Terapi:

10 ting psykologen din vil at du skal vite

Men som hun ikke kan fortelle deg.

TRYGT Å VÆRE ÆRLIG: - For mange er det vanskelig å åpne seg opp i terapi, og derfor har vi fokus på omgivelsene og gjør det vi kan for at klienten skal slappe av, puste og få ro til å snakke, sier psykologen til KK. FOTO: NTB
TRYGT Å VÆRE ÆRLIG: - For mange er det vanskelig å åpne seg opp i terapi, og derfor har vi fokus på omgivelsene og gjør det vi kan for at klienten skal slappe av, puste og få ro til å snakke, sier psykologen til KK. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Veldig mange av oss vil ha behov for terapi i en eller annen form i løpet av livet. Det kan være parterapi, gruppeterapi eller personlig terapi, for å få hjelp til å bearbeide sorg og tap, psykiske utfordringer, rusproblemer, spiseforstyrrelser eller utfordringer i samlivet.

Det er helt naturlig, og det er et flott hjelpemiddel som kan bidra til at vi får det bedre i livet.

For mange kan det å oppsøke profesjonell hjelp føles skremmende i begynnelsen. Vil terapeuten dømme meg? Hva om behandlingen ikke virker? Hvordan skal jeg klare å avsløre hemmelighetene mine for en fremmed?

Det er naturlige tanker og følelser, men det kan være godt å vite at terapeuten din ønsker deg vel. Du er ikke der for å prestere eller gi terapeuten noe, og du trenger ikke øve på hva du skal si.

Terapeuter har taushetsplikt og et profesjonelt forhold til deg, og det er derfor mye de ikke vil eller kan fortelle deg, selv om det er mye de gjerne skulle ønske at du visste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer