Stort horoskop:

Slik blir sommeren

Vannmannen bør ikke legge for faste rammer for ferien, mens tyren kan sette pris på alle de ferieaktivitetene som kan nytes hjemme.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VÆREN

21. mars–20. april

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

Sommeren generelt

Det er ikke lett å planlegge en ferie i disse koronatider. Heldigvis kan du være spontan, for du er ikke typen som trenger lange forberedelser. Det gjelder også hvis du på forhånd har utelukket å reise til utlandet. Krevende blir det først hvis dere er flere som skal feriere sammen, for da gjelder det å være ute i god tid.

De første to ukene av juni kan være utfordrende, for da må du ta deg av flere ting samtidig, og du har ditt å ta deg av på privaten. Deretter har du tiden på din side, og du kan også nyte den norske sommeren utenom ferietiden. Best er det hvis været gir anledning til mye utendørsliv.

Kjærlighet og samvær

I forhold til forrige sommer kan du nå få mer tid med venner og familie. De vennene du har sett mindre til, kan du forhåpentlig møte i sommermånedene. Hvis du har ferietradisjoner sammen med venner, er dette en tråd du kanskje kan ta opp nå. Og hvis du ønsker å vie parforholdet ditt ekstra oppmerksomhet i ferien, er tiden fra midten av juni og til slutten av juli en god periode for dette. Hvor dette skjer rent fysisk, er ikke viktig, for målet er først og fremst å ha det gøy og avslappende.

Samværet med barn kan sette avtrykk på din måte å feriere på. Det gjelder å finne opplevelser som store og små er blitt enige om og som er til felles glede. Siden disse aktivitetene sikkert vil foregå i juli, kan det også bli en dyr fornøyelse.

Jobb og ferie

I forhold til fjorårets sommer kan du forvente et roligere arbeidstempo i år. Kanskje er det din egen innstilling som gjør hele forskjellen. I både juni og juli har du antennene rettet mot hjem og familie. Det betyr at du kan prioritere basen din framfor å pleie ambisjonene dine – selv om du også må skjøtte jobben din. August kan by på mer arbeid, men siden du er flink til å planlegge og utnytte tiden din, får du også det frirommet du har behov for. Hvis du tar ferie i august, må den gjerne være aktiv, så den gjør noe godt for både kropp og sjel.

Sommerens fokus

Gå imot strømmen av ferietrender, så vil det åpne seg langt flere opplevelser for deg.

TYREN

21. april–21. mai

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

Sommeren generelt

Både i juni og juli er mye av oppmerksomheten din rettet mot hjemmet. Det er familien, men kanskje også boligen, som opptar deg. En viktig beslutning i juni kan få stor betydning for hvordan ferien din kommer til å bli. Hvis du velger å sette i gang med et større prosjekt hjemme, kan det komme til å bli et «ferieprosjekt». Du bør imidlertid sørge for å få noen avbrekk, for du kan være rastløs og må vite at du har en viss frihet.

Hvis du ønsker å feriere i utlandet, må du takle dette på en spesiell måte. Ikke bruk energien din på å tvinge fram det umulige – bruk i stedet nettverket ditt. Gode venner kan sitte på løsningen som kanskje gjør det mulig å ta ferie utenfor landets grenser. Hvis du reiser sammen med disse vennene, kan du også la deg overraske over de mulighetene du blir presentert for.

Kjærlighet og samvær

Den oppmerksomheten som du har rettet mot familien i den første delen av sommeren, kan gi dere mye tid sammen. Små og korte avstikkere fra hverdagen bidrar til å forlenge følelsen av ferietid. Du må imidlertid sørge for at de hjemlige prosjektene ikke ­«stjeler» av felles tid. Kjærligheten har gode kår i juli.

I parforholdet gjelder det å kunne gi og ta – kanskje litt på skift. Inntil midten av juni er det du som trekker det tyngste lasset. Men fra midten av juli til slutten av juli er det helt omvendt.

For den single tyren er det særlig august som kan bringe med seg interessante kontakter. Det er best hvis du kan bryte med det du pleier å gjøre og ta noen sjanser, for da kan du bli overrasket og belønnet på kjærlighetsfronten.

Jobb og ferie

Jobben din kan legge ekstra press på deg – og det ikke bare i sommermånedene. Derfor har du stort behov for en ferie. Kom deg bort fra den uroen og rastløsheten som kan prege jobben din og kanskje hele din bransje. Det er når du i ferien tar et skritt tilbake, at du ser nye og utradisjonelle måter å løse arbeidet ditt på. Du skal ikke bekymre deg for økonomien, for du har penger å feriere for.

Sommerens fokus

Sett pris på alle de ferieaktivitetene som kan nytes hjemme.

TVILLINGENE

22. mai–21. juni

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

Sommeren generelt

Du kan som så mange andre ha sett fram til en reise- og opplevelsesrik sommer. Men du er også realistisk, og hvis mulighetene ikke er til stede når du legger planer, vil du lett kunne slå deg til ro med noe mindre. Du har lett for å gripe de mulighetene som dukker opp, og hvis du ønsker å berike deg selv, kan det like gjerne skje på en ferietur i Norge som i utlandet. Du behøver ikke lenger kun å være hjemme. Og hjemmeliv har det uansett vært nok av for din del. Det er først i andre halvdel av august at du igjen har plassert deg trygt og godt i din hjemlige base. Det blir mer liv i vennekretsen, og her kan du tydelig merke at mange vil ha mer av deg og meningene dine.

Kjærlighet og samvær

Det kan være en god idé å avklare dine forventninger til ferien sammen med partneren din. Dere må bli enige om hva slags behov dere har for å reise og komme dere ut. Du trives godt så lenge det skjer noe. En felles interesse kan gi dere en lærerik opplevelse, som samtidig kan foregå på et sted med likesinnede.

I juni kan du være litt «flat», og det vil partneren fornemme, og vedkommende vil nesten automatisk ta over og få unna en større del av deres felles oppgaver. Det kan du gi tilbake i rikt monn i løpet av juli, for da vil du kunne øse av ideer, livsglede og handlekraft. I dagene rundt den 11. august blir det tydelig at dere har forskjellige syn på en sak – eller på hverandre. Det kan føre til en følelsesladet utveksling av synspunkter. Den harmoniske stemningen vender imidlertid raskt tilbake, også selv om dere ikke blir enige.

Jobb og ferie

Dette er to ting du fint kan kombinere i år. Du kan bruke ferien din til å øke din kompetanse enten faglig eller på et område som har med fritidsinteresser å gjøre. Sesongarbeid kan være en annen ting som du bruker tid og krefter på. Det kan særlig være aktuelt hvis du ellers er utenfor arbeidsmarkedet. Et studium eller en interesse kan du også bruke krefter på. Du kan legge ned en real innsats, fordi det tross alt kun handler om en kortere periode.

Sommerens fokus

Ta en utfordring, og bli flinkere i noe du synes er vanskelig.

KREPSEN

22. juni–22. juli

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

Sommeren generelt

Det er med en god porsjon reise- og opplevelseslyst at du tar fatt på sommeren. Men hva som er mulig å gjøre – og når – er det ikke så lett å forutse. For deg er imidlertid familien og basen din det som er viktigst. Det er her du søker harmoni. Og denne harmonien kommer ikke av seg selv, ser ut til å være din holdning. Mye er blitt lettere det siste året, og du kan utfolde deg mer fritt sammen med dem som gjør livet morsomt. Dine vennskap kan helt naturlig ha trukket seg litt i bakgrunnen, og det er ikke i sommerferien at det er lettest å ta igjen det som er blitt forsømt.

Om det blir reiser eller ikke, så synes du i hvert fall at sommerens hverdager gjerne byr på noe spesielt. Du kan ha en særlig dragning mot vann, og det kan få deg til å slå deg ned på en hytte over lengre tid.

Kjærlighet og samvær

Mye er blitt lettere i parforholdet ditt, kanskje fordi partneren din har startet et nytt kapittel i livet sitt. På den annen side kan det også teste forholdet deres, siden krav eller forventning om mer frihet blir et tema. Du behøver imidlertid ikke å frykte for selve forholdet, men bare venne deg til en annen rytme i hverdagen. I midten av juli må du sette en grense, kanskje fordi partneren din vil styre for mye. Du vil bli møtt med forståelse, noe som resulterer i at du kommer til orde. I starten av august må planene deres og den felles forståelsen igjen avklares. En mulighet kan være at hver og en av dere oppsøker sine egne opplevelser.

Jobb og ferie

Intuisjonen din er sterk, også når det gjelder ditt arbeid. Her har du mulighet til å slå til med god timing, som særlig kan ha betydning for å forbedre både din og virksomhetens økonomi. Du interesserer deg for helt spesielle ting, som du kan gjøre til en del av ditt virke – og kanskje sågar undervise andre i. Du får mange gode ideer selv om det er ferie, og de dukker opp når du minst venter det. Akkurat som med hjemmearbeid flyter ferie og jobb lett inn i hverandre. Det krever noe ekstra av deg for å kunne administrere dette.

Sommerens fokus

Hvis omgangskretsen din ikke kommer til deg, må du komme til dem.

LØVEN

23. juli–23. august

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

Sommeren generelt

Du setter frihet høyt, og du vet å sno deg hvis det oppstår begrensninger, noe det kan vise seg å gjøre i starten av sommeren. Det gjelder å ikke låse seg fast i gamle vaner, men å gå nye veier. Prøv noe nytt, også når det gjelder ferieform og reisemål. Hvis du er innstilt på det, vil du se muligheter framfor begrensninger. Det kan også være noen inngrodde vaner i hverdagen som det er verdt å ta et oppgjør med. Kutt ned på det som du føler deg bundet av.

Helse og velvære tar mindre plass nå enn det har gjort tidligere, og heldigvis kan det også være et tegn på at du er inne i en god periode. Fra midten av juni til slutten av juli er du fysisk helt på topp.

Kjærlighet og samvær

Parforholdet, og helt sikkert partneren din, kan stille flere krav til deg. Men det er slik at jo mer du gir av deg selv på den fronten, desto mer får du igjen. Du må i perioder ta over når partneren din er opptatt av andre ting – for eksempel jobb. Dere har litt ekstra penger nå, og det kan gjøre godt for ferien sammen.

Den single løven må ta litt ekstra tilfart for å klare å være oppsøkende, og det kan være andre ting enn kjærlighet i ferien som tar større plass. Likevel kan du med fordel holde øye med hvem det er som krysser din vei i august, for da vil du møte mange mennesker.

Jobb og ferie

Det skjer mye på jobbområdet i disse årene, og det kan også gjøre seg gjeldende i løpet av denne sommeren, der særlig samarbeid må stå sin prøve. Hvis du i løpet av det siste året er en av mange som har stiftet bekjentskap med møter via internett, vil det kunne bli flere av dem nå. Du må bruke mer tid på å sette deg inn i både teknikk og elektronikk. Du kan arbeide på tidspunkter som plutselig gir deg frihet til å disponere dager og kanskje uker på en helt annen måte.

Reiser i forbindelse med jobben kan igjen bli aktuelt, og det mest sannsynlige tidspunktet er etter den vanlige ferietiden, altså i slutten av august.

Sommerens fokus

La dine vennskap og kontakter handle mer om kvalitet enn kvantitet.

JOMFRUEN

24. august–23. september

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

Sommeren generelt

Det å være flittig, praktisk og bruke tiden optimalt vil alltid være en del av deg. Men like viktig er det også å kunne gi slipp, noe som sommeren gir deg en opplagt mulighet for. Det er dine nærmeste, de som er innenfor rekkevidde, som kan få deg til å glemme plikter og slå deg mer løs. Sommeren rommer også en naturlig mulighet til å bruke mer tid på deg selv. Sunnhet og velvære er alltid aktuelt for deg, og hvis du er blant dem som har savnet trening, kan dette være et område som du kan ta hensyn til når du skal ta ferie eller generelt ha fri.

Vennene dine får også mer av din oppmerksomhet, og nå som det mest sannsynlig blir færre begrensninger på møter og samvær, blir alt dette så mye lettere. For deg er det langt ifra nok å holde kontakten via sosiale medier.

Kjærlighet og samvær

Det er ikke bare familien som kommer til å fylle sommerperioden. Det gjelder i høy grad også partneren din. Du kan merke et større overskudd, og det har en smittende effekt på deg, og særlig på humøret ditt. Hvis det har ligget en usikkerhet over dette området i livet ditt, er det som om den forsvinner som dugg for solen. Du kommer virkelig til å merke partneren din denne sommeren.

For den single jomfru tar ikke dette temaet mindre plass, og det vil bety at du er mer oppsøkende og helt sikkert får noen gode muligheter for kontakt. Hvis det ikke kommer en partner ut av det, kan et godt vennskap også gi deg en lykkefølelse. Det er godt å ha en å oppleve sommeren sammen med.

Jobb og ferie

I tiden fram til sommeren har arbeid og plikter tatt stor plass, kanskje også litt mer plass enn normalt. Det kan være ting som du har kommet bakpå med i ditt arbeid så vel som i din hverdag, men alt må ikke innhentes nå. Med nye metoder eller ny teknikk kan mye bli lettere. Det gjelder også hvis du ikke kjører i samme høye tempo hele tiden og i stedet sørger for å få mer avveksling.

Sommerens fokus

Balanser hverdagen din, så kan du kombinere arbeid med det du synes er morsomt.

VEKTEN

24. september–23. oktober

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

Sommeren generelt

I starten av sommeren kan du innføre noen større og vesentlige endringer som påvirker livet ditt på flere områder. Kanskje vil et valg du tar på jobben medføre endringer i boligsituasjonen. Viktigst er det imidlertid at du gjør noen endringer som du lenge har ønsket å gjøre. Du har en spesielt god fornemmelse og intuisjon når det gjelder hverdagen din, og du skjønner hvordan du kan berike den. Når det gjelder helse og sunnhet, vil du kanskje gå i en spirituell retning. Føttene dine blir gitt særlig oppmerksomhet, noe som kan få deg til å gå og bevege deg mer. Denne trangen kan virke så sterk at du rett og slett legger opp ferien som en vandretur, eller på en annen måte inkluderer aktivitet i ferieplanene dine.

En nesten permanent trang til forandring eller oppussing av boligen ligger også og lurer denne sommeren, men vurder om det er verdt å gyve løs på dette.

Kjærlighet og samvær

For vekten er parforholdet alltid viktig, men det krever mindre energi og oppmerksomhet fra deg i sommer. Det er først og fremst fordi samværet svinger på en lettere og mer ubesværet måte. Dermed får du overskudd til å være sammen med andre enn partneren din. Det kan virkelig gi mening å se mer til vennekretsen – både egne så vel som felles venner. Dermed kan vennekretsen til dels kompensere for en partner hvis du er singel. Det er først etter sommeren at det føles naturlig og blir lettere å tørke støvet av kjærligheten.

Jobb og ferie

Sommeren er en travel tid, og det kan bety at arbeidet tar så mye plass at ferien må utsettes. Hvis det er tilfellet, må det ligge en sterk motivasjon og arbeidsglede bak den disponeringen. Igjen kan det handle om hvilke viktige beslutninger du tar som har med jobben å gjøre. Du vet hva du vil, og har et visst hell med deg når det gjelder jobbsituasjonen din. Glade og festlige sommerkvelder må og skal du gjøre plass til selv om du ikke tar flere ukers sammenhengende ferie. Fra slutten av juli letter arbeidspresset, og deretter kan du helt naturlig få mer fritid.

Sommerens fokus

Du behøver ikke skarpe grenser mellom arbeid og ferie, så lenge du klarer å nyte og være i nået.

SKORPIONEN

24. oktober–22. november

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

Sommeren generelt

På noen områder kan du ha forberedt deg til ferien. Det er viktig at du er rolig når det gjelder de mest fundamentale delene av livet ditt, slik som hjem, familie og parforhold. Hvis ikke denne roen er der, kan det få deg til å utsette eller endre ferieplanene dine. Du har ikke noe problem med å leve med begrensninger eller et spesielt ansvar for familien, fordi dette i så fall mest sannsynlig ikke er noe som har oppstått akutt. Hvis du har faste sommertradisjoner, kan de være utfordret nå, og du vil finne ut at en fornyelse og et friskt pust ikke behøver å ødelegge noe for deg.

Barn kan få en helt spesiell rolle denne sommeren, også barnebarn, hvis det er aktuelt for deg. Sammen med dem er det ikke viktig hvor og hvordan dere har ferie, det er samværet som gjør hele forskjellen.

Kjærlighet og samvær

Din lengsel etter frihet er stor, og det gir deg lyst til å oppleve ting på egen hånd, noe som kan utfordre et etablert forhold. Men kanskje er det ikke så mye som skal til for å innfri ønsket ditt. En atskillelse kan også være påtvunget av utenforliggende forhold, noe som kan sørge for at dere ikke får ferie samtidig.

Hvis parforholdet ditt er bygget på trygghet, tåler det mye. Du setter ikke noe over styr ved å få partneren din med på en litt vill ferieopp­levelse eller ved å finne på noe som dere aldri har prøvd før.

Jobb og ferie

En gjentakelse av fjorårets sommerferie vil du helst unngå, for da skjedde det for mye, selv for deg. Du fikk til gjengjeld satt i gang ting som du enten kan glede deg over nå, eller som du kan komme videre med. Det vil være mange andre ting enn jobb som opptar deg, så du har de beste forutsetninger for å nyte sommeren til det fulle.

Men hvis det ikke er ro på jobbfronten eller du føler at du er på rett vei, kan dette romstere i bakhodet på deg. Du vil sikkert gjøre en vurdering av hvordan alt fungerer, og det kan til sjuende og sist føre til at du ser deg om etter nye «beitemarker». Selv om det kanskje ikke er naturlig å søke etter ny jobb i ferien, kan det være i denne perioden du finner motivasjon til å gjøre det.

Sommerens fokus

De overveielser du gjør for å få jobb- og familieliv til å spille sammen, kan du også bruke etter sommeren.

SKYTTEN

23. november–21. desember

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

Sommeren generelt

Din utferdstrang og reiselyst er garantert større enn hos gjennomsnittet, og på det området har du virkelig spart opp til noen opplevelser nå. Sommeren er en helt naturlig årstid for deg å reise, men på tross av reiselysten din opplever du det ikke som noen straff å være hjemme. Det gjelder særlig den første delen av sommeren, hvor du kan være travelt opptatt av forbedringer i boligen eller rett og slett å flytte.

Først fra slutten av juli kan det bli mer aktuelt å komme seg ut, men det er ikke de lange utenlandsreisene som trekker. Mange opplevelser ligger rett utenfor døren din eller i ditt nye naboområde. Flere korte turer eller utflukter kan gi deg det kicket som du søker. Det er kanskje helt fint, tatt i betraktning at du må regne med at avtaler og planer kan bli endret på kort varsel av utenforliggende årsaker.

Kjærlighet og samvær

Jo lenger ut på sommeren du kommer, desto mer aktiv blir partneren din. Med så mange jern i ilden kan du innimellom slite med å holde følge. For ikke å misforstå hverandre er det viktig at dere holder hverandre oppdatert. Derfor er god kommunikasjon viktig. Ikke tro at du vet hva partneren din tenker. Du er nødt til å spørre hvis du vil forstå og unngå misforståelser.

Det ligger særlig til rette for gode og kjærlige stunder i dagene omkring den 23. juni og i midten av juli. Og i august er det naturlig å søke selskap med alle andre som står ditt hjerte nær.

Jobb og ferie

Hverdagsrytmen din er ikke så stabil som du ønsker deg, og det kan skyldes en opplevelse som går en stund tilbake i tid. Når det gjelder arbeidssituasjon, kan koronasituasjonen ha snudd opp ned på mye. Det kan ha ført en viss usikkerhet med seg, noe som stadig opptar deg. Det kan også gjelde din økonomi. Og hvis du er blant dem som i stor grad er blitt rammet, kan du føle deg tvunget til å henge ekstra i når det gjelder arbeid. Heldigvis vil du denne sommeren oppleve en bedring i både jobbsikkerhet og økonomi, så du har det du trenger for å kunne ta ferie.

Sommerens fokus

Bevar ditt gode humør, og få det beste ut av situasjoner som endrer seg på kort varsel.

STEINBUKKEN

22. desember–20. januar

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

Sommeren generelt

Sommermånedene er en tid hvor du har behov for å leve litt langsommere, slik at du får tid til ettertanke og til å lade opp. Det er en slags kompensasjon for perioder hvor alt går svært raskt. Det gjelder også utenom ferien din, men det er ikke ensbetydende med at du gjerne vil oppleve noe. Og hvis fjorårets sommer hovedsakelig ble tilbrakt hjemme, vil lysten til å komme seg ut være enda større nå.

Når det gjelder ferie, trives du godt med å holde deg til faste tradisjoner og vaner, men noe ser ut til å være annerledes nå. Det kan være omstendighetene som gjør at du føler deg modigere når det kommer til å prøve noe nytt. Men det er helt sikkert også et oppriktig følt ønske fra din side. Det hjemlige og nære miljøet kan du særlig utforske først på sommeren, mens august kan by på muligheter for å komme litt lenger bort.

Kjærlighet og samvær

Det er gode muligheter for å få snakket med partneren din i ferien, selv om vedkommende kan være litt distrahert i starten av juni. Noen samtaler kan være strengt nødvendige for at dere skal få en felles opplevelse av hva en god ferie er. Derfor er det en god idé at dere planlegger og avklarer hva slags forventninger dere har. Du har som vanlig din litt mer åpne holdning til ferieplaner, og du scorer poeng for det nå. Det kan du også gjøre blant venner, hvis det er dem du ønsker å tilbringe mer tid sammen med eller vil dra på reise med.

Ditt eget hjem står ikke i sentrum i sommer, for du har mer lyst til å komme deg ut og oppleve stemninger og steder som ligger litt unna dine kjente rammer.

Jobb og ferie

Du har helt sikkert behov for å dra kontakten ut og ta ordentlig fri fra jobben. Det er mye som er skjedd, og det har gått kjapt siden starten av året, så nå har du virkelig behov for å skru ned tempoet og lade batteriene. For den selvstendige steinbukken kan det være vanskelig å ta så mye fri, særlig hvis du også er blitt rammet økonomisk på grunn av nedstengningen. I så fall styrer du i stor grad etter rutinene denne sommeren. Prøv likevel å holde litt igjen, slik at du har energi til et større comeback i løpet av høsten.

Sommerens fokus

De gode opplevelsene kan være å finne på de områdene der du drister deg til å bryte med det du pleier.

VANNMANNEN

21. januar–18. februar

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

Sommeren generelt

Du er tilbake i din utadvendte og kontakt­søkende stil. Det står i kontrast til de behovene du har hatt de siste par årene, og det vil i høy grad smitte over på sommerens aktiviteter og det du har lyst til å gjøre. Familiens behov og basen din kan du ikke slippe, og det kan bli avgjørende for planene dine. Plutselige begivenheter her kan endre ferieplanene dine på kort varsel. Hvis du har en ny bolig i kikkerten, kan den plutselig vise seg, og det kan gi en sommer som kommer til å handle mer eller mindre om hjemmet ditt. Men ellers bør du tilfredsstille ditt store sosiale behov ved å se og være sammen med andre. Kanskje kan ferien bli en eneste lang gjenforening.

Din personlige utstråling er helt spesiell fra august, og da vil det være vanskelig for andre ikke å ta imot deg med åpne armer. Det skaper kontakt.

Kjærlighet og samvær

Ditt store sosiale behov gjør også noe for kjærligheten. Særlig starten av juni er en herlig tid med partneren din. Både i juni og juli er du gavmild med din kjærlighet, kanskje også i form av både små gaver, ekstra oppmerksomhet og positive ord. Alt sammen er noe som gagner forholdet ditt. For den single vannmannen kan sommeren bli helt spesiell, for du kan få skapt en kontakt som du ønsker å holde fast ved. Du kan møte en person som du ønsker å bli bedre kjent med, men som også kan framstå litt reservert – i hvert fall til å begynne med. Det kan utfordre din tålmodighet, men det pirrer også din nysgjerrighet.

Jobb og ferie

Egentlig er det ikke jobben din som opptar deg for tiden, og det kan være fordi ting fungerer som de skal. I starten av juni bør du ikke la arbeidet overskygge privatlivet. Det er her du og partneren din virkelig kan nyte hverandre. I tiden fram til august ligger det et godt inntektspotensial som kan være tett knyttet til arbeidet ditt. Det kan være både fordi du er heldig, men også fordi du står på og jobber hardt, mens «de gode tidene» er noe du tjener på. Feriebudsjettet ditt kan også innfri de opplevelsene du brenner etter.

Sommerens fokus

Ikke legg for faste rammer for ferien. Din frihet til å disponere tiden spontant er noe du nyter.

FISKENE

19. februar–20. mars

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

Sommeren generelt

Du er i ditt rette element helt fra våren og fram til starten av august. Dette er en tid hvor du har tro på deg selv, er optimistisk og når dine ønsker og mål lettere enn ellers. Fra august tar du et skritt tilbake og blir mer ettertenksom. Om du tar ferie før eller etter dette tidspunktet, kan ha en avgjørende rolle for hvordan du ønsker at ferien skal være. Sist på sommeren er du trygg sammen med din nære krets av venner og andre som du kjenner godt. Fram til midten av juli er det aktiviteter i ditt velkjente miljø som du ønsker å utforske. Du kan bli overrasket over noen muligheter som du ikke har lagt merke til før. Dette kan også være en tid hvor du slett ikke føler det store behovet for å komme bort hjemmefra.

Kjærlighet og samvær

I det faste parforholdet kan du oppleve at partneren din er mye mer tilgjengelig og sikkert også mer hjemme. Det kan henge sammen med en annen jobb- og ferierytme enn det du har. Fra midten av juli er det en god tid for å komme tettere på hverandre – det gjelder både for parforholdet og for et nytt kjæresteforhold. Din utadvendte natur, som særlig skinner gjennom inntil starten av august, gjør noe spesielt for forholdet ditt. Heretter bør du være mer påpasselig med å trekke deg tilbake sammen med partneren din og ikke alene. Dette vil nok partneren din gjøre deg oppmerksom på hvis du skulle glemme det.

Jobb og ferie

Særlig i årets første måneder har du lagt mye energi i jobben din, kanskje også for mye. Og du kan derfor bruke sommeren til å prøve å utligne dette. Det er uansett fornuftig å være oppmerksom på hvor stor plass du ønsker at det skal ta. Så lenge motivasjonen er der, og det samtidig er morsomt å gå på jobb, kan det også få lov til å ta stor plass uten at du føler at du går på akkord med deg selv. Året startet kanskje med noen elleville jobb- og ferieønsker som nå kan vise seg å ligge et stykke unna virkeligheten.

Sommerens fokus

Ferien gir deg tid til fysisk velvære og pleie, så ikke legg begrensninger på deg selv her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer