12 smarte pyntetriks til kaker

Husmortips

12 smarte pyntetriks til kaker

De beste tipsene står ikke i kokebøkene – de blir overlevert fra generasjon til generasjon. Slik får du glasuren og pynten til å se proff ut.

Publisert
Sist oppdatert

1. Pinsett er et fint redskap å bruke når du pynter kaker. Da er det veldig enkelt å legge pynten pent på plass.

2. Du kan farge perlesukker ved å helle det på glass med lokk, ha i noen dråper med konditorifarge og riste godt.

3. For å få glasuren til å sitte godt fast på kaken, kan du sikte melis over kaken før du har den på.

4. Skal du rive sjokolade? Da kan det være lurt å legge sjokoladen i fryseren i ti minutter først. Da blir den mye lettere å rive og det blir mindre søl.

5. Når det står i oppskriften at du skal hakke sjokolade, kan du ta fram kjøttklubba og banke i stykker sjokoladen før du pakker den ut av papiret. Det sparer deg for mye søl.

6. Kokos er enkelt å fargesette med konditorifarge og er velegnet til å pynte kaker med. Skal du lage fotballkake? Grønn kokos fungerer utmerket som gress!

7. Smelt kokesjokolade og lag mønster på et bakepapir. Dette er fint å dekorere kaker med.

8. Bruk pølseklypen hvis du for eksempel skal dyppe jordbær i varm, flytende sjokolade. Da slipper du å brenne fingrene og det blir mindre søl.

9. Ha en teskje smør i melis­glasuren, da unngår du at den sprekker når du skal skjære kakestykkene.

10. Skal du pynte en kake med melisglasur? Bruk en stor engangssprøyte i plast (kjøpes på apoteket) som du heller glasuren i. Da er det lett å lage fine mønstre eller skrive bokstaver. Hvis mønsteret består av tykkere streker kan du bruke en tom senneps­flaske med tut.

11. Hvis du trenger ekstra stiv fløtekrem kan du tilsette litt gelatinpulver.

12. Bruk tesilen til å sikte melis eller kakao på kaken. Silen er lett å fylle og det er lett å helle tilbake det som er til overs.

Tipset er hentet fra bilaget "100 husmortips" i Allers nr 46/2013.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer