Skikk og bruk

11 uvaner kassabetjeningen skulle ønske vi sluttet med

Å huff, her har vi syndet flere ganger …

SKIKK OG BRUK: Nei, det er ikke all oppførsel som passerer ubemerket i matbutikken. FOTO: NTB
SKIKK OG BRUK: Nei, det er ikke all oppførsel som passerer ubemerket i matbutikken. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Med stigende matvarepriser prøver de fleste av oss å ta smarte valg, enten det er å storhandle, unngå impulskjøp, bestille varer på nett eller å sette opp strenge budsjetter og være flinke med rester. Men før eller siden må man på butikken, enten det er for en liter melk eller et brød.

Og det er nettopp i butikken, mens man står foran kassa og skal betale, at vi faktisk kan komme i skade for å irritere de som trekker varer gjennom skanneren. Tro ikke at de ikke vet hvem du er. Jeg kjenner folk som jobber i matbutikk, og gjengangerne blir fort lagt merke til, enten de gjør seg bemerket på den ene eller andre måten.

La oss ta et sveip gjennom de mest utidige uvanene, og hva som kan få personalet til å irritere seg over oss:

Du bruker ekspresskassen med for mange varer

Butikker har ofte ekspresskasse for ti varer eller færre, men mange faller for fristelsen å benytte seg av ekspresskassen selv om de har både 12 og 13 varer i kurven. Dette er en kilde til irritasjon for de som jobber i kassen.

Ved kø roper personalet «Ledig kasse» og åpner en ny, og her synes mange å tro at det er først til mølla som gjelder, selv om nestemann i køen faktisk har førsterett. Det skal sies, betjeningen blir ikke nødvendigvis sur for akkurat dette, for å bli kvitt litt kø foran sin kasse, kan være en kjærkommen pause i en stressende arbeidshverdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer