«The Danish Girl» av David Ebershoff. Foto: Produsenten
«How to Be Single» av Liz Tuccillo. Foto: Produsenten
«me Before you» av Jojo Moyes. Foto: Produsenten
«The light between oceans» av M.L Stedman. Foto: Produsenten
«The 5th Wave» av Rick Yancey. Foto: Produsenten
«Fantastic Beasts and Where to Find Them» av J.K Rowling. Foto: Produsenten

Bøker Som Blir Film

6 bøker du bør skynde deg å lese før de blir film!

Ofte er boken best!

Hvis du foretrekker å lese en god bok før du ser filmatiseringen på kino, må du få opp farten, for i år kommer det en rekke storfilmer som er basert på bestselgende bøker! 

Rydd nattbordet, finn frem lesebrillene og legg deg til rette, for her skal det leses! 

Nedenfor har vi laget en liste over 6 bøker du bør lese før de tar steget til lerretet.  

LES OGSÅ: 10 bøker alle fashionistaer bør lese

«The Danish Girl» av David Ebershoff 

Dette er den sanne historien om den danske kunstneren Einar Wegener, som var verdens første person til å skifte kjønn. 

I København tidlig på 1920-tallet lever kunsterekteparet Gerda og Einar Wegener sammen i et kjærlighetsfylt ekteskap. Når Gerda i mangel på en kvinnelig modell begynner å male ektemannen sin som kvinne, kommer sterke følelser til overflaten hos Einar. Etter et liv hvor han har fortrengt følelsen av å være fanget i feil kropp, begynner han å lytte til seg selv. Han forvandler seg sakte men sikkert til Lili Elbe, og til slutt er det det bare de siste avgjørende stegene igjen.

Norgespremiere: 05.02.16 
Hovedroller: Eddie Redmayne og Alicia Vikander. 

«How to Be Single» av Liz Tuccillo 

Kort fortalt er dette historien om Julie Jenson som er 37 år, singel og bor i New York. Når venninnen hennes Georgia blir dumpet til fordel for en ung Samba-lærer, arrangerer Julie en singelkveld som skal minne dem på hvor utrolig gøy det er å være singel. Den fuktige natten har imidlertid motsatt effekt på Julie, noe som resulterer i at hun sier opp jobben som bokutgiver og reiser avgårde for å finne ut hvordan andre kvinner håndterer singellivet. 

Norgespremiere: 12.02.16 
Hovedroller: Dakota Johnson, Rebel Wilson og Alison Brie. 

«Me Before You» av Jojo Moyes 

«Me Before You», eller «Et helt halvt år» som den heter på norsk, handler om Louisa Clark som mister jobben når den lokale kafeen legges ned. Gjennom arbeidsformidlingskontoret tilbys hun en 6 måneders kontrakt som pleieassistent for Will Treynor, som er lam etter en trafikkulykke.

Will er bister og bitter. Lou er full av humor, livsgnist og sarkasmer. Gradvis lærer de to hverandre å kjenne. På godt og vondt. Snart går det opp for Lou at Will ønsker å dø. Alle de fysiske og psykiske plagene - for ikke å snakke om savnet av det aktive livet han levde - gjør at han ønsker å avslutte det hele. Men han har lovet foreldrene å grunne på saken i seks måneder. Vil Lou klare å overtale Will om at livet er verdt å leve?

Norgespremiere: 09.03.16
Hovedroller: Emilia Clarke, Sam Claflin og Vanessa Kirby. 

LES OGSÅ: 5 filmer du må se! 

«The light between oceans» av M.L Stedman 

En fyrvokter og hans kone finner en baby som har blitt skylt opp på land sammen med en død mann. Siden de ikke er i stand til å få egen barn, velger de å beholde det lille nurket og oppdra det som sitt eget. Paret blir imidlertid tvunget til å håndtere konsekvensene av beslutningen deres når de flytter tilbake til fastlandet. 

Norgespremiere: Ubestemt 
Hovedroller: Michael Fassbender, Alicia Vikander og Rachel Weisz. 

«The 5th Wave» av Rick Yancey

«The 5th Wave» handler om 16 år gamle Cassie Sullivan som forsøker å overleve i en apokalyptisk verden, hvor romvesener har invadert jorden og utryddet nesten hele menneskeheten. «The 5th Wave» er den første boken i sci-fi- triologien om Cassie Sullivan. 

Norgespremiere: 04.03.16
Hovedroller: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson og Alex Roe. 

«Fantastic Beasts and Where to Find Them» av J.K Rowling 

Boken «Fantastic Beasts and Where to Find Them» er skrevet som en lærebok, og inneholder en detaljert oversikt over zoologien innen magiverdenen.
 
«Fantastic Beasts and Where to Find Them» skal danne grunnlaget for hele tre filmer. De skal følge magizoologen Newt Scamander som reiser rundt i trollmennenes verden på jakt etter magiske skapninger, og er satt til 70 år før Harry Potters tid. 

Norgespremiere 18.09.16 
Hovedroller: Eddie Redmayne, Ron Perlman og Ezra Miller. 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: