Påskekrim

10 bøker du kan kose deg med i påskeferien

Ingen påske uten krim! Her er bøkene vi grugleder oss til å lese i år.

PÅSKEKRIM: Her får du våre beste tips til hvilke bøker du kan kose deg med i påskeferien. FOTO: NTB Scanpix
PÅSKEKRIM: Her får du våre beste tips til hvilke bøker du kan kose deg med i påskeferien. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
10 bøker du kan kose deg med i påskeferien

1. Gullburet

Camilla Läckberg
I Stockholm lever Faye et privilegert husfrueliv i byens beste strøk, og hun har stort sett lagt mørke oppvekstår bak seg. Så sviker ektemannen henne, og hun står på bar bakke. Da vekkes tanken om å ta hevn. Alle Läckberg-fans bør sette hennes ellevte krimroman på leselista (kr 380, Gyldendal).

10 bøker du kan kose deg med i påskeferien

2. Den stille uke

Sven Petter Næss
Kripos-etterforsker Harinder Singh drar til hjemstedet for å bistå lokalpolitiet da bygdas direktørsønn blir funnet drept. Under to år tidligere forsvant en ungjente som hang i samme gjeng som ham. Halvt indiske Singh følte seg aldri helt velkommen i bygda i oppveksten, og det blir ikke bedre da han begynner å nøste opp i saken. Sterk krimdebut som har slått an hos kritikerne (kr 380, Aschehoug).

10 bøker du kan kose deg med i påskeferien

3. Vuggesang

Leïla Slimani
Parisiske Myriam og Paul må hyre inn en barnepike for å få familielivet til å fungere. Enken Louise flytter inn, og hun virker helt perfekt. Inntil hun tar livet av de to barna deres på grusomt vis. Hvorfor gjorde hun det? Burde foreldrene skjønt at noe var galt? En annerledes, velkomponert og intelligent krim som tar opp Frankrikes store samfunnsutfordring: segregering og klasseskille (kr 380, Cappelen Damm).

10 bøker du kan kose deg med i påskeferien

4. Blomster over inferno

Ilaria Tuti
Kritikerrost debutroman der den middelaldrende etterforskeren Teresa Battaglia får kjørt seg i jakten på en mas sedrapsmann som slår til på bestialsk vis i en øde italiensk alpelandsby. Debutboka fikk braksuksess i Italia, og utgis nå i en drøss andre land. Velskrevet og atmosfærisk, med en kompleks, men grepa dame i hovedrollen (kr 350, Bazar).

10 bøker du kan kose deg med i påskeferien

5. Si at du er min

Elisabeth Norebäck
Nok en krimdebut som sitter godt! Psykoterapeut Stella får en ny pasient, Isabelle, en 20-åring hun straks mistenker er datteren Alice, som forsvant som baby og aldri ble funnet. Hun blir stadig mer overbevist, men er alt innbilning? Holder hun på å gå fra vettet? I boken veksler Stella, Isabelle og moren hennes Kerstin på å fortelle. Original og velskrevet (kr 380, Aschehoug).

10 bøker du kan kose deg med i påskeferien

6. Passasjeren

Lisa Lutz
Da Tanya Dubois finner mannen sin død i bunnen av trappen, pakker hun sakene og drar. I Nebraska tar pengene slutt, men en Mr. Oliver sender henne motvillig nye identitetspapirer og en pengesum. Han truer henne samtidig på livet, så Tanya fortsetter flukten. Men uansett hvor hun er og hva hun kaller seg, tar fortiden henne igjen. En real actionthriller med høyt tempo (kr 350, Bazar).

10 bøker du kan kose deg med i påskeferien

7. De venstrehendtes forening

Håkan Nesser
Nessers to «mesterdetektiver» Van Veeteren og Barbarotti møtes i denne kritikerroste romanen, som handler om et øksedrap i Sverige og et drap i Nederland, som har tilknytning til en mordbrann samme sted 21 år tidligere. En klassisk og velskrevet krim fra en forfatter som kan faget til fingerspissene (kr 400, Gyldendal).

10 bøker du kan kose deg med i påskeferien

8. Business

Terje Bjørkanger
I tredje bok om Charlie Robertson prøver man å finne ut hvem som tok livet av en ung kvinne i en blomsterbutikk på Aker Brygge. Fingeravtrykk og videoopptak til tross – de finner ikke drapsmannen. Temaet er menneskehandel, og forfatter Bjørkanger, som er politijurist i Kripos, gir et innblikk i en dyster verden der menneskeliv er lite verdt (kr 380, Cappelen Damm).

10 bøker du kan kose deg med i påskeferien

9. Kald angst

Mads Peder Nordbo
Journalist Matthew Cave er nettopp blitt kjent med sin halvsøster, grønlandske Anaq, da hun forsvinner etter en vennetur til fraflyttede Færingehavn. Resten av ungdommene blir funnet døde. Så dukker det opp et brev fra Matthews far, som forsvant i 1990. Med venninnen Tupaarnaq forsøker Matthew å finne ut hva som er skjedd. Sterk oppfølger til «Jenta uten hud» (kr 380, Gyldendal).

10 bøker du kan kose deg med i påskeferien

10. Den som elsker deg høyt

Kristine S. Henningsen
Psykologisk thriller om Fie, som skal reetablere familien i en spansk fjellandsby mens mannen jobber i Nordsjøen. Da Fie oppdager at husets tidligere beboer hørte stemmer, og til slutt tok livet sitt samme dag som hun hadde fødselstermin, blir hun oppsatt på å finne ut mer. Det misliker resten av landsbyen sterkt (kr 380, Gyldendal).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer