyst sannsynlig flere personer involvert i dine kommunikasjonsoppgaver. Samarbeid er derfor sentralt i første kvartal. Får du ikke sagt eller gjort det du har planlagt i begynnelsen av året, får du muligheten igjen fra august og ut året.

Et annet område som trolig berører familien eller hjemmet, kommer i fokus i tiden 14. mai til 29. juli. Det vil være stor gjensynsglede med steder eller personer fra din fortid, og i den sammenheng vil du bruke tid på din slektshistorie.

Skal du ta en beslutning i slutten av mai og er usikker, bør du vente med å ta endelig avgjørelse til det nye året kommer. Mye kan forandre seg, og det beste for deg er å vente til det kjennes riktig.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

STEINBUKKEN

22. desember–20. januar

Kjærlighet

Det er mer ro over deg i år. Og det vil selvsagt smitte over på følelses- og kjærlighetslivet. Partneren din vil fortsatt finne trygghet og stabilitet hos deg, og det gir ro hos ham eller henne. Du har kanskje slakket litt på kravene til deg selv og dermed også frigitt litt energi til å bli en bedre og mer nærværende kjæreste. For deg betyr det utrolig mye at rollefordelingen i forholdet er definert. Det gir deg fred i sjelen, særlig fordi partneren din kanskje ikke alltid er så flink til å fortelle deg hvordan hun eller han ønsker at tingene skal være. Og det kan du selvfølgelig merke, men kan bli i tvil. Ting og følelser skal for deg helst være de samme livet igjennom, men slik er det jo ikke i virkelighetens verden. Spesielt i disse årene vil du oppleve at det skal litt mer spenning og forandring til i det faste forholdet for at du kan opprettholde interessen. Det trenger ikke å være så mye, bare litt variasjon i forholdet kan gjøre underverker.

I det faste forholdet vil det være perioder hvor det kanskje bør bli tatt opp til revisjon. Det er spesielt aktuelt i januar, juli og august. På de tidspunktene er det godt å få snakket igjennom tingene, selv om det også kan være vanskelig for partneren din å få satt ord på det som ikke fungerer. Du har selv heller ikke så lett for det, og du kan lett gi ganske firkantede meldinger. Vær derfor oppmerksom på akkurat det. Partneren din vil vite hva du føler! Og det er ikke akkurat din spisskompetanse å sette ord på det. Men det er en utfordring du må bruke tid på, særlig hvis du vil ha ro i hjemmet.

Vil du ta initiativ til å gjøre noe konstruktivt for forholdet, er det gunstig å gjøre det i juni og i slutten av september. Nest beste tidspunkter er månedsskiftene mars–april og november–desember.

For single steinbukker vil det være opp til flere gode perioder for dating eller for å ta kontakt med en potensiell partner. Det dreier seg spesielt om dagene rundt 5. februar. I det hele tatt kan det bli en veldig spennende tid hva angår nye forhold. Det kan også skje helt utenfor de normale rammene, og her er det særlig viktig at du er oppmerksom på hva som rører seg omkring deg på kjærlighetsområdet.

Familie og venner

Det var stor aktivitet og fokus på familie og bolig i 2020. Det vil ikke ta like stor oppmerksomhet i 2021. Det er kommet en helt annen flyt i familien, og de eventuelle byggeprosjektene som du hadde på programmet i 2020, burde være avsluttet. Tiden er moden for å ha fokus på noen av livets andre områder. Familien generelt vil ha det langt bedre og ikke føle seg under press, noe som kanskje var tilfellet i 2020. I den forbindelse er det sikkert mye som har forandret seg i familien, eller du har endret noe i forholdet til dem. I så fall får du noen konstruktive tilbakemeldinger fra familien. Generasjoner har kanskje vært i konflikt, og her har du muligens oppdaget det konstruktive i å legge om kursen eller holdningen. Det kan godt hende det fortsatt er uenighet i familien. Det vil i så fall vise seg i begynnelsen av juli, og da har du mulighet til endelig å gjøre opp med de fordommene som eventuelt har vært på banen. Har du planer om å holde et familieselskap, er det best i september og desember.

Uansett om du har mange eller få venner, er det viktig for deg at de er tett på når dere er sammen. Og det vil de fleste av dine bekjente være. Det er tidspunkter i løpet av året da du bør stikke en finger i jorda for å finne ut når det er best å invitere til hyggelig samvær. September og desember er opplagte tidspunkter.

Hverdag

Tidsrommet mellom 23. mai og 11. oktober er en periode da du har behov for å reflektere. Ikke vær redd for å avlyse arrangementer. Du har høyst sannsynlig behov for en tenkepause eller å trekke deg litt tilbake, slik at du kan få et annet perspektiv på noen aktuelle saker. Normalt handler du meget fornuftig, noe du vil fortsette med å gjøre, men andre kan kanskje oppfatte det som om du trenerer noe til egen fordel. Det er viktig å huske på at det også er en periode da du kan restituere og komme til krefter, alt etter hvor du befinner deg på livets vei. Normalt trives du godt med å ha flere baller i luften i hverdagen. Det gir en viss allsidighet i rutinearbeidet. Har du behov for endringer i hverdagen og dens trivialiteter, lar det seg gjøre spesielt i starten og ved slutten av 2021. Har du interesse for helsespørsmål, vil du være meget opptatt av noen alternative helsetemaer i mars og august.

Framtid

Det er to områder i din tilværelse som du kan utvide eller lære mer om. På kommunikasjonsområdet er det selvsagt at du gjør noe med saken. Det trenger ikke å være det skrevne eller talte ord, det kan også dreie seg om andre kommunikasjonsformer som bilder, video og film etc. Kanskje er det noe du begynte på eller brukte tid på for cirka 12 år siden. Nå har du sjansen til å finne det fram igjen. Et annet område som også handler om ferdigheter, ligger på et kulturelt område. Her er det en god idé å ta opp én eller flere gamle interesser. Det er nok å ta av.

Årets høydepunkter

Du får et tydelig større handlingsrom i år. Helt fra årets begynnelse vil du kjenne en enorm lettelse, blant annet fordi du nå kan disponere selv og ikke føle deg underlagt andres dagsorden. De ideene du får i år, vil du trolig følge deg hele veien og gjøre lykke. Det er likevel noen måneder hvor du ikke kjører så hardt. Det er en slags research-periode der du forsøker å forbedre eller dyktiggjøre deg selv. Det dreier seg særlig om tiden mellom 23. mai og 11. oktober. Det kan være klokt å holde litt igjen på nye ting, men du har masse energi til å planlegge senere framstøt. Du virker meget progressiv i tenkemåten, men dypest sett følger du en gammel visdom som du ikke kan legge fra deg.

Årets beste dager for suksess er dagene mellom og omkring 12. og 25. mai, 3. juni, 23. august, 5. og 29. september.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

VANNMANNEN

21. januar–18. februar

Kjærlighet

Parforhold, kjæreste eller ikke kjæreste kan ha fylt mye av 2020. Det vil det også gjøre i 2021. Men i år vil det føles annerledes, og du vil bli mer optimistisk. Er du singel og har kommet til at du ønsker å finne en livsledsager, er sjansene gode i 2021. Kanskje møtte du allerede vedkommende i året som gikk, og beslutninger i den forbindelse ble tatt i årets siste dager.

Et nytt år og et nytt kapittel er i gang med å bli skrevet, og på kjærlighetens område vil du være mer aktiv og utadvendt enn tidligere. Har du ennå ikke fått en kjæreste, har du noe å se fram til. Møter med personer som treffer noe sentralt i deg og som kan være vanskelig å sette ord på, er sannsynlig. Noen ganger kan dere føle at dere har kjent hverandre bestandig. Det er nesten for godt til å være sant, men det er tross alt en mulighet etter de astrologiske aspekter å dømme. Du tiltrekkes av kjærester som er raske i tanke og handling, og også i replikken. Den beste tiden for å møte en potensiell kjæreste er i april, mai, september og november. Skulle du likevel møte noen utenfor disse periodene, så gi det en sjanse.

Er du i et fast forhold, vil du være en bedre kjæreste i 2021 enn i året som gikk. Du er nå mer utadvendt og initiativrik, og har større behov for å omgås andre og få fylt sosiale behov. Det i seg selv øker mulighetene for mer selskapelighet sammen med partneren din, og det kan til og med bli riktig så muntert. Det er noe dere begge trenger etter de siste årenes utfordringer. Siden det er du som har hatt mest behov for tilbaketrekning, vil du glede deg over de aktivitetene som partneren din finner på – og vedkommende er også svært så kreativ i så henseende. Skulle det være litt friksjon i forholdet, vil det med stor sannsynlighet komme til uttrykk i slutten av januar. Da kan det lønne seg å gjøre opp status for forholdet, og sammen finne en farbar vei videre. I juli og august er det mulighet for å komme gjennom noen uenigheter, og her kan dere også løse eventuell samlivsproblematikk. Den beste tiden med den utvalgte ligger i slutten av mars, begynnelsen av juni, i slutten av september og november.

Familie og venner

Forviklinger i familien forekommer ofte i disse årene, og det gjelder å rydde opp før det blir altfor komplisert. Det er derfor klokt alltid å være bevisst på å være klar og tydelig når du uttaler deg i familiesammenhenger, for misforståelsene står i kø, og med tiden kan det være vanskelig å holde oversikten dersom det ikke er klare linjer mellom dere. Også på dette området blir det bedre i 2021, men det er fortsatt ting å løse. Kanskje handler det i virkeligheten om å se hvordan noen mønstre blir gjentatt igjen og igjen. Mer eller mindre ukjente familiemedlemmer kan dukke opp og kanskje skape uro – eller tvert imot forståelse og ro. Plutselige begivenheter kan utløse flytting, eller du opplever store forandringer i forbindelse med barndomshjemmet ditt. Har du flytte­planer, kan april være en bra tid.

Nære venner kan bli enda nærere, og det er et spørsmål om det egentlig er en god idé. Men det kan være en stor fordel hvis dere er åndsfeller, har mye til felles og kan se tilværelsen fra samme synsvinkel. Spesielle interesser kan binde deg og vennene dine sammen, noe som kan ha gitt deg en skikkelig dytt i riktig retning når året er omme.

Hverdag

Din hverdag er i stor grad bundet opp til familien og dens velvære. Også på det feltet blir det mye lettere i år. Du vil ikke på samme måte føle deg presset i hverdagen, og du vil oppleve større frihet og bevegelighet. Men du vil likevel fortsatt være avhengig av at de daglige rutinene fungerer som de skal. I begynnelsen av januar er det en fin tid å gjøre opp status over din livskvalitet. Er du tilfreds? Hvis ikke må du jo gjøre noe med det. i 2020 manglet du kanskje energi og overskudd i perioder, nå er det fortid, og du kommer igjen i gang og kan oppfylle egne krav og forventninger. Du er svært engasjert i arbeidet ditt – eller i det du investerer tiden din i. Jobbmessig vil du i 2021 kjenne en større frihet, og presset vil ikke være så stort. Arbeidsoppgaver som fører deg inn i det sosiale, tiltrekker deg, og du er god til å engasjere deg og gå i dybden med de oppgavene du påtar deg.

Framtiden

Som mål i 2021 vil du trolig prioritere bolig og eiendom. En av grunnene kan være at det er her du kjenner uro eller har lyst på forandring. Det kan særlig være at du ønsker deg noe nytt og annet når det gjelder bolig. Og da det er viktig for deg at du har fast grunn under føttene, kommer du til å bruke tid på dette, samtidig som du kanskje også søker en alternativ form for bofellesskap. Det er mange muligheter, og kanskje dukker det opp noe i 2021 som for alvor får deg til å forandre retning. Det kan gjelde bolig, og det kan gjelde jobb. Familiemedlemmer vil overraske deg, hvilket på mange måter kan være gledelig – eller tvert imot. Du vil gjerne lære mer på et bestemt område, og 2021 er perfekt for det. Du får neppe noen bedre mulighet til å følge en interesse eller en ideologi. Det beste av alt er at du møter andre som er på bølgelengde med deg og dine holdninger.

Årets høydepunkter

Lysten til å være sammen med andre er tydelig større i år. Ditt behov for indre ro blir mindre, og du får et større overblikk. Det betyr blant annet at du får mer fortgang i prosjektene dine, og at du sammen med andre kan utvikle nye ideer og konsepter. Har du noen merkesaker du brenner for, vil du bruke en del av din tid på dem. Du vil gjerne utvikle og formidle viten.

Din gjennomslagskraft er størst fra årets begynnelse og til slutten av mai. Og igjen fra 1. august og ut året.

I mellomperioden, altså fra 23. mai til 1. august, vil du bruke tid på å gå dypere i prosjektene du har på tegnebrettet.

Nye familiemedlemmer kan dukke opp i vår- og sommermånedene. Økonomien din følger flere spor. Det kan bety mer inntjening på mer tilfeldige bijobber.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

FISKENE

19. februar–20. mars

Kjærlighet

Året 2020 var på mange måter annerledes. Ikke bare på grunn av pandemien, men også når det gjelder din måte å se verden på. Kjærligheten kan nok ha blomstret og utviklet seg, men på andre vilkår enn vanlig. Du har av ulike årsaker vært nødt til å se meget realistisk på kjærlighetslivet ditt, og kanskje også tatt noen beslutninger mer med hodet enn hjertet. Det kan bli annerledes i 2021. Du kan oppleve en form for splittelse som preger følelses­livet ditt. Romantikk vil ikke oppta deg spesielt mye i løpet av året, bortsett fra i mai, juni og juli. I disse tre måneden vil du være påvirkelig og viklet inn i følelser. Når det er slik, er det viktig at du venter med å ta viktige beslutninger angående kjærlighetslivet til neste år. Innen den tid vil du være mer avklart, og vite hvor og hva du skal satse på følelsesmessig.

Ditt faste parforhold vil være i fokus, særlig de tre første månedene. Her ligger det an til at du må gjøre opp status og finne ut hvordan forholdet kan utvikle seg på sikt. Kanskje føler du at det er et vennskapelig forhold mer enn dyp kjærlighet. Sånn kan det jo svinge i parforholdet. Men for deg vil det vekke tvil og bekymring. Ting dere normalt ikke snakker om, kan komme fram, og det vil bare være en fordel å få dem fram i lyset. Får dere avstemt forventningene ved begynnelsen av året, vil det være gode vilkår for at kjærlighetslivet kan utfolde seg til begges tilfredshet. Den beste tiden med partneren din er i juli, september, oktober og november.

Er du singel og har et ønske om å møte en partner i år, vil det by seg mange muligheter. Du vil være langt mer tolerant overfor mulige partnere som du møter i årets løp, og du vil nok legge vekt på at det er en felles intellektuell og mental forståelse som gjør alt mye lettere. For eksempel vil det være gunstig med dating i januar, april juni, oktober og desember.

Familie og venner

Forholdet til både familie og venner vil være sentralt i de første månedene av året. Er det noen konflikter, er det klokt å få dem brakt ut av verden, og ikke å ta definitive beslutninger. Følg de herskende strømningene. Familien er en meget bevegelig størrelse som endrer stemning og humør mange ganger i løpet av dagen. Derfor kan du ikke konkludere noe ut fra små hendelser. Ditt syn på familien vil endre seg i løpet av 2021, da du med stor sannsynlighet får mulighet til å få et helt annet bilde av hvordan familiedynamikken foregår, og samtidig kunne gjøre noe med det.

Vennene blir lettere å omgås i 2021, og det blir en langt bedre kontakt mellom dere. Det kan blant annet skyldes at dere nå er på bølgelengde – det var dere ikke i 2020.

Hverdagsliv

Selv om du har motstridende følelser i forhold til hvor du skal sette inn energien på ulike områder av livet, vil arbeids- og hverdagsliv fylle en del. Det er nemlig ikke hva som helst du påtar deg av oppgaver. Det skal være en viss stil over det, og det kommer det gjerne til å være når du har jobbet litt med saken. Større arbeidsoppgaver kan dukke opp i januar/februar. Du er i stor tvil om du skal si ja, siden du er inne i en rastløs periode da du ikke har lyst til å binde deg til større prosjekter. Men det kan være at du likevel skal overveie det, for dette kan bli til noe større, som på sikt blir en suksess. Det er ganske få perioder i 2021 da du møter motstand, i motsetning til i 2020, som på mange måter var et hinderløp. På noen områder vil 2021 være et år da planer tar form. Mye vil være på tegnebrettet, og svært lite manifesterer seg konkret. Men du vil få mulighet til å sette mange av dine tanker og ideer ned på papiret, slik at du kan forholde deg mer realistisk til dem. Det meste av året vil gå med til høytflygende tanker, og noen av dem vil trolig ikke holde i den virkelige verden. Men det er det verdt å finne ut av, siden mange av ideene dine er spennende, men nok forbeholdt en mindre gruppe i samfunnet. En annen ting som er aktuelt i disse årene, er dømmekraften din. På grunn av at planeten Neptun befinner seg i ditt stjernetegn fiskene, kan du godt være forblindet av noen andre «verdener» der alt ser ut til å være bedre eller riktigere. Men det er langt fra sikkert. Derfor er det smart å tenke det godt igjennom før du prøver det i praksis. Du har en følelse av at alt er mulig, hvilket det kanskje er, men det kan også være en illusjon eller misforståelse. Spirituelle emner opptar deg, og det er ikke noe nytt, men kanskje på en sterkere, dypere og mer seriøs måte.

Framtid

Året som helhet er preget av optimisme og en større letthet enn 2020. Du får færre vanskelige utfordringer. Du vil til gjengjeld nok holde deg mye for deg selv og dyrke alt som rører seg i ditt indre univers – og det er ikke så lite i 2021. Selv om du foretrekker å være alene, vil en av dine nære venner være til nytte, og sammen kan dere få noen fantastiske samtaler og opplevelser. Ved årets slutt vil du avslutte et kapittel og være klar for helt nye oppgaver, som kan krever hele spekteret av dine talenter.

Årets høydepunkter

Det mangler ikke på drømmer i år! Det er mange av dem, og utfordringen blir å finne ut av hva som er realistisk. Det meste av året kan du være i tvil om hva som er riktig å satse på, og det kan derfor være klokt å vente til neste år med å ta beslutninger som får store konsekvenser. Blir du likevel enig med deg selv, vil det være perioder i løpet av året da du ser klart og er besluttsom.

I tidsrommet mellom 14. mai og 29. juli vil du trives med deg selv, og det er også i denne perioden at din gjennomslagskraft er størst. Du vil føle deg hjemme hvor enn du er, og har du en «tro», kan den få ny grokraft, og du vil bruke mer tid på å dyrke det åndelige og spirituelle i tilværelsen. Dette gjelder spesielt i sommerperioden i år.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer