Slik blir 2022:

Stort årshoroskop

Lurer du på hvordan 2022 blir? Her får du svaret!

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer
Publisert

Astrologisk sett blir 2022 et forholdsvis stabilt år. Et av de største astrologiske planetskiftene dreier seg om planeten Jupiter. Den går fra vannmannens til fiskenes tegn, der den blir fram til årsskiftet 2023. Blant annet kan det bety at søkelyset rettes mot religiøse og spirituelle temaer, og mye av skjevfordelingen rundt oss blir mer synlig. Det igjen kan føre til at flere ønsker å jobbe med veldedighet og hjelpe dem som har behov for det.

I april er det et astrologisk aspekt som jeg har valgt å kalle «ditt magiske øyeblikk». Det vil komme til uttrykk på forskjellige livsområder for hvert av zodiakens tolv tegn. Dette kan du lese om under avsnittet «Framtid». Her er det noe å hente for deg som tror på «magiske øyeblikk».

Nysgjerrig på ditt daglige horoskop? Her får du oversikt!

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

VÆREN

21. mars–20. april

Årets høydepunkter

Lykken kan være flyktig, men det betyr ikke at du får den i mindre doser. I 2022 har du faktisk mulighet til å få et av dine største ønsker oppfylt. Derfor er det en god idé at du allerede ved årets start har ønsket ditt klart. Hvis ikke blir det vanskelig for universet å oppfylle det! Det kan oppleves litt uvirkelig, men det er magi i luften i dagene før 12. april, og det gjelder å benytte seg av det. For det er rundt denne datoen ønsket ditt kan gå i oppfyllelse.

Er du av den kreative typen, kan du dra fordel av å utfolde deg fra januar til mai, og spesielt i dagene opp mot 4. februar. Senere på året, i november og desember, vil det være en fin tid for meditative økter og personlig utvikling.

Fra mai til oktober har du gode forutsetninger for å starte med nye prosjekter. Vær impulsiv, og lytt til instinktene dine. I siste del av mai og tidlig i september kommer du til å være spesielt mottakelig for alt som er nytt, og lykken står ved din side.

Kjærlighet

Det skal helst være som et spill, dette med kjærlighet. For deg skal kjærligheten være munter og bekymringsløs, være storslått og hjertevarm, og da helst med den eneste ene! Men som vi vet, er det sjelden slik i den virkelige verden. Hver gang du blir forelsket, stuper du i det med alle de store følelsene og himmelhøyt håp i potten. Er det i år du skal trekke vinnerloddet i kjærligheten? Det er et spørsmål som kan stilles til den single væren, men også til deg som lever i et fast forhold. Hvordan er det egentlig med følelsene dine? For den single væren vil det være fint å kunne finne roen i et forhold. Og det er muligheter for at det skal lykkes akkurat i år. Sjansene er få, men de er der. Ser vi på året under ett, vil februar og mars egne seg for partnersøk, og det samme gjelder i begynnelsen av august og i høstferien. I tillegg kan dagene fram til 7. mai og 18. oktober være passende å søke kontakt. Du vil, som alltid når det kommer til kjærlighet, ha høye forventninger. Om det blir ren lykke, vil tiden vise.

Hvis du lever i et stabilt forhold, vil partneren din trenge din støtte og oppmerksomhet i begynnelsen og spesielt i slutten av mars. Partneren din har viktige avgjørelser å ta som kan få konsekvenser i det lange løp. Det er ikke nødvendigvis noe som har med deg og forholdet deres å gjøre, men det kan være utfordringer i andre deler av familien som krever tiltak. Dårlig stemning kan oppstå, og det er derfor ikke nå du skal forvente oppmerksomhet fra partneren din. Fra tidlig på våren og resten av året vil du få all den oppmerksomheten du trenger, og partneren din vil igjen rette sin uforbeholdne tilstedeværelse mot deg. Ønsker du å gjøre noe ekstra for kjæresten din, kan du arrangere noen kjærestedager, for eksempel i høstferien. Det vil gjøre dere godt, og kjemien vil bli sterk igjen, hvis det er aktuelt. Skulle det være tidligere på året, kan du overraske kjæresten din med noen helt spesielle opplevelser, skreddersydd for ham eller henne – dette i slutten av april. Når 2022 går mot slutten, vil det være aktuelt å ta et overblikk for å se om kjærligheten fortsatt lever opp til forventningene dine.

Familie og venner

Hjemmet er definitivt stedet hvor du finner den beste roen, gjerne sammen med familien. Mye av energien din forbrenner du utenfor hjemmet, og derfor trenger du å få tid til å være helt deg selv i hjemlige omgivelser. Det er også her du kommer i kontakt med ­følelsene dine. Du er nært knyttet til fortiden, og du har med deg spesielle minner som andre kanskje synes er av mindre betydning, kanskje til og med komiske. I 2022 vil det være noen omorganiseringer, enten i familien eller i hjemmet, i årets to første måneder. Dette kan være ganske omfattende, men som du vil forstå etter hvert, er dette veien å gå. Du kommer ikke videre med livet ditt uten disse endringene. Når det dreier seg om mulighetene, vil det blant annet innebære mange aktiviteter med familien – spesielt fra 20. mars og en måned framover. Er det flytteplaner i bildet, er det nærliggende å gjøre det i mai. Alt i alt er sjansene store for å få mye ut av tiden i mars/april. Det samme gjelder høstferien. Planlegger du å arrangere en familiegjenforening, vil mars og juni være passende for dette.

Når det kommer til venner og sosiale relasjoner, vil covid-19 ha dominert også ditt liv de siste par årene. Det har ikke vært mye aktivitet, og mange venner har vært pleid på avstand. Noen forhold kan være litt vanskelig å blåse liv i igjen, og i prosessen vil du nok sile ut noen. Det blir de «ekte» vennene som fortsatt blir med på reisen. I den forbindelse kan det bli noen gode, faglige og politiske diskusjoner i vennekretsen, spesielt i mai måned. Ønsker du å samle venner, vil slutten av september og november være gode tider for dette.

Hverdag

Du liker at det er full fart i hverdagen, men samtidig trenger du rutiner du kan stole på er der. Derfor gjør du mye for å holde orden, slik at uforutsette hendelser ikke oppstår. Totalt sett ser det ut til at du får et godt 2022, også med tanke på sunnhet. Noen ganger blir du nysgjerrig på nye trender innen helse, men du opprettholder alltid sunn fornuft når det kommer til stykket. Hvis du har noe du ønsker å endre i hverdagen, vil du kunne gjøre det i februar og mars. Plutselige og impulsive avgjørelser tar du i april, mest av alt bare for å gjøre noe annerledes enn det du vanligvis gjør. Har du ønsker om å skifte spor på jobbfronten, burde du legge det til mars eller i mai.

Framtid

Det ligger til rette for at et nytt kapittel kan begynne for deg i 2022. Du vil være interessert i å starte nye prosjekter og generelt få beriket livet ditt. I den forbindelse vil du føle deg optimistisk og få en følelse av at alt nå er mulig.

Ditt magiske øyeblikk ligger i erkjennelsen. I april vil du få en aha-opplevelse, og er du interessert i spirituelle temaer, vil det oppstå en mulighet for deg til å knytte deg til «andre verdener».

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

TYREN

21. april–21. mai

Årets høydepunkter

I 2022 vil det være i de litt større sammenheng du kan oppnå suksess. Og det er stor sannsynlighet for at du lykkes med ideene dine i ditt eget nettverk. Ikke hold igjen noe når det dreier seg om å skape verdier. Dette gjelder for din egen vinnings skyld, men også for andre mennesker og for et større fellesskap.

Årets høydepunkter dukker opp i april og i starten av mai, og det er da du vil oppnå suksess med det du satser på, det er da du har hellet på din side. Det er også andre tider av året som kan være aktuelle. For eksempel vil midten av august og november være positive tidspunkter for å starte noe nytt. I august får du gjennombrudd med noen praktiske oppgaver som du lenge har hatt i tankene. I november kan du igjen bygge deg opp noen økonomiske buffere, så du er sikret hvis noe uforutsett skjer.

Kjærlighet

I et etablert og fast forhold vil samarbeid bli vektlagt, spesielt i årets første måneder og tidlig på våren. Det oppstår et behov for sterkere teamarbeid, og du vil få spesielt god støtte fra partneren din. Dere skal løse noen praktiske og helt grunnleggende utfordringer, og i den sammenheng er det viktig å ha et felles utgangspunkt, der tanker og ideer ikke er altfor ulike. Kjærligheten kan settes litt på vent i denne perioden. Men tilliten må være sterk for at dere skal få ting til å fungere. Noen tyrer har kanskje ikke samarbeidet med sin kjære i like stor grad før, så på den fronten blir det nytt og kanskje litt utfordrende. Spesielt i februar og mars vil parforholdet bli satt på prøve. Enten kommer dere til enighet, eller så må større innsats og forhandlinger til. Da er det ikke lenger nok å ha de samme målene og holdningene i teorien. Det må også komme til uttrykk i hverdagen gjennom handling. Er det noen kameler som må svelges, vil det mest sannsynlig skje på de ovennevnte tidspunktene.

Kjærligheten blomstrer fra april. Du har lett for å gi etter, og søte drømmer trives godt i denne perioden. Du får utfoldet deg og viser de beste sidene av deg selv – fasetter som vanligvis ikke er synlige. Partneren din vil sette pris på utfoldelsen din og nyte de dype ­følelsene du viser. Ja, du leverer, men på et høyere nivå er du veldig bundet. Noen tyrer vil føle at de er sammen med sitt livs kjærlighet eller noe som minner om det. Dette er følelser som kan vare over en lengre periode, og dermed forgylle forholdet og løfte det til nye høyder. Utover sommeren vil kjærligheten finne tilbake til en mer hverdagslig tone, for så å blusse opp og bli intens igjen til høsten. I årets siste måned kan det oppstå en knute på tråden som lett kan fyre oppunder problemene, uten at de har noen med virkeligheten å gjøre. Se an utviklingen, og ta tiden til hjelp før du tar viktige avgjørelser.

For single tyrer vil det være mange muligheter til å date og møte en partner gjennom året, hvis det er det de er ute etter. Det er i februar og mars at de beste tidspunktene for å stifte nye bekjentskap dukker opp.

Det bør nevnes at planeten Uranus har vært i tyrens tegn siden våren 2018. Dette kan føre til at mange tyrer ikke vil leve i tradisjonelle eller faste forhold. Det kan gi litt turbulens i tyrens ellers rolige og stabile følelsesliv. I 2022 vil det spesielt være personer født mellom 30. april–5. mai som føler mest behov for frihet, og det kan derfor være perioder i løpet av året der man føler for å være mer selvstendig i forholdet. Når det er sagt, vil det også være mange, født innenfor samme tidsrom, som vil finne kjærligheten og vise den for omverdenen med et bryllup.

Familie og venner

Som alltid er tyrens hjem et område som blir prioritert. Det er her du kan gjøre noe helt spesielt ut av for eksempel interiør og investeringer. I disse årene vil oppmerksomheten være mer rettet mot familien enn boligsituasjonen. Familiemedlemmer kan oppleve begrensninger eller hindringer som kan føre til at samholdet blir sterkere, samtidig som det ikke er like mye kontakt familiemedlemmer imellom. Uansett vil du i 2022 være mest opptatt av hjem og familie i januar og februar samt i oktober. Store endringer på boligfronten – inkludert flytting – kan bli aktuelt i mai eller juli.

Familien som helhet vil oppleve suksess og lykke til i midten av august.

I år vil vennene dine være mer til stede, og det er store muligheter for at nye slipper til. Du vil kjenne at du er omgitt av gode venner som virkelig vil det beste for deg. Ikke vær redd for å be om hjelp fra dem som står deg nærest i løpet av året.

Hverdag

Du liker at det er balanse i hverdagen, og ideelt sett bør det ikke oppstå for mange uforutsigbare hendelser. Samtidig liker du at det er variasjon og samspill. Det handler derfor om å finne den rette måten å håndtere hverdagen på. Dette inkluderer også alt som lukter av rutine. Det vil være tider der du trenger å legge ekstra innsats i å få ting til å fungere, og det vil spesielt dukke opp i slutten av mars og august. Ekstra gode jobbperioder vil du oppleve i oktober og desember. Har du planer om å bytte jobb, bli selvstendig næringsdrivende eller gå helt ut av arbeidsmarkedet, kan det bli aktuelt i juni eller i november.

En god balanse er viktig også når det dreier seg om ditt fysiske velvære. Det kan i denne sammenheng være lurt å bruke tid på å skjemme bort deg selv med egenpleie, sunn mat og gode sanseopplevelser, alt som gjør deg sunnere og mer fornøyd.

Framtid

Frihetslysten vil, som i fjor, være stor, og spesielt for alle som er født mellom 31. april–5. mai. I tillegg vil du ha mange ideer og planer under utvikling. Om de er realistiske, vil vise seg våren 2023.

Året 2022 har, som nevnt innledningsvis, et magisk øyeblikk. For deg kan det utspille seg i forbindelse med dine innerste ønsker, eller sammen med noen venner hvor du inngår ett eller flere samarbeid som gir fantastiske muligheter. I den forbindelsen er det viktig at du holder aktivitetene på et helt konkret og oppnåelig nivå.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

TVILLINGENE

22. mai–21. juni

Årets høydepunkter

I 2022 vil oppmerksomheten din i stor grad rettes mot jobb og framtidige arbeidsoppgaver. Størst hell har du i siste halvdel av mars. På det tidspunktet kan flere av oppdragene dine smelte sammen og bli til ett, og du får maksimalt ut av det. Kunsten å lykkes ligger i å beholde bakkekontakten og være så konkret som mulig. Hvis ikke kan du fort miste muligheten til å nå de høye målene du har satt deg. Dagene midt i november kan også gi deg en dytt i riktig retning på dette området. I den siste halvdelen av juli kan du forvente ny giv i et samarbeid med én eller flere av vennene dine, eller med folk i det faglige nettverket ditt. Gode forbindelser oppstår i denne perioden, og de kan komme til nytte senere.

Kjærlighet

For tvillingene er kjærligheten overalt. Du er lett å finne og lett å bli forelsket i. Og du elsker alle kjærestene dine like mye. Og kanskje farer du raskt videre når magien er borte. Men det er bare på overflaten, for i det dypere følelseslaget krever du en partner som du kan stole på. En som du vet stiller opp for deg når det virkelig gjelder. Så når tvillingene virkelig binder seg til et annet menneske, da er det alvor. Men den flyktige forelskelsen vil stadig dukke opp, og noen ganger flyr du med – selv om det bare er for et lite øyeblikk. Du liker med andre ord å flørte og sirkle rundt noen du synes er interessant, men kanskje bare for et lite sekund.

Lever du i et stabilt forhold, vil du oppleve at partneren din i andre halvdel av 2022, i tillegg til å våkne opp av en slags dvale, blir mer til stede. Du vil oppleve ham eller henne som mer proaktiv enn på lenge, og at livsbegjæret er større. Det blir mer action, og dere kan gjøre ting sammen igjen, som tidligere. Alt i alt, vær forberedt på at det kan bli en utfordring å holde følge med partnerens tempo fra mai måned. Sett av plass i kalenderen, for det blir mange turer og opplevelser, og alt står partneren din for. Og det er midt i blinken for deg. Len deg mot partneren din, og la ham eller henne ta ledelsen en stund. Inspirasjonen du får fra kjæresten din, gir deg ny optimisme og tro på en god framtid – sammen.

Det vil, som i alle forhold, være oppturer og nedturer, og du kan forvente at partneren din konfronterer deg og gir deg mer motstand enn vanlig. Det kan være litt irriterende, men på den annen side kan det også bidra til å holde deg i form mentalt. Dere liker begge å diskutere, og det blir mye debatt i andre halvdel av 2022. Hvis det, mot formodning, oppstår uro i forholdet, vil det vise seg i slutten av mars. På det tidspunktet er det klart at du må snakke om eventuelle uenigheter eller motsetninger. Få det løst slik at du kan nyte alle de gode aspektene som forholdet byr på i 2022.

Bor du alene og har mot til å søke etter en livsledsager, vil det være mange muligheter i løpet av året. April, mai, juni, oktober, november og desember vil være opplagte perioder for å lette etter den rette.

Familie og venner

På et tidspunkt i livet vil tvillingen bli opptatt av røtter, sine aner og deres historie. Det kan bli til mange familietrær og iherdige forsøk på å spore opp familiemedlemmer. Det skal være orden i familiesagaen. Det gir også en forståelse av din egen historie. Kanskje dukker det opp familiehistorier som er mer interessante enn ens nålevende familie. Samtidig gir fortiden deg en følelse av trygghet og stabilitet som du ellers savner i livet. Planlegger du å endre noe i hjemmet eller i familie­situasjonen, vil januar, februar og juli være opplagte tider for det. Vil du pakke sakene dine og flytte, vil det være to opplagte tider i 2022, nemlig i april og november.

Du har mange venner, og de er energiske og nysgjerrige – faktisk akkurat som du er. Du får energi av å være sammen med venner som er initiativrike og innovative. Du kan være deg selv, men trenger at vennene dine baner vei, og at du i etterkant kan tilby dine ferdigheter. Der venner er initiativtakere, er det du som leder stafetten, og du er flink til å knytte kontakter på tvers av for eksempel faggrenser. Gode stunder med venner er i april, mai, juli og oktober.

Hverdag

Du har sikkert noen faste rutiner og ritualer i hverdagen. Hvis du ikke får utført dem, er ikke dagen komplett. Derfor er det lurt å ta seg tid til en god start på dagen. Du liker ikke for mange endringer i løpet av dagen når først noe er planlagt. I forbindelse med jobb og karriere kan du fortsatt (som tidligere år) ha en usikkerhet om hva du skal jobbe med. Har du ennå ikke funnet din rette hylle, vil det være hjelp å hente i 2022 (les under framtid). Nye og kanskje store prosjekter kan finne veien til arbeidsbenken din. Det kan være lurt å presentere dem for kolleger før du går i gang med en oppgave som kanskje blir for uoversiktlig. Det er viktig at du finner ut av det før mai måned. Arbeidsinnsatsen din vil øke i 2022, og du vil inngå nye avtaler hvor du vil fokusere på det praktiske og på resultater.

Hverdagen inkluderer også omsorg for helsen din, og på det området er det viktig for deg at du har full kontroll. I den forbindelse vil faste rutiner og faste måltider være viktig for at du skal føle deg vel.

Framtid

Du er, som så mange andre, nysgjerrig på hva framtiden bringer. Til det er det å si at du har mange drømmer og ønsker for hvordan akkurat årene framover skal se ut. Ditt magiske øyeblikk i april måned kan føre til at du faktisk finner ut hva du ønsker, at du plutselig legger merke til den røde tråden i arbeidslivet eller i andre deler av livet. Det kan gi deg en veldig befriende følelse.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

KREPSEN

22. juni–22. juli

Årets høydepunkter

Et spennende år venter med gode muligheter for et gjennombrudd, og du vil bli sett, kanskje også i utlandet. Bruk dine gode psykologiske ferdigheter for å nå målene dine, da kommer du langt. Spesielt i begynnelsen av mars måned er det ekstra gode muligheter for suksess. Husk å være tydelig og spesifikk i signalene du gir til omverdenen. Det kan forhindre store misforståelser, og være det som skiller vinn eller forsvinn.

Suksess på jobbområdet antydes sterkt i flere omganger i 2022. Spesielt vil begynnelsen av august by på spennende muligheter som kan innebære nye og omfattende prosjekter. Du må bare venne deg til at alt skjer i et høyt tempo, og derfor får du ikke særlig lang betenkningstid. Det handler altså om å «smi mens jernet er varmt»!

Kjærlighet

Trygghet er viktig for krepsen, og det gjelder også i kjærlighetslivet. Krepsens partner skal være stabil, og det må ikke bli for mye uro eller dramatikk i kjærlighetslivet – da vekkes usikkerheten. Hvis du lever i et fast forhold, har det vært ekstra oppmerksomhet rundt forholdet de siste årene. Større krav eller forventninger har vært dominerende, men slik har det ikke vært i siste del av 2021 og vil heller ikke være det i 2022. Du vil fortsatt være opptatt av forholdet, men i år og fram til 2024 vil du slappe mer av og ha mer selvtillit. Dette vil også gi deg selv større frihet i forholdet. Det blir god dynamikk mellom dere, og de beste kjærlighetsperiodene vil være i april, juni, oktober og desember. Hvis det er noe i forholdet som må fikses, vil dette bli synlig i begynnelsen av februar og midten av august. Det er spesielt de første månedene av året du kan vurdere om du er fornøyd og om du vil at forholdet skal fortsette. Når du har gjort deg opp en mening, kan du senke skuldrene og ta det med ro. Nyt nærheten og kjærligheten dere to har sammen. Din bedre halvdel vil være veldig opptatt av noen spesielle tanker eller temaer, og du synes ikke du får den oppmerksomheten du trenger. Men hvis du bruker litt tid på å bli kjent med det som opptar kjæresten din, vil du bedre forstå hvorfor han/hun er så fraværende. Det er ikke sikkert at det er noe som du vil engasjere deg i, men det er viktig at du har innsikt i hva kjæresten din driver med.

Er du en singel kreps og ønsker å møte en partner, vil det spesielt være to tidsrom i 2022 der mulighetene er gode. Det er i begynnelsen av mai og i midten av oktober. Men ikke vær overrasket om du møter en potensiell partner helt plutselig. Igjen er det opp til deg å slappe av og la forholdet utvikle. Ikke forhast deg, og legg for all del ikke følelsesmessig press på den andre. Dette er en vanskelig øvelse, men til gjengjeld får du mye mer ut av forholdet – hvis det er levedyktig.

Familie og venner

Krepsen har ofte rollen som sørger for at familien er i balanse og at atmosfæren er god. Det er nærmest et fulltidsengasjement. På det området vil det være en fordel om du kan trekke deg litt tilbake og i stedet ta tak i innredningen hjemme hos deg. Gjør det hyggelig rundt deg igjen! Stemningen i familien vil, akkurat som den pleier, svinge mellom gode og mindre gode perioder. Ha gjerne noen treff i de gode periodene i januar og slutten av oktober. Hvis det er noen planer om store endringer i hjem eller familie, vil dette skje i mars og august. Har du flytte­planer, kan de bli reelle i midten av juni eller begynnelsen av november. De astrologiske aspektene antyder stor mulighet for dette. Men det kan skje andre forandringer enn flytting, noe som kan føre til endring i familielivet eller på hjemmefronten.

Du har noen veldig trofaste venner, noen av dem er helt fra barndommen. Til tross for det kan det skje et venneskifte i løpet av året, eller så kan plutselige hendelser få vennskap til å endre seg – fra en dag til en annen. Venner kan også forsvinne fra kretsen en periode, for så å dukke opp igjen på et helt annet og uventet tidspunkt. Aspektene antyder også at det er muligheter for helt nye bekjentskap.

Hverdag

Livets store spørsmål interesserer deg, og de har sannsynligvis hatt betydning de siste årene. Filosoferingen vil fortsette i første halvdel av 2022. Er du tålmodig og bruker intuisjonen din, vil du få mye innsikt i nye måter å tenke på og kanskje andre livsstiler. I løpet av sommerperioden 2022 kan arbeidet ditt endre karakter, og mange av ideene dine får mulighet til å bli satt ut i livet. Du vil tilnærme deg jobben på en mer dynamisk og energisk måte og har mot til å gå nye veier. Du er ikke redd for å ta ledelsen der andre kan være nølende. Spesielt aktive arbeidsperioder er i mai, august, oktober og desember. Helsen din betyr også mye i hverdagen. Normalt er du sunn og rask, men for tiden er du ekstra opptatt av kroppens tilstand. Kanskje trengte du å styrke fysikken i fjor og må fortsette i første halvdel av 2022? Når du er kommet på det formnivået du ønsker, vil du ikke bruke særlig mye tid på å tenke på helsen din. Skulle det bli aktuelt, velger du behandlinger der du kan se resultater med en gang.

Framtid

Du vil være interessert i åndelige spørsmål framover. Og det er også på dette området du kan forvente at flere dører åpner seg i 2022. Ditt magiske øyeblikk ligger i området som handler om livets store sammenheng og mening. Det vil si at du kan forvente å få svar på de store spørsmålene som gjelder deg personlig, eller føle på det som er større enn oss selv. Dette kan bli stort! I 2022 vil du også være innovativ og nysgjerrig, spesielt innenfor nye arbeidsområder.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

LØVEN

23. juli–23. august

Årets høydepunkter

Du kommer til, som du pleier, å ha mange prosjekter på gang i 2022. Utfallet av enkelte av dem vil være bedre enn andre. For å være på den sikre siden bør du gjøre framstøt på bestemte tidspunkter av året, alt etter hvilke saker det handler om. Dreier det seg for eksempel om personlig anerkjennelse eller å få utdelt stipender eller støtte, vil det beste tidspunktet for å søke være i starten av mars og i siste halvdel av november. Dreier det seg om å satse på områder du tidligere ikke har hatt interesse for, vil det beste tidspunktet være i slutten av mai og starten av august.

Du kommer til å ha stor trang til å gå nye veier og snuse på nye områder. Det kan handle om å oppsøke nye reisemål eller at du får ny innsikt som får deg til å se visse sammenhenger på en helt annen måte. Etter dette staker du ut en helt ny kurs!

Kjærlighet

Gjennom 2021 hadde du ekstra oppmerksomhet rettet mot relasjoner og spesielt på de nære. Parforhold er og har vært vendepunktet for mange løver, og det har krevd mye for å komme gjennom hindringene som allerede har vært. I år 2022 står forhold igjen i sentrum. Du vil oppleve alle ytterpunkter av kjærligheten i 2022, hvor de fleste aspekter av kjærligheten vil bli belyst. Du trenger ekstra energi for å få forholdet til å fungere. Det betyr at der forholdet ikke fungerer optimalt, må du gjøre noe. Så det blir bra med en forventningsavklaring. Klarer du å finne opp­­havet til ubalanser i forholdet, kan du få noe i nærheten av det perfekte samspill. Men det er forutsatt at du er villig til å ta ondet ved roten. Og det er ikke lett for verken deg eller partneren din.

Kjæresten din trenger plass rundt seg og har ikke nødvendigvis det store behovet for følelsesmessig oppmerksomhet hele tiden. Hun eller han liker å gjøre ting på egen hånd, og det kan irritere deg fra tid til annen. Tvert imot trenger du nesten alltid at partneren din beundrer deg og det du gjør. Du ønsker å være i sentrum av partnerens liv. For at dere skal lykkes med å gjøre noe konstruktivt for forholdet, vil det være åpenbart at dere i februar tar utfordringene. Det nytter ikke å hoppe over, for da kommer du virkelig til å få en stor jobb. Når man først har problemer i et forhold, må de løses. Hvis du klarer å løse flokene i februar og august, ligger alt til rette for at dere kan nyte 2022 og hverandre. Vil du gjøre noe spesielt for partneren din, gjør du lurt i å arrangere kjærestedager i april, juni, oktober eller i desember.

For den single løven er det mange muligheter til å finne en livsledsager. Mars, mai, august og november er fine perioder for å søke kontakt med en mulig kjæreste. Det vil spesielt være i tiden fra mai til november at du kan forvente å møte noen som nesten overgår alle dine forventninger.

Familie og venner

Du liker å samle troppene dine, og da spesielt familien. Du har lett for å engasjere deg i for mye og må derfor fra tid til annen finne deg i å bli avvist av enkelte familiemedlemmer. Du må godta at du ikke trenger å blande deg i alt. Den beste perioden i 2022 med familien er i begynnelsen av mai og midten av oktober. På de tidspunktene kan du med fordel arrangere familietreff, da ligger alt til rette for god stemning. Større uenigheter kan oppstå mot slutten av året. Dere vil finne løsninger, men det vil ikke gå knirkefritt. Du må selv sette dagsorden på det tidspunktet, og det vil bli noen orddueller som virkelig kan kreve takhøyde, og som kanskje til og med vil underholde deg. Man tar ikke ting så personlig, noe som er en veldig bra i den situasjonen.

Det er noen av vennene dine som du har et veldig nært forhold til, som du kan komme på kant med i løpet av året. Dagene i slutten av januar og mai, samt i september er tidspunkt hvor du bør holde en lav profil og la vennene dine drive med sitt. De dukker opp igjen når overskuddet igjen melder seg. Ditt forhold til andre i omgangs­kretsen bærer preg av større forventninger enn vanlig, og du kan av og til bli skuffet. Når det er sagt, er det også mulighet for at du kan få en ny kontakt (tidlig i februar) som kan utvikle seg til å bli et livslangt bekjentskap.

Hverdag

Arbeidslivet har endret seg for mange løver, spesielt siden 2008. Og for noen har det ikke vært det samme siden. Om det er bra eller dårlig, vil være ulikt, men mange vil sikkert ønske en endring velkommen – så lenge det skjer på en konstruktiv måte. 2022 vil også by på muligheter for endringer i tilknytning til arbeidslivet. I 2021 var det nok flere som fikk endret den daglige tralten, ikke minst i forbindelse med covid-19. 2022 gir langt mer stabilitet i hverdagen og på jobbområdet. Hvis du vil endre på noe i hverdagen, og virkelig ønsker å sette en sluttstrek et sted, er tidspunktet helt riktig i begynnelsen av februar.

Helsen din så vel som energinivået ditt vil være på topp i april, juni, oktober og desember. Det er i de månedene du får mest mulig ut av innsatsen din, og det er også da du jobber best for å nå målene dine. Du vil kjenne at det meste flyter veldig bra.

Framtid

Du har sikkert allerede erfart at fastlagte planer ikke alltid fungerer som du ønsker. Hver gang du legger en plan, er det noe som faller i fisk. Men det er ikke sikkert at det bare er negativt, for på den måten får du muligheten til å bli litt mer impulsiv og følge noen nye veier i livet. Altfor faste avtaler eller ideer kan låse deg og gjøre livet litt kjedelig. Planeten Uranus, som blant annet står for overraskelser, opererer i ditt område for framtid og gjør det derfor ganske uforutsigbart. Nyt den muligheten det gir – det vil bety at mange alternativer er åpne for deg.

Ønsker du et «gjennombrudd», for eksempel å bli kjent eller lagt merke til for noen av evnene og talentene dine, vil du kunne oppleve ditt magiske øyeblikk i april. Du kan komme til å «skinne» mer enn du kanskje hadde forventet.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

JOMFRUEN

24. august–23. september

Årets høydepunkter

I det nye året er det spesielt sammen med andre at du får mulighet til å skinne eller nå nye høyder. Samarbeid og parforholdet har virkelig gode kår for å utvikle seg i den retningen du ønsker. Sammen med en partner når du en milepæl i siste halvdel av mars og i midten av november. Sammen utgjør dere en forskjell. Sansen for veldedig arbeid kan få en oppblomstring, og det vil være behov for akkurat din innsats. Tenker du på å endre imaget ditt og kanskje gjøre noe med utseendet ditt, vil siste del av juli være et godt tidspunkt. Det kan handle om at du ønsker å endre stil eller å gå nye veier. Gjør dette i løpet av sommeren, for her er det kraftfull energi til å finne på noe nytt.

Kjærlighet

Allerede i 2021 kunne du merke at det var større oppmerksomhet rundt parforholdet enn normalt. Men det er i 2022 at nære relasjoner for alvor er under lupen. Er du i et fast forhold, er det mest sannsynlig at det er partneren din som tar mest plass. I perioder kan din kjære framstå som virkelighetsfjern, og du må anstrenge deg for å bli sett, eller dere er uenige i hvordan parforholdet skal utvikle seg. Kanskje synes du at din bedre halvdel lukker øynene for noen utfordringer dere har. Og du tar på deg oppgaven å påpeke skjevheter og kommer med forslag til løsninger. En tredje mulighet i forbindelse med forholdet kan handle om at han eller hun er mer romantisk og følsom enn vanlig. Det spinnes stor drømmer som du er en del av, men som viser seg ikke å ha rot i virkeligheten. På bakgrunn av disse mulige utfordringene vil første halvdel av 2022 handle om trygghet. Fra mai vil partneren din bli mer romantisk aktiv og tar initiativ, noe som får deg i godt humør. Dette vil trygge parforholdet. Selv er du ikke i tvil hvor du står følelsesmessig, bortsett fra små blaff i mars og august 2022. Du tviler på om dere har de samme følelsene for hverandre og kjenner et stikk av usikkerhet rundt dine egne følelser. I forhold der romantikken blomstrer og preges av samhørighet og kjærlighet, vil noen av dine drømmer innfris i april. For jomfruer som er i et ferskt og kanskje utrygt forhold, vil muligens noe avsløres, noe du ikke lenger kan leve med. Dette gjelder i første halvår av 2022. For den single jomfruen, som drømmer om en livsledsager, er det mange muligheter i 2022. I januar og februar er du i ditt ess når det kommer til dating, og i april, juli, september og november kan du være heldig å møte en person som både er stabil og seriøs.

Familie og venner

I 2022, akkurat som i 2021, vil det dreie seg mye om hjemmet ditt. Enten skal du male, utvide eller rett og slett bytte bolig. Du er nok den i familien som har størst behov for at det skal skje noe nytt på boligfronten, og det kan spenne vidt. Ifølge stjernene er 2022 utpekt til å gjøre hjemmet ditt til et enda bedre sted å slappe av i. Her skal du senke skuldrene, være kreativ og ta den plassen du trenger. Det er ikke noe du pleier å gjøre, men i første halvår av 2022 vil du få noen ideer som er litt utenom det vanlige. Det kan også hende at noen i familien får et nytt syn på tilværelsen, og spirituelle hendelse fører til et vendepunkt. Vurderer du å flytte? Vent med å ta beslutningen til andre halvår av 2022.

Du har et veldig nært forhold til vennene dine, og mange av dem betrakter du som familie. Føler du at noen svikter deg, tar du det tungt, og det virker som du overreagerer når det skjer noe i vennekretsen. Flere av dine venner og bekjente har bruk for dine gode analytiske evner i forbindelse med utfordringer på ulike livsområder. I løpet av årets første måneder bli du bedt om råd på helt vanlige problemstillinger, men de som spør, er i ubalanse. Du gir mer enn gjerne råd og tar fatt i andres utfordringer og hjelper til med å løse dem.

Hverdag

Det er noen områder i hverdagen du kan foreta noen justeringer. Det kan dreie seg om endringer som er bra for helsen din. Du er ikke god til å bremse, selv om du burde – derfor er det ekstra viktig for deg at du har et sted der du kan slappe helt av. Og det er hjemme sammen med dem du er glad i. Normalt trives du best i en organisert hverdag, men på noen punkter trenger du å være spontan og gjøre ting annerledes enn andre. Kanskje har du en annerledes jobb eller du bruker mye tid på litt nerdete områder i jobben din. Ta deg tid til å koble helt av – ikke bare i helgene.

Framtid

Hva venter deg der ute? Jomfrufødte vil alltid vite hva som venter til tross for en sterk rasjonell holdning til livets eksistens. Står du ved et veiskille, da må du velge én av to veier, og det kan være et stort dilemma for deg. Uansett hvilken du velger, vil den føre til målet ditt! Skal du ta et stort valg, vil det være best å gjør det i årets to første måneder. En beslutning skal også tas i begynnelsen av mars. Uforutsette hendelser får deg inn på et nytt spor, og i april, juli og august kan du sikte deg inn mot det endelige målet, alt ettersom hvilken retning du har valgt.

Ditt magiske øyeblikk vil utspille seg i parforholdet eller sammen med en person som betyr mye for deg. I et kort øyeblikk kan du i dagene opp mot 12. april glemme alle forholdsregler og slippe deg løs. Det blir en følelses­eksplosjon du sent vil glemme.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

VEKTEN

24. september–23. oktober

Årets høydepunkter

Det vil spesielt være to områder i livet ditt hvor du kan lykkes eller ha mulighet for å utvide horisonten din. Allerede i fjor kunne du merke at hverdagen bedret seg flere hakk. Kanskje har du skiftet ut noen av de faste rammene i livet ditt. Det kan gjelde rutiner på jobb eller hjemme, eller at du har valgt en sunnere livsstil. Spesielt i slutten av april og i starten av mai vil du ha muligheten til å lykkes med tiltak innenfor disse områdene. Uansett vil du lykkes markant med de små tingene i livet, og de igjen vil sammen gi deg større kraft i det store bildet.

Når det gjelder ditt sosiale liv, også kjærligheten, vil du spesielt merke at du har mer hell enn du normalt har. Nye og spennende personer dukker opp, og har du et ønske om en ny og nær relasjon, vil det være perfekt å gjøre noe med det i august og november.

Kjærlighet

For vekten er kjærligheten spesielt viktig. Uten den kan det være vanskelig å finne balansen i livet. Kjærlighet er et must, og som oftest er det forholdet som går foran alt annet. I 2022 kan du glede deg til å nyte forholdet og alt det fine det innebærer – for her er det stabilitet. Men to ganger i løpet av året vil du søke deg nærmere partneren din for å finne ut om kjærlighetsflammen fortsatt brenner. Det kan bli aktuelt i midten av februar og i begynnelsen av mars. Det vil oppstå hendelser som gir deg behov for en seriøs prat om hvorvidt forholdet bør fortsette i samme spor. I et fast forhold må du være tålmodig med partneren din, som har utfordringer i både mars og april. Store omorganiseringer er på gang, og du kan ikke forvente partnerens fulle oppmerksomhet. Hvis du klarer å støtte partneren din, blir det tatt godt imot, og det vil styrke forholdet i det lange løp. Spesielt i november og desember bør du ikke ha for høye forventninger til partneren din eller til forholdet generelt. Du vil kjenne en fornyet energi i forholdet i mai, noe som bringer liv til et kanskje stillestående forhold. Nye tanker rundt forholdet kan spille inn, og nye initiativ tas imot med entusiasme. Den beste tiden med partneren din finner sted i august og oktober.

For den single vekten som ønsker et nært forhold i 2022, er det gode nyheter. Fra mai vil det bli lettere å komme i kontakt med en du ser på som mulig partner. I tillegg vil det være dager i slutten av mars og mai, midten av juli og oktober, samt i desember som kan styrke nye bekjentskaper. Tiden er inne for godt humør, god energi, og dere vil ha hverandre. Om det holder i det lange løp, vil vise seg. I det hele tatt vil perioden fra mai til oktober være optimal hvis du leter etter en kjæreste, og det vil være spesielt dynamiske, energiske og visjonære mennesker som vil krysse veien din.

Familie og venner

Spesielt i begynnelsen av 2022 vil oppmerksomheten din være rettet mot familie og/eller hjemmet ditt. Utover i januar måned vil familien din samles mer enn vanlig. I desember 2021 var det mulighet for noen store endringer, enten i familien eller i hjemmet. Dette ble ikke ferdigstilt, men får en ny sjanse tidlig i mars. Nye familiemedlemmer kan legges til, og dersom det er sår som må leges, vil dette også være mulig de første dagene i mars. Da vil du endelig være klar til å ta en avgjørelse. I slutten av august kan det dukke opp noen hindringer som kan ha sammenheng med avgjørelsen du tok i mars. Men dette vil la seg løse.

De beste periodene med familien, eller tidspunktene du for eksempel burde pusse opp hjemme, er i slutten av mai, midten av juli og oktober og i begynnelsen av desember.

Mange av vennene dine kan være innflytelsesrike mennesker. Det er ikke noe du vanligvis utnytter på noen måte, men av og til føler du deg fristet til å be vennene dine om en tjeneste. Dette kan du gjøre i slutten av oktober, hvis det er relevant. Om hjelpen kan komme deg til gode, er tvilsomt, men det er verdt et forsøk. I løpet av våren er muligheten for å møte nye og spennende mennesker store, og du vil nyte den friske pusten de bringer til torgs. Du trenger det, og er glad for at vennekretsen utvides betraktelig.

Hverdag

Som nevnt ovenfor vil du bruke deler av tiden din på familiesituasjoner, spesielt i årets første måneder. Det er ikke noe nytt at det stilles krav og at familien har forventninger til deg, men du ønsker å gjøre det så godt som mulig for alle. Derfor bruker du også mye energi på å tilfredsstille alle parter. Også i år vil ukonvensjonelle tiltak knyttet til helse oppta deg mye, og du er nysgjerrig på hvilke metoder som kan hjelpe deg med ubalanser i kroppen. Det beste er avslapning! Prøv å gjøre det til en vane at du minst en gang om dagen tar deg tid til å slappe av, trene yoga, mindfulness eller lignende. Du vil bli overrasket over hvor viktig det er i din nåværende situasjon. Du er fysisk følsom for ytre påvirkninger. I andre halvdel av 2022 vil du få mer energi og dermed også få mange baller i lufta i hverdagen. Ønsket om å bli mer produktiv øker markant.

Framtid

Et av dine framtidsscenarioer handler mye om familien, både enkeltindivider og familien i sin helhet. Hvordan vil den se ut i framtiden? Dette vil oppta deg mye. På jobben vil det være perioder hvor du ikke har så mye energi, men det må du akseptere. Aksepter at energi­nivået ditt vil svinge mye i løpet av året og spesielt i første halvår. Det blir spesielt viktig for deg å få kropp og sinn samkjørt – at det blir en balanse slik at du føler deg «hel».

I forbindelse med ditt magiske øyeblikk i april måned vil det utfolde seg i ­hverdagen og i forbindelse med helsen din. En aha-opplevelse kan gi deg svar på noen spirituelle spørsmål, kanskje finner du mirakelkuren som gjør deg frisk! Du skal ikke undervurdere erfaringene du får, for det er mye visdom å hente – også i hverdagen. I april kan du oppleve at «brikkene» i ditt livspuslespill faller på plass – kanskje nesten helt av seg selv.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

SKORPIONEN

24. oktober–22. november

Årets høydepunkter

Det vil spesielt være tre perioder i 2022 som du må notere deg. Allerede i begynnelsen av året, i starten av februar, har du hell i kjærlighet, hvis det er aktuelt for deg. Kanskje er det starten på noe som kan bli noe fint – det vil vise seg senere på våren. Har du allerede funnet kjærligheten, kan den samme perioden vise seg å bli ekstra kreativ, og du kan utfolde deg på nye områder. Følg godt med, for mye kan skje veldig fort, og du får ikke lang betenkningstid, noe som kan være en utfordring for deg. Men du har gode kort på hånden, og spiller du riktig, vil du neppe feile.

Hvis du har satt i gang nye prosjekter i løpet av sommeren 2022, er det perfekt å presentere dem på sensommeren eller tidlig høst. Du har de beste forutsetningene for å finne grobunn for ideene dine. Bruk vilje­styrken og pågangsmotet ditt til å få planene dine godkjent. Et godt råd er å handle raskt og gjerne impulsivt.

Kjærlighet

Den tar mye plass – kjærligheten! Og spesielt for skorpioner i disse årene hvor blant annet planeten Uranus kan være delaktig i store endringer i kjærlighetsbildet. Det kan skje fra den ene dagen til den andre. Er du i et fast forhold, er det kanskje din kjære som merker Uranus’ innflytelse mest. Har din bedre halvdel behov for mer frihet, er det verdt å ta alvorlig. Dere burde ta en prat om hvordan og hva som kan gjøres med det. Det behøver ikke å bety at partneren din vil bryte ut av forholdet, men trangen til litt luft under vingene kan være nødvendig i en periode. Hvis det derimot er du som merker frihetstrangen, kan det være en utfordring å være i et sammenvevd parforhold. Normalt er du den i forholdet som har størst behov for en tett relasjon, og du krever som regel ubetinget troskap. Har du ikke tillit til din utkårede, og er det slått sprekker i intimiteten, har du vanskelig for å gjenopprette troen på forholdet. Hvis behovet for mer avstand oppstår, vil det med stor sannsynlighet skje i februar og mars. I et større perspektiv er det få tidspunkter på året der dere kan nyte hverandres selskap uten forstyrrelser. Likevel kan forholdet vokse og utvikle seg konstruktivt i 2022. Noen dager peker seg ut som ideelle til å arrangere noe spesielt som kan styrke og fornye forholdet. Det vil spesielt dreie seg om dagene tidligst i august og i høstferien.

For single skorpioner vil det være mange muligheter for gode opplevelser, spesielt når det handler om løsere relasjoner og på datingfronten i 2022. Spesielt er mai den beste måneden for dypere følelser, kjærlighet, intimitet og nærhet. Du selv trives best i kjærlighetslivet fra midten av april til juni. Da er det duket for helt spesielle opplevelser, og du vil få noen kjærlighetsopplevelser du sent vil glemme.

Familie og venner

Også i 2022 er oppmerksomheten din rettet mot familie og/eller hjemmet ditt. Det hadde du også i 2021, men i 2022 blir det litt annerledes. Du vil for eksempel ikke ha samme muligheter for endring av bosituasjon. I tiden framover vil du oppleve at det stilles spesielle forventninger til deg. Du har en tendens til å sette høye krav til deg selv, og det kan være en idé å skru ned ambisjonene. Så kan du sikte deg inn mot noen realistiske mål. Start med å rydde opp i hjemmet ditt eller ordne opp i en familiesituasjon. Det siste kan du oppleve som noe vanskelig. Uansett hvor mye du prøver, kommer du til kort, og det hele ender opp med status quo. Et familiemedlem kan stikke kjepper i hjulene og hindre, slik du opplever det, en positiv utvikling i familien. I starten av april blir du nødt til å akseptere forholdene. Deretter blir alt lettere, og du kan for eksempel få et godt forhold til en av de eldre i familien. Sammen kan dere sette i gang noe bra, selv om det kanskje ikke blir på dine premisser. Senere vil du forstå at det var smart med nye rutiner, som du en stund opplevde som hindringer. Det blir ikke mye tid eller overskudd til å være sammen med vennene dine i 2022. Det kan blant annet skyldes at mye av tiden din brukes på familien og hjemmet ditt. Først mot slutten av året får du igjen tid til vennene dine. Den beste tiden med vennekretsen er i slutten av oktober.

Hverdag

Du setter i gang mange nye prosjekter i 2022. Dette er et godt år for å være innovativ, og du har ekstra mye energi. Noen av dine nærmeste vil kanskje synes at det er for mye av det gode. Men du klarer ikke å bremse, for det er nå ditt indre tog kjører, og det gjelder å holde seg fast. Kanskje setter du kurs mot nye arbeidsmål, og du klarer å slippe det som holder deg fastlåst på hjemmefronten. Endelig får du gjort noen av dine drømmer til virkelighet. Hverdagen vil føles som en fest, der det hele tiden dukker opp nye muligheter og du fritt kan velge på nesten alle hyller. Enten det dreier seg om nye mål i privatlivet eller på jobben, vil det være spesielt gode muligheter i mai og oktober.

Framtid

Som beskrevet under «Hverdag» vil nye oppgaver se dagens lys. Du vil være prosjektleder og har mye ekstra energi. Du kan nå langt med planene og ideene dine, spesielt hvis du gjennomfører dem uten å stoppe underveis. I den sammenheng er det viktig at du er strukturert og samtidig greier å ta pauser innimellom for å få et nødvendig overblikk før du fortsetter. Faren er at alt kan gå litt for fort!

Ditt magiske øyeblikk i mai ligger i kjærligheten, og det kan godt være bare et øyeblikks lykkefølelse. Men i stjernene antydes det at hvis du er oppmerksom, dukker ditt livs kjærlighet opp.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

SKYTTEN

23. november–21. desember

Årets høydepunkter

Dine høydepunkter har samlet seg i det første halvåret av 2022 – i månedene mars, april og mai. Og det er i dette tidsrommet du bør sette inn alt du har for å nå målene dine. I mars får du vite at du kan oppnå høyere status eller kanskje klatre et par hakk på lønnsstigen. I midten av april kommer det et helt magisk øyeblikk. I slutten av april vil det annonseres en lykkelig begivenhet i familien. Energien din er spesielt høy i slutten av mai, og hvis du bruker den og tiden konstruktivt, vil du oppnå mye i de prosjektene du har på gang. Lykken fotfølger deg! Husk det, og gled deg over de supergode resultatene du oppnår. Nyt lykken når den viser seg, også når den bare varer et lite sekund.

Kjærlighet

Er det er ett område du er spesielt opptatt av, så er det hvordan du utvikler deg på kjærlighetsfronten. Romantikk vil alltid ha førsteprioritet i livet ditt, og du må få utløp for de sterke følelsene dine. Når du skal vise kjærligheten i praksis, ja, da kan det bli mer komplisert. Du tiltrekkes av mennesker som er lys til sinns, som du er, som er fleksible og lett kan følge tempoet ditt. Partneren din må har reiselyst – akkurat som deg. Du elsker å oppleve verden og utvide horisonten din. Hvis du er i et fast kjærlighetsforhold, vil det være en jevn fordeling mellom de gode og mindre gode øyeblikkene i 2022. Derfor er april, mai, juni og juli samt november de beste periodene med din kjære. I september og oktober vil du oppleve mer motspill enn samspill fra partneren din, men dette kan føre til noen interessante diskusjoner. Om dere kommer til enighet, er usikkert, men dere får i hvert fall tatt et dypdykk i forholdet deres. Hvis du har behov for å forklare følelsene dine, passer det best for deg i første halvår. Men sannsynligvis er du ikke sikker på hva du egentlig føler før i midten av mai måned og utover. Vent med å diskutere forholdet og dets kvaliteter til våren og sommeren, selv om du i mars blir konfrontert av partneren din.

Du vil bli en mye gladere og mer optimistisk kjæreste i perioden mai–­november, og derfor bør du ikke la deg rive med av litt disharmoni i forholdet de første månedene av året.

For den single skytten som ønsker å finne en partner, er det gode nyheter. Mulighetene i år er langt større enn i fjor. Og dette skyldes i stor grad at du er mer motivert og får ny energi til å søke kjærlighet. Spesielt i begynnelsen av februar og i dagene rundt 29. mai, samt i midten av august og november kan du være heldig og møte en mulig partner. Gi deg selv god tid, selv om du føler at du har møtt den rette, for det kan hende at når den første «rusen» er over, må du ha en tenkepause fram til årets siste dager.

Familie og venner

Du retter oppmerksomheten din mot familien eller boligspørsmål i første halvdel av 2022. Det kan godt være noen uoppgjorte saker som må avklares før du kan gå videre med ulike prosjekter. Spesielt én betydelig person i familien vil krever mye oppmerksomhet, men vedkommende vil også være inspirerende å være sammen med. Det kan bli en opplevelse utenom det vanlige for alle i familien, at det kommer friske innspill. Fra sommeren 2022 vil det bli mer fart i dine og familiens planer og gjøremål, og du får mer energi (du har det siste halvannet året vært mer inaktiv enn vanlig). I andre halvdel av 2022 vil du ha mer overskudd og være mer til stede når det kommer til familie, men også til venner. Koronatiden har vært vanskelig, for du er en sosial person. Vennekretsen din er av det festlige, opplyste, nysgjerrige og kulturelle slaget, kvaliteter du selv innehar. I de siste månedene av året vil du søke til dem i vennegjengen som betyr mest for deg.

Hverdag

Det er viktig for skytten at det er en viss rutine i hverdagen. I tillegg må du få tilfredsstilt velværeaspektet – du trenger noe estetisk og vakkert å se på. Kostholdet ditt bør være sunt og næringsrikt. Du legger nok mer vekt på råvarene og vil gjerne lage alt fra bunnen av. Selv om du fra tid til annen tar noen store jafs av livet og velger enkelte snarveier, så har du mange gode kvaliteter som det settes stor pris på. Har du først lovet noe, holder du det til punkt og prikke. Siden våren 2018 har det vært flere endringer i livet ditt. Det kan ha vært i forbindelse med jobben din, eller være relatert til helse. Plutselige hendelser kan snu opp ned på livet, og slik vil det bli i 2022. Det kan gi deg noen morsomme og interessante opplevelser som får deg videre i livet. Du må gå andre veier enn planlagt. Det kan bidra til at du får prøve deg i nye sammenhenger, og dermed oppdage talenter du kan videreutvikle. I 2022 vil det bli to perioder med mulighet for store endringer. Det kan være i forbindelse med jobben din eller at du bytter ut noen trygge rutiner. Spesielt gjelder det dagene rundt 12. juni og 5. november. Er du i tvil om arbeidssituasjonen din, vil det dukke opp noen svar i slutten av mars og august.

Framtid

For deg er det viktig at du alltid gjør noe meningsfylt i livet. Derfor spiller det ingen rolle hva du er interessert i eller engasjert i. Du vil alltid være opptatt med nye prosjekter, gjerne noe som handler om veldedighet, og slik vil det også være i 2022.

Ditt magiske øyeblikk i april vil skje innenfor bolig- og familieområdet. Det betyr at du for eksempel kan være heldig å finne drømmeboligen, spore opp røttene dine, skape nye forhold eller du kan forvente en utvidelse av familien med barn, barnebarn eller svigerbarn.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

STEINBUKKEN

22. desember–20. januar

Årets høydepunkter

Når det gjelder anerkjennelse og suksess, er det tre perioder som utpeker seg i 2022 for deg. Hinsides all fornuft vil det være intuisjonen som blir veiviseren din i første halvår. Og intuisjonen vil også kunne lede deg mot gode resultater i denne perioden. Dette gjelder spesielt på områder som dreier seg om kommunikasjon og formidling. Her vil du markere deg på en konstruktiv måte i hele første halvår. Et annet område som kan komme til å endre seg, til det bedre, kan dreie seg om familie eller bolig. Har du planer om å gå utenfor dine vante rammer, vil tiden mellom mai og november være midt i blinken, noter deg midten av juni, slutten av september og midten av oktober. Du har stor styrke og gjennomslagskraft på disse tidspunktene og kan derfor oppnå gode resultater. Men jobb målrettet og konsentrert.

Kjærlighet

Kjærligheten må være på plass i steinbukkens liv. Det gir deg trygghet, og alt rundt forholdet skal helst være forutsigbart. Den mer modne steinbukken vil ha endret seg mye i løpet av årene, spesielt når det gjelder kjærlighet og nærkontakt. Tidligere har du kanskje vært litt firkantet i holdninger og uttrykk, men det er som om du har fått en større fleksibilitet og forståelse for nærhet med alderen. 2022 vil gi mange flotte øyeblikk sammen med partneren din. Starten på året kan imidlertid ha sine utfordringer, spesielt når det gjelder samarbeid og forventninger. Prioriter litt kjærestetid og jobb ved å få diverse ubalanser ut av forholdet. Vår og høst kan by på problemer, spesielt når det gjelder å finne et felles fotfeste. Samtidig er høsten, og sommeren, de beste periodene når det gjelder å finne hverandre og styrke forholdet. Midt i august kan store motsetninger avsløres, og nå gjelder det å finne ut av hvordan du konstruktivt kan bruke ulikhetene til noe positivt.

For single steinbukker som ønsker å finne en partner i 2022, vil det være flere muligheter spredt utover året. Månedene mars, april, mai, juli, oktober og desember er spesielt gode måneder for å finne en livspartner. I stedet for å tenke for mye på om dere passer sammen og bekymre deg for mulige utfordringer i et nytt forhold, bør du hive deg ut i moroa. Test forholdet, og se om det utvikler seg til noe du ønsker. Hvis du tenker for lenge eller er for treig i beslutningen, kan fuglen ha fløyet – uten deg. Det kan også være at kjærligheten dukker opp, helt ut av det blå, og der du minst forventer å finne den. Uansett, dropp all grubling for og imot – ta imot det livet byr på!

Familie og venner

Det vil være mye oppmerksomhet rundt familien og/eller hjemmet ditt i 2022, og spesielt i perioden mai–november. Dersom en sak skal opp i familieråd, vil det være best å gjøre det til våren, nærmere bestemt i april. Ønsket om å innføre nye rutiner og regler kan være sterkt, og det er gode forutsetninger for gjennomføring. Prosessen er langvarig og trenger noen pauser, men starter du i år, vil du/dere være ferdig i 2023. Du har muligens et tettere forhold til enkelte i familien, og i den forbindelse dreier mye seg om det som er skjedd i fortiden. Heldigvis handler det om noe man kan le av sammen, og hvor de negative elementene blir nedtonet eller ikke snakket om. Familiebåndene kan dermed styrkes på en annen måte enn tidligere.

Vennene dine står stødig ved din side, og det nyter du godt av hele året. Den beste tiden av året til spesielle vennetreff vil være i april, juni og september, så planlegg turer eller selskap da. Det blir muligens et brudd i et av vennskapene fra oktober og året ut. Hvis du har pågående prosjekter med venner, sørg for at du får dem fullført innen høsten kommer.

Hverdag

Du vil være mest energisk fra starten av året til begynnelsen av juni. Energien kommer igjen i november. Så hvis du skal planlegge langsiktig, vil det være gunstig å legge de mest anstrengende arbeidsoppgavene til de tidspunktene hvor du har mest krefter. På den måten kan du bedre administrere ressursene dine. Arbeidssituasjonen din vil være mer stabil i 2022 enn i fjor. Du vil fordype deg og bruke kunnskapen din på en mer utforskende måte. Arbeidslysten styrkes i februar, etter en litt treg start på året. En av de største utfordringene knyttet til jobben oppstår i mars. Da vil det være veldig stille, men du klarer å stramme inn der det er nødvendig. Endringer i jobbplaner kan også skje i mars, men de fører deg inn på riktig vei. Skulle du ha et ønske om å bytte jobb, er det nærliggende å gjøre i juni.

Du vil merke at en oppgradering innenfor helse og kropp er nødvendig – spesielt i begynnelsen av mars. Du tar grep som fører deg i riktig retning.

Framtid

Du har en super mulighet til å utfolde kreativiteten din i årene som kommer. Planetenes posisjoner antyder nye veier til interesseområdene dine. Har du ennå ikke begynt ferden, er det nærliggende å sette av tid og rom til det i år. Det kan hende at det er innen økonomi interessen din er størst, og kanskje velger du å investere i noe du ikke har ansett som mulig tidligere. Sport er også et område hvor du kan hive deg på, og her kan du rulle opp nye perspektiver. Eller det kan være at kjærligheten viser nye sider, og du vil føle deg yngre og nesten som et nytt menneske.

Ditt magiske øyeblikk i 2022 ligger i kommunikasjonskunsten. Kanskje du får holde en viktig tale, formidle det som virkelig betyr noe for deg, eller du skriver boken du har snakket om i årevis. Her kan du skape et formidlingsrom som kan vise seg å ha nærmest en overnaturlig karakter.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

VANNMANNEN

21. januar–18. februar

Årets høydepunkter

Inntekt, utvidelse av din eksisterende formue eller uventede midler som kommer din vei, kan være det som gir deg større suksess eller som får deg på rett vei i år. Nå er det selvfølgelig ikke alle som ser på penger som lykkebringende, men de kan være gode å ha når det dukker opp noe overraskende. Dette blir din største positive hendelse i 2022, og dette hellet er med deg spesielt i den første halvdelen av året.

Senere på året snur virkeligheten seg fra flaks til igangsetting. Hvis du skulle bestemme deg for å gå nye veier, uansett innen hvilket område, kan du regne med god drahjelp, og du vil oppleve suksess med de nye prosjektene du setter i gang. Hold derfor ikke noe tilbake når det er noe nytt som dukker opp i horisonten. Du vil prioritere prosjekter som kan virkeliggjøres innenfor små tidsrammer. I juni og oktober har du stor gjennomslagskraft, autoriteter og andre vil følge dine råd og eksempler. I september vil innsatsen din, som er strukturert og tilpasset måten du liker å jobbe på, gi deg en stor belønning, og du kan stolt nyte resultatene.

Kjærlighet

Generelt kan det sies om vannmannen at kjærlighet ikke nødvendigvis er førsteprioritet i livet. Det er så mye annet som tiltrekker vannmannen, som ofte har det godt nok i eget selskap. Hvis vannmannen skal ha en partner, må det være en som kan gi litt motstand og som kan fortsette å tiltrekke vannmannens oppmerksomhet og holde lidenskapen i gang. Vannmannen gir ikke så mye av seg selv til partneren som man kanskje skulle ønske, og derfor krever det noe mer å være i et forhold med vannmannen. Kjærligheten din i 2022 er nok sannsynligvis mer rettet mot dine åndelige venner og lokalsamfunnet enn den er mot partneren din. Og det må din kjære akseptere. Og hun/han er nok vant til at du oppfører deg slik i perioder. Hvis det oppstår utfordringer, i tillegg til det som er normalt i forholdet, vil de dukke opp i årets første måneder. I den forbindelse er det lurt å ta tak i kjernen og få snakket ut slik at forholdet kan stabiliseres. I januar har partneren din noen utfordringer, derfor er det lurt å la hun eller han få litt fri, og heller ta opp spørsmål om forholdet senere. Det kan for eksempel være i midten av juni eller desember. Det ser ut til at kjærligheten i 2022 er stabil, uten store dramatiske hendelser. Hvis ønsket om frihet tar overhånd, vil dagene i begynnelsen av mai være velvalgte for å snakke med partneren din om dette. Kjæresten din vil da være forståelsesfull og også selv ha et behov for mer frihet i forholdet.

For den single vannmannen blir det utallige muligheter til å dyrke løse relasjoner og uforpliktende bekjentskap. Du liker å flørte, men hvis det blir litt for nært og lidenskapelig, bør du kanskje ta et skritt tilbake. Men det kommer seriøse kandidater på banen i 2022, hvis det er det du ønsker, og de kan fort vise seg i begynnelsen og slutten av mars.

Familie og venner

Det blir mer ro i familien, og relasjoner vil være mye mer stabile i 2022 enn i fjor. Du kan ikke forvente fullstendig ro, men det vil være mye mer utholdelig. En familiesammenkomst kan bli aktuelt i slutten av mars, og da kan det være lurt å finne en løsning. Det krever faktisk en avgjørelse, og det er ingen tvil om at det er deg og dine holdninger som vil råde i en eventuell uenighet. Så blir det også mange gode stunder med familien i 2022, hvor man kan komme nærere hverandre igjen.

I 2022 vil du rette oppmerksomheten din på forholdet til venner. Dette vil du spesielt merke i mai, hvor du vil være omgitt av svært visjonære og kanskje også av mønsterbrytende mennesker. Det gir deg spenning og gjør deg kanskje også interessert i lokalpolitikk. Eller du blir opptatt av lokalområdet ditt og går inn i noen interessegrupper i den forbindelse. Hvis du er involvert i venneprosjekter, vær sikker på at dere har samme mål. Det kan plutselig hende du er lovet noe som viser seg ikke å stemme. Så før du kaster deg ut i noe, sjekk ut så mye som mulig, slik at du unngår en ubehagelig overraskelse. Ser ting fornuftig ut, kan du trygt gå inn.

Hverdag

Forholdet ditt til helse og velvære vil ofte være relatert til hvordan du har det følelsesmessig. Det kan være en utfordring for deg å lage en plan for den delen av livet. Med årene blir du flinkere til å tolke kroppens signaler. I 2022 vil du sannsynligvis gjøre noe med livsstilen din. Det er på tide å ta noen avgjørende grep i begynnelsen av februar, og dette vil påvirke deg resten av året, på en god måte. Endringene kan føre til at du takler alle fysiske ubalanser i mai og november. Helsen din ser ut til å være på topp i juni og oktober. Skulle det uventet dukke opp noe ubehagelig i forbindelse med helsen i midten av august, finner du en løsning og styrker formen din.

På jobbområdet kan du i april ta en beslutning som får konsekvenser for arbeidssituasjonen din. Hvis du har behov for å endre arbeidsformen din, kan du se fram til periodene i juni, september og november. Da vil du oppleve at jobb og hverdag går opp i en høyere skala, og alt går som smurt.

Framtid

Nytt i 2022 er mangefasetterte og nye prosjekter. Det vil være innenfor felt som du ennå ikke kjenner til, men som du må sette deg inn i, og du gjør det helhjertet. Forandringen vil gi deg masse ny energi, og i det hele tatt vil optimismen din øke jo mer du gjør ut av den.

Ditt magiske øyeblikk i april handler kanskje om en gave. Det kan være knyttet til familien din, det kan være en pengeoverføring eller kanskje dukker det opp noen familiemedlemmer som du ikke visste fantes.

ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer

FISKENE

19. februar–20. mars

Årets høydepunkter

I året som ligger foran deg, vil du føle på mye større velvilje rundt deg og ditt. Du vil bli mer synlig, og det får betydning, og du oppnår resultater du lenge har lengtet etter. For å kunne nå dette kreves det at du blir mer strukturert i måten du jobber på – og i alt du gjør. Ikke ta velkjente snarveier, gå hele veien – først da kan du nyte resultatene. For de vil komme, spesielt når du investerer i denne ekstra innsatsen. Noen av dem som er født i fiskens tegn kan være så heldige at de rett og slett ikke behøver å gjøre noe som helst. Lykken vil komme til dem likevel.

Initiativ du tar, og her skal du ikke holde igjen, vil med stor sannsynlighet bli en suksess. Tiden fra mai til november vil være den beste perioden for å inngå nye forbindelser. Året 2022 vil gi deg mye energi, og dermed kan du også yte ditt aller beste.

Kjærlighet

I 2022 er det følelsene som kommer til å styre kjærlighetslivet så vel som resten av livet ditt. I 2021 var følelsene muligens så sterke at det var vanskelig å navigere i dem, og kanskje har du hatt noe uavklart rundt følelseslivet ditt. Det har selvfølgelig påvirket din partner, din elsker/elskerinne eller personer du har datet. Du vil fortsatt være veldig emosjonell i 2022, men på en annen måte. Du ser alt klarere, og du blir modigere. Du vil ikke på samme måte la deg fange av tvil og usikkerhet, men du våger å teste intuisjonen din og la følelsene få fritt spillerom. Spesielt i perioden 11. mai–28. oktober vil du være mer offensiv på kjærlighetsfronten. Er du i et fast forhold, vil det i denne perioden bli lettere for deg å være åpen om følelsene dine, og du vil være mer positiv og optimistisk. Forholdet vil få en etterlengtet boost. I løpet av året er det en periode hvor du er ekstra tett på partneren din, dette skjer i siste halvdel av mars. Dere har en åpenhjertig samtale om hvordan forholdet skal utvikle seg – merk at dette ikke er det rette tidspunkt å beslutte noe. Utsett avgjørelser (hvis det lar seg gjøre) til mai, da du er i en bedre posisjon. Det kommer mange gode stunder med din bedre halvdel i 2022, så sett allerede nå kryss i kalenderen for kjærlighets­dyrking. Dager i juli og november vil være ekstra gode for dere. I september er det dager da du synes kjæresten er mer motspiller enn medspiller, men på dette tidspunktet har du selv tydelige svar. Er dere uenige, kan det bli noen gode diskusjoner.

Er du singel og ønsker å møte en kjæreste, vil det være stor sjanse for at dette kan skje i 2022. Senest i mai og tidligst i august er bare et par av tidspunktene da du kan møte kjærligheten.

Familie og venner

Familiebånd, samhørighet og det man har til felles med sine nærmeste, står i sentrum i år. I 2021 opplevde du noen episoder som gjorde at du så på familien med andre øyne. Det var noe som var vanskelig å sette ord på, men som gjorde at du så sammenhenger og fikk forståelse for hvorfor familien eventuelt kan være splittet. Kanskje har denne erkjennelsen hjulpet deg til å akseptere noen familieutfordringer og gjort det lettere for deg å være sammen med familien. Du vil føle mer tilhørighet til familien i 2022. Samtidig kan det oppstå noe med dine søsken som fører til uroligheter innad i familien. Temaet har vært en gjenganger de siste par årene, så du er kjent med dette. I mars er det viktig at du setter grenser for hva man kan tillate seg og ikke i familie­kretsen. Dette er en oppgave som du skal ta på alvor, og som krever at du er tydelig i det du sier.

I 2022, og spesielt i september, vil du være mer uenig med noen av vennene dine. Istedenfor å ignorere det, sett av tid til å prate ut. Det vil også være godt å sette ord på noe som frustrerer begge parter. Opprenskningen vil gjøre vennskapet sterkere.

Hverdag

Mye vil nå dreie seg om arbeidslivet, eller at du får noen nye framtidsrelaterte ideer. Har du vært involvert i frivillig arbeid, vil du nå ønske å få en mer betydelig rolle i den organisasjonen eller foreningen der du er aktiv. Dreier det seg om jobb, kan det bety mer utadrettet arbeid der du kan være med å bygge nye broer. Du dras inn med sterkt engasjement, og det kan virke ganske overveldende. Men sørg for at du har mulighet til å trekke deg litt tilbake når det trengs, så du kan mobiliserer indre ro. Meditasjon og mindfulness er gode hjelpemidler når ting blir for hektisk, og det kan de bli fra mai til oktober.

Livskvaliteten din blir så mye bedre når du kjenner optimismen og søker konstruktive og kreative aktiviteter. Hvem sier at hverdagen ikke kan være morsom!

Framtid

Som antydet i teksten ovenfor, så skjer det et markant skifte i energi og tilpasning i mai. Har du vært i en form for dvale, vil du nå våkne opp og ta aktiv del i livet omkring deg. Du får etterlengtet energi, får ny giv i livet og mot til å prøve nye ting – dette er etterlengtet etter en inaktiv periode.

Ditt magiske øyeblikk i april ligger innenfor privatsfæren. Det kan bety at du plutselig i et glimt ser meningen med livet og får en smakebit av hvor livet ditt er på vei. En bekreftelse du har ventet på, dukker opp – og plutselig virker livet plutselig lett, trygt og godt.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer