12 sekunder kan redde forholdet: - Det er en veldig effektiv metode

Henger forholdet eller ekteskapet ditt i en tynn tråd? Ifølge flere eksperter kan et grep som bare varer i tolv sekunder, være det som skal til for å løse opp i harde parkonflikter.

12 SEKUNDERS-METODEN: Kyssing satt i system kan motvirke negative følelser og føre et par nærmere hverandre igjen, ifølge psykologen John Gottman. Foto: NTB
12 SEKUNDERS-METODEN: Kyssing satt i system kan motvirke negative følelser og føre et par nærmere hverandre igjen, ifølge psykologen John Gottman. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

At det er både gode og dårlige dager i et forhold hører selvsagt med. Men dersom du ikke tar grep, kan små irritasjonsmomenter og uenigheter fort vokse seg store og uhåndterlige. Og plutselig en dag kan det være for sent.

Den anerkjente psykologen og parterapeuten John Gottman og hans kone har undersøkt hvorvidt kyssing kan være til hjelp for å løsne opp i konflikter. Han mener at 12 sekunder og et par kysseklare lepper er alt som skal til.

– Det er en veldig effektiv metode, og på bare noen dager kan forholdet gløde igjen, sier sexologen Suzann Larsdotter.

Seks ganger to

Metoden går rett og slett ut på å kysse partneren seks sekunder om på morgenen når du sier «ha det», og seks sekunder på kvelden når du ser partneren din igjen. Ifølge Gottmans mangeårige obersvasjonsstudier på par, skal kyssingen kunne motvirke negative følelser og føre et par nærmere hverandre igjen.

– Kyssing er dessverre undervurdert hos mange. Et kyss er en intim handling som krever både ro og vilje fra begge parter. For mange anses kyssing til og med som noe mer intimt enn sex. Man ser og møter hverandre på en unik måte, både fysisk og psykisk, sier Larsdotter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer