Annonsørinnhold

Kultproduktene det er verdt å investere i

Disse hudpleieproduktene er noen av de mest effektive på markedet.

Det gjelder å velge riktig produkter, for å oppnå de resultatene man ønsker med hudpleie. FOTO: Lars Myhren Holand
Det gjelder å velge riktig produkter, for å oppnå de resultatene man ønsker med hudpleie. FOTO: Lars Myhren Holand Vis mer

Å finne riktige produkter for huden, i en jungel av hudpleie, kan være en utfordring. Et triks er derfor å lete ut såkalte "kultprodukter". Disse produktene beholder sin popularitet uavhengig av trender og passer for mange ulike hudtyper. Her er en liste kultprodukter, som til sammen utgjør en fin hverdagsrutine for huden:

Eve Lom Cleanser
Eve Lom Cleanser Vis mer

Eve Lom Cleanser har blitt hyllet som: «den beste rensen i verden» og er en oljebasert balmrens som fjerner alt av sminke og etterlater huden myk og ren. Formelen inneholder fire planteoljer, fra nellik, eukalyptus, humle og egyptisk kamille. Rensen fjernes helst med vann og muslin cloth, også fra Eve Lom. Ved å bruke disse klutene som siste steg i rensen vil man også skånsomt fjerne døde hudceller som henger ut øverst på huden. Denne rensen er perfekt om man bruker mange produkter på huden, fordi den renser godt, uten å tørke ut huden.

I en dobbelrensrutine, hvor man bruker en oljebasert rens først, deretter en vannbasert rens, er denne rensen fra Eve Lom det første steget.

Tata Harper Softening Cleanser
Tata Harper Softening Cleanser Vis mer

Tata Harper Softening Cleanser er perfekt som mild rens for sensitiv hud. Den beroliger og styrker hudens barriere med lipider, balanserer huden med probiotika og mykgjør med jojobaolje. Konsistensen er kremet og oppleves fuktighetsgivende, til tross for at det er en rens. Denne rensen er spesielt god nå på vinteren, hvor huden fort kan bli tørr.

I en dobbelrensrutine, hvor man bruker en oljebasert rens først, deretter en vannbasert rens, er denne rensen fra Tata Harper det andre steget.

Dr. Dennis Gross Alpha Beta Peel Pads
Dr. Dennis Gross Alpha Beta Peel Pads Vis mer

Litt eksfoliering, 1-2 kvelder i uken gir glød til huden og over tid kan det jevne ut hudtone, redusere synligheten av porer, redusere linjer og rynker og er derfor et godt produkt å inkludere i rutinen.

Dr. Dennis Gross Alpha Beta Peel Pads og eksfoliering som sådann, er en hjørnestein i merkevaren Dr. Dennis Gross. Selv om flere eksfolieringsprodukter er blitt lansert de siste 15 årene, er Alpha Beta Peel Pads fortsatt ett av de mestselgende produktene fra merkevaren.

Alpha Beta Peel Pads består av to bokser.

Steg 1 inneholder både AHA(glycolic, citric, lactic, malic)- og BHA(salicylic acid)-syrer i lave, men effektive konsentrasjoner, for å unngå hudirritasjon. Disse syrene løser opp “limet” mellom de døde hudcellene og lar ny, glødende hud komme frem, samtidig som de motvirker sorte prikker, kviser og ujevn hud.

Steg 2 inneholder ren C-vitamin (ascorbic acid), retinol og resveratrol. Både C-vitamin og retinol øker kollagenproduksjonen, som gir fyldigere hud, de jevner ut hudtone og tekstur og jobber med pigmentering. Resveratrol er en av de mest potente antioksidantene og beskytter mot frie radikaler som forårsaker skade på celler og forskynder aldringsprosessen.

Produktet passer best for normal, moden, tørr, kombinert og fet hud.

Skinceuticals C E Ferulic
Skinceuticals C E Ferulic Vis mer

Skinceuticals C E Ferulic trenger nesten ingen introduksjon. Om det er snakk om kultprodukter er denne alltid på listen. En patentert formel med ren C-vitamin (ascorbic acid), E-vitamin og ferulic acid.

At produktet lukter litt pølsevann er ikke til å komme unna, men fordelene utveier denne lille ulempen. Her får man ren C-vitamin i en konsentrasjon (15%) som beviselig kan: redusere pigmentering og virker preventivt mot ny pigmentering, gi jevnere hudtone og tekstur, øke kollagenproduksjonen, gi økt UV-beskyttelse (i kombinasjon med solkrem) og fungere som en potent antioksidant.

I tillegg får C-vitamin støtte av E-vitamin, som er en potent antioksidant som beskytter mot frie radikaler og UVB-stråler, samt ferulic acid som bidrar til å stabilisere C-vitamin i en formel, i tillegg til å være en antioksidant og bidrar til beskyttelse mot UV-stråler (det betyr ikke at den kan brukes istedenfor solkrem).

Denne kan passe alle hudtyper, men er spesielt god for normal og moden hud. Serumet brukes etter rens og før fuktighetskrem og solkrem på morgenen. Det finnes også varianter tilpasset fet og kombinert hud: Skinceuticals Silymarin CF.

Instytutum A-Superpacked X-Strength Retinol Serum
Instytutum A-Superpacked X-Strength Retinol Serum Vis mer

Instytutum A-Superpacked X-Strength Retinol Serum er et serum med superingrediensen retinol, i denne formelen benyttes derivatkomplekset granactive retinoid. Dette er en ingrediens som kan øke cellefornyelsen, stimulere kollagenproduksjonen og regulere fordelingen av melanin i huden, det betyr at produkter med retinol kan forbedre hudtekstur, redusere synligheten av store porer, redusere kviser, redusere linjer og rynker, samt forbedre pigmentering.

Det er en potent ingrediens og man skal starte forsiktig med dette serumet. Et par kvelder i uken er fint for å bygge opp toleranse. Det er viktig å bruke en god fuktighetskrem etter at serumet er absorbert og spesielt viktig å bruke solkrem på dagen, uansett vær.

Dermaceutic Regen Ceutic
Dermaceutic Regen Ceutic Vis mer

Dermaceutic Regen Ceutic kan brukes både som dag- og nattkrem. Kremen er spesielt god for en tørr, sensitiv eller moden hud og virker beroligende og intenst fuktighetsgivende. Formelen inneholder ingredienser som styrker hudbarrieren og er perfekt for å holde huden i balanse gjennom den tørre høsten og vinteren.

Elixir Cosmeceuticals Hydractil Lite Cream
Elixir Cosmeceuticals Hydractil Lite Cream Vis mer

Elixir Cosmeceuticals Hydractil Lite Cream er en oljefri dagkrem, med lett tekstur, som absorberes kjapt og passer godt for fet og kombinert hud. Den gir god fukt, uten å tette porene.

Dermalogica Powerbright Moisturizer SPF50
Dermalogica Powerbright Moisturizer SPF50 Vis mer

Dermalogica Powerbright Moisturizer SPF 50 er en lett solkrem som passer alle hudtyper. Formelen inneholder ingredienser som reduserer eksisterende, og motvirker ny pigmentering. Solkrem er det viktigste produktet i en hudpleierutine, fordi det beskytter effekten av serum, masker og kremer, i tillegg til å beskytte mot tap av kollagen i huden, pigmentering og hudkreft. Denne solkremen inneholder også antioksidanter, som beskytter mot frie radikaler fra UV-stråler og forurensing.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer