Skjønnhetsidealer gjennom tidene

100 år med skjønnhetstrender

Stjernene som hadde utseendet «alle» ville ha.

SKJØNNHETSIDEAL: Brooke Shields ble et stort skjønnhetsideal på 80-tallet. Her fra 2020. Foto: NTB
SKJØNNHETSIDEAL: Brooke Shields ble et stort skjønnhetsideal på 80-tallet. Her fra 2020. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Skjønnhetstrendene går igjen, men hopper gjerne over et tiår eller to før de er tilbake. Her er noen av trendsetterne og hva som har vært in i deres tid.

Store kontraster

Skjønnhetstrendene har som regel kommet fra film-, musikk- og moteindustrien, og vi har blitt inspirert av de store stjernene i USA og England og modellene fra motehusene i Paris og Milano.

I dag kan også helt vanlige folk skape trender gjennom sosiale medier, og spesielt er Instagram med på å inspirere folk over hele verden. Det har ofte vært store kontraster mellom tiårene, noe som har vært veldig populært kan noen år senere være helt borte og erstattet med motsatsen.

Spesielt er det gøy å se hvordan øyebryntrenden har gått fra tynne streker, til buskete bryn og så tilbake til streker igjen!

1920-tallet

Stumfilmstjernen Clara Bow hadde akkurat det utseendet som ble så populært gjennom stumfilmens verden. Det mørke, korte håret, de tynne øyebrynene som var tegnet opp med en enkel, rett strek og den lille dukkemunnen med mørk leppestift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.